Šta je novo?

Silent Hill: Homecoming

Grešiš, ovaj silno grešiš sinak. XB360 kontroler je po defaultu je podržan kod svih portova sa konzola i svako dugme ima svoje mjesto, da ne pričam o analognim L2 i R2 koji su dušu dali za vožnje auta. Kvalitet tih kontrolera mi je poznat u verzijama za PS2 jer nijedan koji sam kupio nije sastavio 10 dana rada. Jedina dobra alternativa je onaj Logitech Chillstream sa hlađenjem, al je on oko 40 eura.

Poslednja izmena:
uf uf uf ... pa ovaj silent hill nije normalan koliko mi se dopada ;)
Ima neki smek originalne igre! Nadam se samo da je prica korz igru prihvatljiva!
Kontrole odlicne, grafika fina (posto je uglavnom mrak), mislim da cu da igram ovo!
p.s. igra ima vise razlicitih krajeva :D:D:D
There are a total of five endings - to obtain all of them, you need to do multiple playthroughs.
\

Poslednja izmena:
uf uf uf ... pa ovaj silent hill nije normalan koliko mi se dopada ;)
Ima neki smek originalne igre! Nadam se samo da je prica korz igru prihvatljiva!
Kontrole odlicne, grafika fina (posto je uglavnom mrak), mislim da cu da igram ovo!
p.s. igra ima vise razlicitih krajeva :D:D:D
\

Što se tiče krajeva ima ih pet raličitih

Jos malo utisaka...atmosfera u igri je sjajna, svuda se cuju neki skriputavi zvuci, lupkanje itd. i non stop neka napetost, borba je dobra, ima 2 vrste napada i izbegavanje na space, jos jednom da pohvalim kontrole koje su fenomenalne i nema ama bas nikakve potrebe za gamepadom. Nisam stigao da odmotam pricu jer je igra puca svaki put kad spustim prozor. Naravno, ima i mana ali one se ne ticu toliko samog gameplaya, fps je zakucan na bednih 30 frejmova koji itekako znaju da opadnu pogotovo u medjuanimacijama sto dosta smeta. Ne postoji puna 16:10 podrska tako da je slika kropovana sto me posebno nervira. Evo malo shotova...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Igra je obavezna za sve fanove a i one koji to nisu jer odise onim originalnim SH shmekom, odma' sam se setio neprespavanih noci uz prvi deo ove igre na PSX krajem devedesetih :p

Poslednja izmena:
Lepo zborish dragi psaras ;)
Ja imam problema sa zvukom, doduse na Visti, i meni za sada ne pada framerate! mada nikad se ne zna, tek sam poceo da igram, dosao sam do 3ceg save-a :)
Enivej, igracu igru makar 5 puta!!!

Poslednja izmena:
Skinuo sam 3.92 verziju, ali dobijam poruku
wtf541.jpg

Sta bi to moglo da bude. Kazu da lek ne treba?

Koju verziju preporucujete za nabavku ?

@Jovyland
Hvala, to je bio problem.

btw defaultni raspored tastera na gamepadu je ocaj zivi. Igra lepo radi na mojoj masini iz potpisa, na minimumu naravno.

Koja je ovo boleshtina od igre ... ajaoo! :hair:

Kako resiti problem sa promenom rez.? Cim promenim promenim rez. vecu od 640x400, ekran pocrni cuje se zvuk iz igre, ali se nista ne desava i pomaze samo reset. Grafika je HD4870.

jedno pitanje vezano za kontrole:
jel bolje pikati s joypad-om (imam onaj logitech-ov dual action) ili klasika na tastaturi i pacovu ??
fala

^Ma, tek sam na pochetku igre. Deo kad treba da predam bratu igrachku, koja izgleda kao da je iz materice ispala ... prevrnuo mi se zheludac gledajuci to. :vomit: Chekam da padne mrak, tad cu da krenem u akciju ... slushke na max, monitor jedini izvor svetlosti u sobi ... :zgran::hair: Lako cu sebi "ugoditi".:D

Ova igra me je prijatno iznenadila. Igrao sam sve SH (ukljucujuci i prvi na Playstation-u) i postao sam skeptican nakon onog dosadnog SH4 The room (koji nisam ni zavrsio). Mislio sam da je serijal propao. SH5 je odlican naslednik prethodnih delova, atmosfera je tu, prica je tu, jeza i horor je tu. Ovaj serijal me fascinira svojim psiholoskim hororom, a ne iznenadnim iskakanjem kojekakvih karakondzula (mada i toga ima u pojedinim momentima). Citav ambijent, one medicinske sestre (jeza me je hvatala dok sam ih zaobilazio u polumraku plaseci se da me ne primete :)), odlicna kamera, savrsene kontrole, ma sve je na mestu.
Naravno nije sve pozitivno. Zagonetke su teze, ali i dalje se svode na pronadji "nesto" i stavi ga na odgovarajuce mesto (bar pocetne), nedostaju mi iz prvog dela one izazovnije, koje su bile povezane sa odabirom tezine igre (ipak je rating 18+). Druga i najveca zamerka je odvratni 30FPS limit! Ne tvrdim da se ne moze navici na ovo, ali mi je bolno kad se setim glatkoce ostalih igara iz serijala i cak modernijih slicnih naslova (Dead Space npr.). Probao sam u .cfg fajlu da promenim odgovarajuce parametre, ali bez uspeha :(

U svakom slucaju odlicna igra za ljubitelje pravog horora (naspram ove igre smesni su doom3, fear, resident evil 4, dead space i ostale akcione horor wannabe igre :p).

Imam problem sa postavkama kontrola na gamepad. Ne mogu nikako natjerat da radi okretanje... Znaci pravo,nazad e sad turn left i right ne radi. U cemu je fora? Imam Logitech Dual Action

Mislio sam da je serijal propao. SH5 je odlican naslednik prethodnih delova, atmosfera je tu, prica je tu, jeza i horor je tu.

Tacnije Homecoming je 6-ti nastavak. Postoji jos i Origins koji je izsao prosle godine, ali samo za PSP i PS2. Naravno, to sto nije izasao za PC ga ne cini manje vrednim, ali je losiji od Homecoming-a po pitanju kontrola. Homecoming je prvi SH koji ima dobre kontrole. Najzad da uzivam u igri a ne da se borim sa kontrolama. :)

Jedino mi se game art ne svidja jer koliko mogu da primetim da ga nisu radili japanci, isto kao i u Originsu. Ne svidja mi se americki stil dizajniranja likova.

T
Jedino mi se game art ne svidja jer koliko mogu da primetim da ga nisu radili japanci, isto kao i u Originsu. Ne svidja mi se americki stil dizajniranja likova.

Ovaj lik je ostao isti :hair:

153.jpg

Poslednja izmena:
Ju ju ju. Sto je ovo dobro. :p Definitivno se SH vratio korenima. Kontrole su savrsene. Odlicno odradjen posao. Mozgalice nisu preterano teske, mada ih i nema mnogo. Inace ubih prvog boss-a, i sada sam u zatvoru.

Grešiš, ovaj silno grešiš sinak. XB360 kontroler je po defaultu je podržan kod svih portova sa konzola i svako dugme ima svoje mjesto, da ne pričam o analognim L2 i R2 koji su dušu dali za vožnje auta. Kvalitet tih kontrolera mi je poznat u verzijama za PS2 jer nijedan koji sam kupio nije sastavio 10 dana rada. Jedina dobra alternativa je onaj Logitech Chillstream sa hlađenjem, al je on oko 40 eura.

Exactly. Džojpedi sa X-input podrškom su postali de facto standard kod igara za PC i predstavljaju jedinu normalnu investiciju. Iskreno, nisam neki ljubitelj, ali s obzirom da ih gura MS, svi će morati da ih prihvate, pre ili kasnije.

Ljudi imam GTI verziju igre i sve lepo radi do one scene kad on u kamionu stize u grad polse cega igra puca

Da li neko zna do cega je problem????imam 178.13 drajvere.upravo skidam 178.24.

Poslednja izmena:
resio sam problem,problem su bili drajveri za graficku,sa 178.24 radi bez problema.
Inace igra je brutalna samo glavni nedostatak je izostavljanje quick save-a.

Imam problem sa postavkama kontrola na gamepad. Ne mogu nikako natjerat da radi okretanje... Znaci pravo,nazad e sad turn left i right ne radi. U cemu je fora? Imam Logitech Dual Action

anyone?

Kako ubiti one bube koje se zalepe na lice? U pitanju je miš i tastatura

Nazad
Vrh Dno