Šta je novo?

Silent Hunter IV

evo i prvog patch-a :)

Silent Hunter 4 1.1 Patch released!

New features and bug fixes (Patch 1.1):

HARD DRIVE SPACE

Windows will require additional free hard drive space for its operating system
(virtual memory). If you encounter the following message in an error dialog:
"Ran out of virtual memory", free up some more hard drive space.

To install Silent Hunter 4 - Wolves of the Pacific - Patch V 1.1 you will need approximately 200 MB free hard disk space for the full patch.

NEW FEATURES

New in game voices.
New stern and bow wave effects.
Added End Game movies - available only for campaign end of war.
Option to change the interface using Miles instead of KM.
Night filters for interface.
Added torpedo planes in the game.
Added, medals, calendar, New papers, Hall Of fame and End campaign screens in Career Mode.
Added a "death camera"
Added the S-42 class to the game,

GAMEPLAY CHANGES
Patrol date is adapted to flotilla transfer date.
Tuning in efficicency mechanics.
Sensors tuning.
Tuning in submarine structure.
Added new orders in HUD.
Improvements to subsystem, crew and torpedo management screens.
Improved interface for rescue survivors interface.
Added tooltips on interface.
Added new Historical battles during campaign.
Added more Harbor traffic.
Added more "life" in frendly harbors.
Added more special units to enemy harbors and locations.
Added more abjectives in campaign.
Improved AI for merchant.
Corrected plane rosters for Japanese airbases and aircraft carriers.
Made the Radar Station inaccessible when the Surface Search Radar is not present onboard.
BUG FIXES
Menus tuning
Removed the AI bugs from the game.
End of War bug fixed.
Removed bugs regarding save/load/replay.
Removed Multiplayer connections bugs.
Fixed randomly crashes during the game play, save and load.

http://patches.ubi.com/silent_hunter_4/silent_hunter_4_1.1.exe

Haahaha.Strasno.Sada nece da mi udje u igru kada sam ovo instalirao.Ne znam u cemu je fora.A bez ovoga ne moze da se igra jer je igra previse izbagovana.

Treba mi malo vremena da se naviknem na komande ali izgleda mi OK, a zahtevnost je druga prica...bukvalno guta ram...

Jel' provalio neko od vas kako se koristi onaj TDC, razlikuje se dosta od onog koji je bio u SH3, ja nikako ne mogu da provalim gde je attack map, da mogu da vidim trajektoriju torpeda, napredovanje i sl..

Poslednja izmena:
ljudi, razmisljam se ad je pokrenem, ali ako je tolika zahtevnost ... ne znam ... a i pocetnik sam sto se podmornica tice, mozda bi bilo bolje da probam prvo neki prosli deo ?
sta mi preporucujete ?

U svakom slucaju SH3... ali podigni rezoluciju na 1280x1024 preko fore (koju ces naci na netu), izaberi nesto kozmetike iz velikog arsenala i uzivaj...

SH4 je napredniji, ali nezavrsen simulator.
Prema danasnjim belosvetskim komentarima - patch 1.1 za SH4 je samo "gasenje vatre"...koje ce omoguciti kreatorima da srede i ispoliraju simulator kroz par meseci.

Ako se secate, SH3 je tek posle dve godine od izlaska postao prava stvar sa patchevima i kompajliranim modovima.

ljudi, razmisljam se ad je pokrenem, ali ako je tolika zahtevnost ... ne znam ... a i pocetnik sam sto se podmornica tice, mozda bi bilo bolje da probam prvo neki prosli deo ?
sta mi preporucujete ?

SH3 sa svim patchevima za pocetak.
SH4 je brutalno dobar, ali na Pacifiku sa Amerima.
SH3 je preslikan DAS BOOT film. Odgledaj film, pa onda sedni i igraj SH3.
Kada savladas igru onda polako probaj i SH4.

Taman posla da je ksenofobija nemam nista protiv Iraca recimo, ali previse sam gledao Otpisane i Partizansku eskadrilu ko klinac:D Sto se tice Schumahera jeste najuspesniji ali najbolji je vec diskutabilno. Formula 1 je vec godinama takmicenje konstruktora a ne vozace. Stavi bilo kog dobrog vozaca u bolide koje je vozio Scumacher i imaces pobednika. A sto se tice igara iz drugog svetskog rata jednostavno iako je to samo igra ne mogu sebe da stavim u ulogu naciste jer smatram da su ogovorni za stvaranje jedne od najnakaznijih ideologija u svetskoj istoriji i mogu da kazem da mrzim sve sto su predstavljali i za sta su se zalagali. Koga interesuje kako bi mozda izgledao svet da su oni pobedili neka procita "Covek u visokom dvorcu" Filipa K. Dick-a. Inace sto se igre tice jer moze da se bude japanac ili ne.

Vidi ovog kompleksasa. Brzo uzmi virtuelnu pusku i brzo trci da ubijes virtuelnog zlog svabu, nacistu, jer on jede malu decu i nosi djavolji znak, on je sotonin sluga, moras ga, hrabri internet ratnice, killbane, ubiti... Spasi svet, unisti zle svabe, da ne daj boze ne izadju iz podmornice u SH3 i zavladaju svojom mnogo zlom ideologijom svetom!!!
Kad spasis tvoj virtuelni svet, svet u kome zivis, opusti se, sedi u toplu fotelju, upali b92 i uzivaj u "slobodnom svetu" gde nema zlih svaba da jedu malu decu i gde je sve savrseno!
P.S.
E da, ako ne gledas tvoju omiljenu televiziju, nastavi da citas Dick-ove SF romane, jer je to svet kome ti pripadas, fikcija, fantazija, virtuelno ludilo.... Tako lecis svoje fakticko stanje isprepredano kompleksima iz detinjstva i fobijom od svega fizicki i umno mocnijeg od tebe... U ovom slucaju zlih svaba iz igrica!
Idi leci se!

Svi veliki igraci su izbojkotovali SH4, mislim da je neko lepo naveo par razloga.
SH3 je zakon, a kako sam cuo u planu je rad na kreiranju moda za Vucji copor!
To ce biti EXTRA...
Istorijski gledano, americke podmornice su bile smesne u odnosu na nemacke i njihova kampanja na pacifiku je takodje komicna, jer japanci fakticki nisu ni stitili svoje konvoje.
Zato je bitka na atlantiku zakon za sve pomorske ratove!
Mrzi me dalje da kucam, a imam 1 000 000 argumenata zasto treba izbojkotovati ovaj najgori vid komercijale-SH4!!!

SH4 skinuo Simse2 sa prestola! - top najprodavanijih u SAD:
PC
North America: 1. Silent Hunter: Wolves of the Pacific (Ubisoft), 2. The Sims 2: Seasons (EA Games), 3. S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (THQ), 4. World of Warcraft: The Burning Crusade (Blizzard), 5. World of Warcraft (Blizzard).

The Silent Hunter series sequel Wolves of the Pacific snatches away the top PC sales spot from The Sims 2: Seasons...

U Britaniji 3.mesto...

Svaka cast, Ubisoft razbija, sta god mi rekli o Atlantiku i Denitzu!
(Mora da su se zesce prepali da neko ovde ne pomene crack...)

Svi veliki igraci su izbojkotovali SH4, mislim da je neko lepo naveo par razloga.
SH3 je zakon, a kako sam cuo u planu je rad na kreiranju moda za Vucji copor!
To ce biti EXTRA...
Istorijski gledano, americke podmornice su bile smesne u odnosu na nemacke i njihova kampanja na pacifiku je takodje komicna, jer japanci fakticki nisu ni stitili svoje konvoje.
Zato je bitka na atlantiku zakon za sve pomorske ratove!
Mrzi me dalje da kucam, a imam 1 000 000 argumenata zasto treba izbojkotovati ovaj najgori vid komercijale-SH4!!!

U pravu si. SH4 nije do kolena SH3. Same bitke na Atlantiku su bile epske.
A, Pacifik??? ****ni Perl Harbour i nista vise.
Ima par kozmetickih fora koje su mogle da se ubace u SH3, ali nema veze.
SH3 ima smek DAS BOOT filma, zato je najbolja sim.
Igrao sam malo SH4. Ima odlicnu grafiku koja jede ram i nista vise.
Nisu trebali ni da je prave.

Ja nikako da provalim gde je attack map!? Ili je to neki bug ili je uopste nema. U SH3 si brate mogao komotno da vidis putanju torpeda, da vidis njegovo kretanje...ovde nista :( Razmisljam ozbiljno da ponovo instaliram SH3 i da igram kao covek

Ja nikako da provalim gde je attack map!? Ili je to neki bug ili je uopste nema. U SH3 si brate mogao komotno da vidis putanju torpeda, da vidis njegovo kretanje...ovde nista :( Razmisljam ozbiljno da ponovo instaliram SH3 i da igram kao covek

Prvo sa periskopom lociraj brod i stavi lock.Onda izvuci sa leve strane tablu i stisni na beli krug da pocrveni.Onda idi skroz dole levo i od glavnih ikonica i izaber sestar ( druga stvar po redu) i od onoga sta ti ponudi sestar izaberi drugu stvar po redu.Za svaki brod moras ponovo da obelezis onaj beli krug da pocrveni.Malo sam jadno objasnio ali nadam se da ces da shvatis.

Sto se tice patch-a za sh4 nije los.Ispravio je skoro sve bagove i ubacene su neke nove potrebne stvari.
Morali su ameri i sebe da stave u igru.Ne krivim ih za to.Ali samo se nadam da ce da naprave sh5 ali ponovo na atlantiku.I onda bi to bilo savrseno.

Zaboravi da kazem u vezi patch-a za sh4.Brzina ocitavanja igre, zahtevnost i te fizicke stvari su ostale iste.Jedino je free kamera dosta brza.

Prvo sa periskopom lociraj brod i stavi lock.Onda izvuci sa leve strane tablu i stisni na beli krug da pocrveni.Onda idi skroz dole levo i od glavnih ikonica i izaber sestar ( druga stvar po redu) i od onoga sta ti ponudi sestar izaberi drugu stvar po redu.Za svaki brod moras ponovo da obelezis onaj beli krug da pocrveni.Malo sam jadno objasnio ali nadam se da ces da shvatis.

Hvala, ali Staljine i dalje ne razumes, hocu bre onaj TDC iz SH3...i necu to automatsko nisanjenje i pracenje, onda mi nije zanimljivo, ne mogu da promasim

Sto se tice patch-a za sh4 nije los.Ispravio je skoro sve bagove i ubacene su neke nove potrebne stvari.
Morali su ameri i sebe da stave u igru.Ne krivim ih za to.Ali samo se nadam da ce da naprave sh5 ali ponovo na atlantiku.I onda bi to bilo savrseno.

Ma SH4 je bio nepotreban, tj. ta tematika je bila nepotrebna kad nije do kraja razradjena borba na atlantiku!!! Mislim pogotovo na WOLFPACK!!!
To je srz bitke za atlantik, to denicovim vukovima daje smek i to je ono sto je proslavilo nemacke podmornice.
Ali ajde sta je tu je, samo neka se pocne sa radom na SH5 da sve vratimo pod okrilje Treceg Rajha, u Kriegsmarine kod voljenog, omiljenog i genijalnog Admirala Denica!!!

Kako se podize rezolucija u SH3?Nisam uspeo da nadjem patch za to

Ne svidja mi u sh4 to sto sa topom mozes da pucas kada je lose vreme.Talasi mi prekriju celu podmornicu i ja kao mogu da pucam.Malo je nerealno.

Kako se podize rezolucija u SH3?Nisam uspeo da nadjem patch za to

Imas rezoluciju za WinXP SP1 i SP2, tj. dva nacina:

Trabace ti, nek mi oprosti inkvizicija, "nezvanicni" exe u prvoj fazi...posle ubaci legalni CD.

Skini sa neta d3d9.cfg koji ce ti omoguciti set-up zeljene rezolucije tj.
1280x1024 ili cak 1600x1024 (pa ukucaj rezoluciju koju hoces...)

Kako sam Ubi-forum priznaje "zvanicna verzija" ne dozvoljava dizanje rezolucije pa barem u pocetku trebas, pre prvog pokretanja, da primenis "nezvanicni .exe" sto je 90% Amerike uradilo... StarForce se ne aktivira prilikom instalacije - nego kod prvog pokretanja igre.
Ako prvi put pokrenes "nezvanicnu" verziju bices "vecno blazen" da igras u visokoj rezoluciji i bez StarForce *****....a.
(Ja licno na SP2 igram na 1280x1024 4xAA+4xAF...blazen ATI)

Nego, da ne bismo ljutili higijenske inspektore foruma, procitaj npr:

http://www.communitymanuals.com/shiii/index.php?title=Display_Resolution

Posle duzeg igranja, definitivno se vracam starom dobrom SH3, ovo je ipak previse bug-ova za mene:

1. TDC ne radi, pogresna ocitavanja za "bearing", brzinu...jedno recju, ako 'oces nesto manuelno da pogodis, moras da stavis preticanje od najmanje 10 stepeni inace zakasnise torpeda i zavrsise ko zna gde, osim ako se ne priblizis toliko meti da mozes da vidis kapetanu razaraca beonjace,
2. posada u osmatrackom tornju posle napada na podmornicu umire kako joj padne na pamet,
3. auto damage control ne radi kako treba, ili ne daj Boze da imas plavljenje nekog dela podmornice, onda komotno mozes odmah na load ili start (tones u 90% slucajeva, bez obzira na kolicinu vode koja ulazi u podmornicu),
4. radar/sonar neupotrebljivi maltene,
5. AI protivnika je glup da gluplji ne moze biti (avion skidam sa 20 metaka),
6. otkad su u II sv. ratu, imali avioni nocne misije!? i to sa tolikom preciznoscu, a da ne pominjem sto ih ima na stotine...

Imali su nocne misije, Hidroavione, sto plovis istocnije to ih je vise...
A mesec nad Pacifikom sija "ko reflektor" - nema oblaka sa Sev.Atlantika....
A podmornica na (teget) povrsini ostavlja takav (beli) trag - da se "vidi iz aviona"... sto bi reko nas narod.

Pardon, sto plovis zapadnije to je vise avio patrola.
Japanci nisu bas bili naivna imperija kako ih filmovi predstavljaju...

I ne zaboravi da su Ameri iz ocaja bacili atomske bombe 1945, jednostavno nisu imali mu*a da krenu na Japansko kopno...
a Nemacka se vec predala...

Mora da jos onda imali neki GPS i "smart bombs", precizniji su nocu nego danju :)

Sta je ovo, samo kisa i magla...kako smara...ima mnogo propusta, neko je vec pomenui skoro sve.
Ipak je SH3 mnogo bolji..

Moram da dodam jos jedan:

- Skoro u 90% slucajeva kad pokusam da koristim stadimetar igra jednostavno pukne.

Zasto nema borbi izmedju podmornica, ni u sh3 ni u sh4.Znam da ih je bilo veoma malo ali bas bi bilo extra da ima i toga.Ma sh5 na atlantiku i jos to da ubaci zavrsili bi zivot.

Nazad
Vrh Dno