Igra će leći svakome ko je bio oduševljen sa HL2, a može se reći da nije ni lošija od uzora.
Iako je u pitanju nastavak sasvim drugog serijala, od samog početka, pa evo do sada (mislim da sam negde na trećini igre) igra u svakom pogledu liči na HL2, pa čak se može reći da je mnogo toga i pokradeno. Čak i razvoj i tok događaja (evo sada i zombija, odnosno mutanata koji me gađaju kao u Ravenholmu), poneke zagonetke koje koriste fiziku engine-a, pa zvuk... sve mnogo mnogo liči na HL2. Nekima ovo može biti ekstra, meni dovoljno da igru završim. Ono što može biti bolje od poslednjeg HL2 je priča (za sada je samo zanimljiva), ali je ovo ipak tek prva epizoda. Pa čak i HalfLife serijal sudeći po završetku poslednjeg nastavka teži takvom konceptu. Tako da ove dve igre osim engine-a imaju još mnogo toga zajedničkog. Pozajmljeno je još štošta iz drugih igara (recimo prvi mutant na operacionom stolu kao u FarCry, identična scena). Kada bolje razmislim, sve je pokradeno iz nekkoliko naslova osim pojedinih likova i oružja koji su prisutni još od originalnog Sin-a. Svakako da je generalno ovo dobra igra, treba je probati, pa i preći kao obavezno gradivo.
Sve to zapravo i nisu zamerke, jer je sve savršeno uklopljeno u dobru celinu.
Ono što stvarno zameram igri je grafika koja pomalo zaostaje za najkvalitetnijim naslovima, ali je prijatna za gledanje (Source, identično je kao u HL2) i naravno, AI. AI je ponovo očajan, protivnici jako slabo razmišljaju. Pri tom mislim na ljudske protivnike koje ponekad možeš čekati da im glava naiđe na jednu tačku i opaljuješ. Svi do jednog će proći istim putem, što nije odraz neke inteligencije. Takođe, jako me često primete kroz zid, pa čak ponekad i pucaju kroz zid :d Što se monstruma tiče, oni su takođe glupi, ali nešto interesantniji od uobičajenih, jer ostavljaju za sobom još poneke aktivne, odnosno žive delove...
Eto toliko... a iskreno, igru vredi instalirati i samo zbog prvih 5 minuta igranja, čak i ako ne nameravate dalje, mada će to biti dobar motiv da nastavite