Šta je novo?

Silent Hunter 5 ANNOUNCED

Yeah. Samo se pitam, zasto ne naprave sa modernim podmornicama. Bilo bi strava.

ne svidjaju mi se ovi trejleri (novi trejleri uopste)...mnogo tresu kameru,kao daje realisticnost,a mene licno nervira...

Sto se tice igre - mozda valja a mozda i ne..videcemo ako bude neki demo..;)

Meni je Silent Hunter 2 ostao u lepom secanju :)..a 3jka je isto bila dobra

Za mene je SH uvek bilo o drugom ratu! Primitivno i jezivo. (drugi deo je kult)

Moderne simulation kao sto su Dangreous Waters su previshe technicki!

Izgleda da ce GWX Team imati uskoro novu platformu za modding!

ne svidjaju mi se ovi trejleri (novi trejleri uopste)...mnogo tresu kameru,kao daje realisticnost,a mene licno nervira...

Sto se tice igre - mozda valja a mozda i ne..videcemo ako bude neki demo..;)

Kakav demo... o cemu ti pricas?
U SH serijalu moras da sacekas patch ili dva... pa onda da Kpt.Lehman i GWX team naprave WW2 na tvom ekranu... sto sve traje godinu ili dve.

Znam da zvuci dugo, ali ako si hard core "podmornicar" ...a za njih se prave ovakve simulacije, uzivaces u pravom simulatoru 4-6 godina... (kakve Krize, kakvi CoD-ovi i gluposti)

E ova vest mi je lek za gamersku dusu...

Oni shotovi su vise fanart neko pravi skrinovi al ajde.A preview ne govori bas puno mada se nadam ce ovo biri dobra igra bar zbog prethodnog dela..

Extra jedva cekam.A kome je igra namenjena Nemcima :) ili Amerima :( ili nekom drugom.

Extra. Mrzeo sam SH4 zbog Amera sve dok nije izasao dodatak sa Nemcima :)

Trebace nam kozna jakna za Norvesku...
:D jedva cekam...:D

Zato sto se u oruzanim sukobima posle WW2 podmornice nisu koristile u tolikom obimu :trust:

Zbog cega bi bilo strava?

Mogu malo da isfingiraju pricu (III svetski rat, nekoliko frakcija), pa bi okeani bili puni brodova i podmornica. Sistem upravljanja i gadjanja bi bio daleko tezi nego u SH3, cak i sa gomilom senzora i kompjutera, a beg od podvodnih mina i torpeda, jos tezi.

Poslednja izmena:
Da. Valjda su jos uvek pod utiskom filmova Das Boot i U-571 :p

A sta - i ti bi hteo moderne podmornice? :p

Eh, danasnja omladina... :S:

Sorry, ali ja ne mogu da zamislim scenario koji bi imao smisla i bio iole realan i koji bi se prodavao vise nego WW2 :trust:

Apsolutno Kamikaze...

Valjda ljudima nije jasno koliko je "modern submarine warfare" neigriv... da blenem u ekrane i sarenu dugmad... i cekam dve sekunde: jesam li ubijen ili sam ubio ?

Kriegsmarine rules... smrznuta guzica, so u ocima i dvogledima, zora i sumrak na povrsini okeana...;)

Inace, tema je debelo vec sazvakana na svetskim forumima... i nije slucajno SH5 na WWII Atlantiku... u neponovljivoj atmosferi i legendarnoj kampanji.

Poslednja izmena:
Samo da se razumemo igrao sam sve SH od drugog dela i bez svih pomagala (osim sto nisam iskljucivao eksterne kamere - nekako volim da gledam trenutak kad torpedom roknem neki brod) , i obozavao sam SH.

Uvek su me nervirale neke ******ske stvari tipa pogodim torpedom u propelere broda a on nastavi da pici , cak i brze nego pre i umakne mi... a na mestu gde sam pogodio se samo blago crni textura.
Eto to me je izludjivalo - 15 minuta se pripremaj , dolazi u poziciju da ga zabiberis i onda sipak.
Primer koji sam dao je samo jedan od mnogih (sudaranje brodova , vide vas po mraku ako ste izronili periskop duze od 2 minuta i sa 2-3 Km razdaljine,...).

Ne znam zasto bi modern submarine warfare bio los , jer cod recimo predje na modern warfare i gle cuda - pun pogodak. Meni je iskreno dojadilo da kroz delove jedino poboljsavaju grafiku i dodaju po kojekakve gluposti tipa smenjivanje mornara u wc-u i menjanja onog ko nije raspolozen za vrsenje duznosti.

Kad sam bio u vojsci tacno se znalo - ne slusas? > Gas maska i puna ratna operma i narednih 1600m teska artiljerijska paljba po platou :p

Apsolutno Kamikaze...

Valjda ljudima nije jasno koliko je "modern submarine warfare" neigriv... da blenem u ekrane i sarenu dugmad... i cekam dve sekunde: jesam li ubijen ili sam ubio ?

Kriegsmarine rules... smrznuta guzica, so u ocima i dvogledima, zora i sumrak na povrsini okeana...;)

Inace, tema je debelo vec sazvakana na svetskim forumima... i nije slucajno SH5 na WWII Atlantiku... u neponovljivoj atmosferi i legendarnoj kampanji.

:Klanjanje

Amen!

To je essence tog!

Videste li ko je gost Sveta Kompjutera...

Svaka cast Kuzma ! ;)

fino izgleda, jedva cekam

New Info i Engine Demo!

Fresh sa UBI Foruma!:banana:

Following your thirst for knowledge about the new Silent Hunter 5, we have prepared a big update for you today. Here is some detailed info about the new visual improvements that SH5 will feature:

Scene polygon count was increased
- A large harbor with U-boats and ships present will have around 3.5 million polygons

Ship polygon count was increased
- Civilian ships - around 25k polygons
- Small and medium warships – 27-30k polygons
- Large warships – 45k-60k polygons

Ship detail improvements
- Added 1024x1024 textures
- The “normal” texture will be more detailed
- Two “diffuse” textures applied
- Weapons detail has been increased with 20% (compared with Silent Hunter 4)

U-boat model improvements
- Fully modeled and accessible interior
- Model exterior has a polygon count of roughly 2 million polygons
- Model exterior and textures are improved by 70% (compared with Silent Hunter 4)

Environment improvements
- Dynamic weather simulation, depending on climate zone, sea and season
- Ships, buildings, terrain, vegetation and precipitations change depending on season
- Illumination and colors depend on season/sea type
- Interior and exterior High Dynamic Range lighting
- Extensive color correction filters are applied for atmosphere tuning
- Volumetric clouds and light rays
- Harbors mimic real harbors in shape

Water improvements
- Realistic look
- Realistic water movement depending on weather conditions
- 3D water deformation
- Shore waves

But that’s not all. You don’t have to take our word on these; you can see for your own eyes some of the visual improvements in these brand new in-game screenshots:

Improved rendering distance
sh5visualimprovement9.jpg

Water and sky
sh5visualimprovement8.jpg

Atmosphere and FPS view
sh5visualimprovement7.jpg

Terrain and ship models
sh5visualimprovement6.jpg

Visual effects and water
sh5visualimprovement5.jpg

Ship model & detail
sh5visualimprovement4.jpg

Atmosphere and rendering distance
http://img249.imageshack.us/img249/2537/sh5visualimprovement3.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/4024/sh5visualimprovement2.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/8637/64973989.jpg

Engine Demo:guitar:

And if that still didn’t do it for you, we invite you to take a look at this special video, focused on our 3D engine:

http://www.youtube.com/watch?v=UssaI9OJZ50

Nemoram vam reci da SubSim Community trenutno raspada od srece!:party:

Cheers!

Mnogo volim SH3 i igrao sam ga čak i previše.

SH2 nisam igrao, ali se i ne usuđujem da probam. SH4 sam instalirao i deinstalirao. Jednostavno... Nije mi toliko važno kako podmornica izgleda, da li se u vodi vide mrlje od nafte itd... To je sve sporedno. I nekako sam više voleo taj nezavršen osećaj kod SH3 nego kod SH4 gde je sve nacifrano.

Markomaniax
Da ti znaš kako sam ja tek ludeo kada torpedo bude ćorak. Dođe mi da se pojedem. :d

I samo jedno da dodam. Oni su napravili odličan sandbox alat za nekoga ko bi seo i osmilio odličnu kampanju, priču, in-game momente... Mislim da to stvarno nedostaje. Voleo bih da mogu da se krećem po podmornici i da se dohvatim ovoga ili onoga... Malo interakitvnosti više...

Sve u svemu, ja sam zadovoljan kada bi SH5 bio SH3+neka unapređenja u igrivosti i kampanji.

U SH4 mi je smetalo, to moram da dodam, što se kamera okvasi kada se izlazi ispod vode pa dok onda dođe sebi... Pfff...

Poslednja izmena:
Valjda ću prevazići "strah od zaraze" i instalirati ga kad se pojavi.

SH3 bez GWXa je bio arkada. Nadam se da će SH5 biti igriv i bez ogromnog rada i truda komune...

Ne znam za vas, ali sam imao velikih problema da identifikujem brod kad je loša vidljivost. Treća dimenzija u ovoj igri tako nedostaje. Džaba im veći zoom od stvarnog.

BTW. još čuvam onu "alatku" za izračun kursa cilja u odnosu na sopstveni :)

BenRektum,
ponavljas vesti od pre deset dana... ali je lepo videti da nas ima:d

Nazad
Vrh Dno