Šta je novo?

Silent Hill 2 (remake)

Da, ti ogromni pauci po zidovima izludjuju, ne vidiš ih ako ne upališ ono svetlo koje se gasi nakon nekoliko sekundi, mislim da mi ostao jedan ili dva koji se još uvek motaju tamo pre sobe sa tegovima.
Na vešalima sam trenutno, odradio jedan i na drugom me onaj Andjelin daddy ubio par puta, jurnjava po hodnicima, morao sam da pauziram malo :D
Ne znam kad je kraj ali kapiram da je tu negde.
Ali jeste pakao hahah
Imas ti dosta do kraja

Ma ta na dasci me je uspaničio malo dok nisam skontao da ga mogu umlatiti šipkom pa sam uradio reload i ubio ga bez ijednog metka, smešno lak boss.
Sad sam kdo neke kocke znači igra je bolesna počneš da se tripuješ u stvarno životu. Nije čudo što ovo nisam igrao kao klinac jedva smo se snašli i RE2 i 3 preći.

Završio, 20h, kakva *** igra i bolesna priča, o ovome se razmišlja danima, mesecima.
Oduvek znam da nešto nije u redu sa tim japancima i samo oni mogu da naprave nešto ovako fu*ked up.
Ovaj kraj ne da nisam očekivao što se tiče žene nego ni u ludilu, za heroja sa slutio naravno.
Ceo zadnji chapter kontam zašto nisu završili igru u lavirintu, ali onda shvatiš da je ovo zadnje krucijalno za priču.
Igru mi samo kvare performanse na PS5, pada FPS negde ispod 30 a upaljen 60 FPS mode. Prelaka je isto igra završio sam sa 350 metaka, 70 shotgun shells, suludo mnogo health items, mislim da bi borba trebala biti drugačija izazovnija kao u RE2 remake da si uvek na ivici metaka, npr da puca štangla vrlo jednostavno rešenje.
Što se svega ostalog tiče bolesno dobra igra, atmosfera je skoro celu igru 10/10, zvuk bolestan u rangu sa Dead Space 1.
Jedva čekam remake SH1&3

Završio, 20h, kakva *** igra i bolesna priča, o ovome se razmišlja danima, mesecima.

Sad kapiraš što je SH2 legendarna igra, malo je takvih remek-dela. Team Silent je hteo da nastavi tu ideju grada kao personalizovanog pakla, protagonista treće igre je trebalo da bude tinejdžerka sa neželjenom trudnoćom, ali je Konami tražio da završe priču iz prve igre i ona je umesto toga postala Harijeva ćerka koja se vraća u Silent Hill i tako je reaktivirana ta prilično loša priča o kultu koja nikog nije mnogo zanimala. Tu je polako krenuo sunovrat franšize, kasnije igre nisu vredne pomena, izuzev Silent Hill: Shattered Memories, koja je imala neki svoj poseban šmek.

Naleteh na x.com, ne znam koliko je verodostojno, ko igra nek proveri:
Silent Hill 2 remake update v1.04 reduced Maria’s head by 30% and added that 30% to her chest.V1.00 (left) vs v1.04 (right)
Ga_B2kQXEAA_AQn.jpg
Ga_B2kTWEAAjkda.jpg
Ga_B2kSXAAAWwez.jpg

Završio i ja konačno, 19.18h, dobio sam prvi kraj (in water mislim). Odlična igra, sad ću da se bacim malo na čitanje i da se udubim u priču jer definitivno me priča nije uvukla, više me radila atmosfera generalno koja je savršena, naravno, slušalice su MUST!

Ali fajt sa DVA Pyramid head-a, bukvalno sam se smrz'o, kao da nije bio dovoljan jedan, otporan na svo moguće naoružanje. :D
Takođe scena gdje se ritualno samoubiju, sjajno, nisam bio očekivao, koje olakšanje u momentu uh... :)

Inače, Pyramid mi je odličan character, bacam se odmah u nabavku neke dobre mini figure za desk :D

edit: Evo lijepog objašnjenja priče (ultra spoiler), uh potpuno sam failovao, tj. iz skroz drugog ugla sam posmatrao događaje, onako "rezidentevilski"...
Sad vraćam film i definitivno idem sa još jednim prelaženjem, ovog puta sa drugim krajem :)

edit2: Poručena figura :)

8-AT29-JI8-toys-sp055-silent-hill-2-triangle-head.jpg

Poslednja izmena:
Dajte neku preporuku sta je od igara najsličnije SH2
Alan Wake 1&2?
Evil Within 1&2?

Skontao sam posle da sam dobio ending "in the water" to je bad ending

Da, SP-055 ali kopija neka s Alija jer je Figmina figura u orginalu preko 100e

Dajte neku preporuku sta je od igara najsličnije SH2
Alan Wake 1&2?
Evil Within 1&2?

Skontao sam posle da sam dobio ending "in the water" to je bad ending
Ништа није као SH, ако ћемо бити искрени.

Што се In Water тиче, то
није само bad ending - то је the real ending
.

LM, "pravog" kraja nema. Igra nema nastavak, tako da je svaki kraj pravi. Developeima originalne igre se najviše sviđao "in water" kraj, ali to ne znači da je on zvanično pravi. Postoje tri završetka, jedan pozitivan i dva negativna. Nakon što prvi put pređete igru, to otključava dodatne završetke, od kojih su neki šaljivi.

LM, "pravog" kraja nema. Igra nema nastavak, tako da je svaki kraj pravi. Developeima originalne igre se najviše sviđao "in water" kraj, ali to ne znači da je on zvanično pravi. Postoje tri završetka, jedan pozitivan i dva negativna. Nakon što prvi put pređete igru, to otključava dodatne završetke, od kojih su neki šaljivi.
Па, ако мало више загребеш по нету, открићеш да је домар зграде у коме живе ликови из SH4 Џејмсов отац >>>

Ja to ne računam. Ta igra je trebalo da se zove Room 302, nije imala nikakve veze sa Silent Hill-om i ne dešava se u njemu. Onda je Konami u pet do dvanaest već gotovu igru prepakovao da postane Silent Hill 4. Kao što već rekoh, posle SH3 cela franšiza je otišla u aut.

Inače SH2 ima najbolji OST u serijalu, ako ne i jedan od najboljih u gejming industriji. Ova je predobra:

Vezana je za Maria ending. Bar jednom dnevno je pustim otkako završio igru.

Edit: Mislim da će biti i DLC. Naravno Marija kao u originalu.

Ja to ne računam. Ta igra je trebalo da se zove Room 302, nije imala nikakve veze sa Silent Hill-om i ne dešava se u njemu. Onda je Konami u pet do dvanaest već gotovu igru prepakovao da postane Silent Hill 4. Kao što već rekoh, posle SH3 cela franšiza je otišla u aut.
Рачунао ти или не, апсолутно је небитно - cannon је cannon. Слажем се да је цео серијал отишао у погрешном смеру и да четворка оригинално није требало да буде део SH-a, али то не мења чињеницу да су сви делови на неки начин повезани.

Ovako, kako pomenuh stari fan SH. Stigao sam do pola, skinuli su originalnu igru svaka cast.
PS5 ima problema sa FPS dropovima.
Nije tehnicki ni priblizno uradjena kao Alan Wake 2, ko je igrao skoro nemoj da se nesto razocara. AW2 je jednostavno medju ovo nekoliko pravih PS5 igara.

Al to su jedine mane, sve ostalo je sjajno. Borba kako neko rece previse prosta, maltene sablonska, al takva je bila na originalu.

Secam se opisa iz Sveta Kompjutera pre 22 godine, kad neko kaze u fazonu “Konacno imamo protagonistu igre koji nije bio u Navy Seals i nije se vratio iz rata u Vijetnamu, nego narodnog coveka”. Setio sam se odmah kad je zamahnuo parmakom iz ograde 😆

Igramo :)
Рачунао ти или не, апсолутно је небитно - cannon је cannon. Слажем се да је цео серијал отишао у погрешном смеру и да четворка оригинално није требало да буде део SH-a, али то не мења чињеницу да су сви делови на неки начин повезани.
Generalno je survival horor tih godina otisao u out, jer je to zanr kraja 1990tih. Sve je stalno.
Resident Evil 1, 2 i 3 potpuno druge igre od 4ke (koja je vrhunska al i dalje ne mogu da je svarim i posle 20 godina).
Silent Hill sami ste rekli.
Alone in the dark, posle blatunjavog pokusaja krajem 2000tih koji nisam ni hteo da probam, to je to, do ove male igre skoro sto je izasla.

Jednostavno singl player survival avantura je nestala. Ali srecom po nas ljubitelje, vratila se u poslednjih 5 god.

@NjegovaWisost Na PC-u igra je grafički itekako impresivna (sa RT-om i grafičkim podešavanjima na max.) i daleko od toga da zaostaje za AW2. Što se tiče PS5 - koliko para, toliko muzike. :sneaky:

Inače SH2 ima najbolji OST u serijalu, ako ne i jedan od najboljih u gejming industriji. Ova je predobra:

Vezana je za Maria ending. Bar jednom dnevno je pustim otkako završio igru.

Edit: Mislim da će biti i DLC. Naravno Marija kao u originalu.

Meni je ova favorit:

Originalna verzija:

Isto ide nakon jednog od završetaka ali se ne sećam kog...

^ Pomešao sam, ta je iz Maria ending, a moja je iz creditsa originalnog DLC-a, kada se završi sa Mariom.

sh2 mi je jedna od omiljenih igara ikada, a ovaj remake je rame uz rame sa originalom,

i naravno igra dodata na 0 smrti listu (na hard)

SHProto-Win64-Shipping_2024_11_05_14_52_35_607.jpg

Prilozi

• SHProto-Win64-Shipping_2024_11_05_14_52_35_607.jpg
    SHProto-Win64-Shipping_2024_11_05_14_52_35_607.jpg
    124.1 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
^ Bila bi fora da tacno istrcis maratonsku razdaljinu kad si vec toliko blizu :)

Nema nikakvog meraca dok ne zavrsis skroz jebg.

Ovako, kako pomenuh stari fan SH. Stigao sam do pola, skinuli su originalnu igru svaka cast.
PS5 ima problema sa FPS dropovima.
Nije tehnicki ni priblizno uradjena kao Alan Wake 2, ko je igrao skoro nemoj da se nesto razocara. AW2 je jednostavno medju ovo nekoliko pravih PS5 igara.

Al to su jedine mane, sve ostalo je sjajno. Borba kako neko rece previse prosta, maltene sablonska, al takva je bila na originalu.

Secam se opisa iz Sveta Kompjutera pre 22 godine, kad neko kaze u fazonu “Konacno imamo protagonistu igre koji nije bio u Navy Seals i nije se vratio iz rata u Vijetnamu, nego narodnog coveka”. Setio sam se odmah kad je zamahnuo parmakom iz ograde 😆

Igramo :)

Generalno je survival horor tih godina otisao u out, jer je to zanr kraja 1990tih. Sve je stalno.
Resident Evil 1, 2 i 3 potpuno druge igre od 4ke (koja je vrhunska al i dalje ne mogu da je svarim i posle 20 godina).
Silent Hill sami ste rekli.
Alone in the dark, posle blatunjavog pokusaja krajem 2000tih koji nisam ni hteo da probam, to je to, do ove male igre skoro sto je izasla.

Jednostavno singl player survival avantura je nestala. Ali srecom po nas ljubitelje, vratila se u poslednjih 5 god.
Кратки offtopic: како бих волео да видим римејк за Parasite Eve 2! Човече, како је то брутално добра игра.

Што се SH2 тиче, нећу је пазарити док не буде била на неком баш, баш фином попусту. Погледао сам мало гејмплеја на Тјубу и могу рећи да сам веома задовољан како је испала.

Vrh Dno