Šta je novo?

Silent Hill 2 (remake)

@nekro batica Ti si kao i ja sto se godina tice oko 40 +-
cim spominjes tu bas staru igru sa ps1...

@NjegovaWisost Na PC-u igra je grafički itekako impresivna (sa RT-om i grafičkim podešavanjima na max.) i daleko od toga da zaostaje za AW2. Što se tiče PS5 - koliko para, toliko muzike. :sneaky:

Ovde ljudi ne vole Alan Wake 2 ocigledno. Ne bih se slozio nikako oko grafike, al ne vredi rasprava.
I sam sam veliki fan boy Silent Hilla. Al budite realni.

Borba, oruzije (pogotovu s hipsterskom lovackom puskom i knjizevnickom torbicom), instant ucitavanje u kancelariju FBI, dizajn okruzenja, opcione stvari i zagonetke, nemojte zezati. Ne volite pricu, sasvim OK :) Ako nesto leti na 4k u 60FPS sa boljom grafikom, znaci da je i Silent Hill mogao. Nego briga ih za optimizaciju.

Nego da se vratim SH.

Prodjoh bolnicu sinoc, kakav throwback, savrsenstva old skul igara :)Ti sitni detalji koji su i original atmosfere krasili. Npr, ne skontas odmah da si u psihijatriji, nego ti samo naznaxavsju bolnica i bolnica i bolnica, i onda skontas posle odredjenog vremena kog tipa 😆

Tu su naravno klasici survival horora, (obavezno neki ventil da se nadje i stavi).

Ovde ljudi ne vole Alan Wake 2 ocigledno. Ne bih se slozio nikako oko grafike, al ne vredi rasprava.
I sam sam veliki fan boy Silent Hilla. Al budite realni.

Borba, oruzije (pogotovu s hipsterskom lovackom puskom i knjizevnickom torbicom), instant ucitavanje u kancelariju FBI, dizajn okruzenja, opcione stvari i zagonetke, nemojte zezati. Ne volite pricu, sasvim OK :) Ako nesto leti na 4k u 60FPS sa boljom grafikom, znaci da je i Silent Hill mogao. Nego briga ih za optimizaciju.

Nego da se vratim SH.

Prodjoh bolnicu sinoc, kakav throwback, savrsenstva old skul igara :)Ti sitni detalji koji su i original atmosfere krasili. Npr, ne skontas odmah da si u psihijatriji, nego ti samo naznaxavsju bolnica i bolnica i bolnica, i onda skontas posle odredjenog vremena kog tipa 😆

Tu su naravno klasici survival horora, (obavezno neki ventil da se nadje i stavi).
Ne znam iz kog razloga si zaključio da ne volim Alan Wake 2 (za druge članove foruma ne znam), baš naprotiv. Samo sam prokomentarisao ono što si napisao u vezi grafike SH2, da tehnički igra nije ni približno urađena kao AW2 što (po mom mišljenju) nije istina. Ti si igrao SH2 na PS5 na kom grafika u igri nije na nivou one na PC-u, tako da nemaš pravi uvid u to kakva može da bude kad su sva grafička podešavanja na max.

Ne znam iz kog razloga si zaključio da ne volim Alan Wake 2 (za druge članove foruma ne znam), baš naprotiv. Samo sam prokomentarisao ono što si napisao u vezi grafike SH2, da tehnički igra nije ni približno urađena kao AW2 što (po mom mišljenju) nije istina. Ti si igrao SH2 na PS5 na kom grafika u igri nije na nivou one na PC-u, tako da nemaš pravi uvid u to kakva može da bude kad su sva grafička podešavanja na max.

Ma verujem, PC master race, ali nisam zadovoljan PS5 izvedbom, sto je Silent Hill 2 na low i muci se, a Alan Wake 2 na max i jos leti…

I mapa, nesto najbolje ikad na ovoj igri.

Daleko od toga da je AW2 na PS5 na max. grafičkim podešavanjima. Nije ni na Pro modelu.

Веома добра анализа:

Moldangela. 😁

SH je graficki duplo bolje uradjen od Alan Wake. Modeli, teksture, detalji, mozda samo sto nema path tracing.

Pri kraju sam RE4 Remake na Xbox Series X igram ga odmah posle Silent Hill 2 remake na PS5 i mogu sa sigurnošću reći da RE4 Remake radi daleko bolje još ga igram na quality mode ili kako se već zove, SH2 me6je izluđivao koliko puta padne FPS na ja ne znam 20, najgore je u bolnici u onom bazenu, igran na frame rate mode.
Grafički dosta meni bolje izgleda RE4 remake, SH2 tek od sredine igre izgleda donekle bolje.
Ali to su skroz drugačije igre RE2 je TPS sa dodatkom horor elemenata, a SH2 je horor sa teškom atmosferom.
Obe igre su sjajne na svoj način nije uopšte nikakvo čudo što su kultni klasici.

Pre bih stavio ovde nego u najave filmova:

^^^Uuu to bi moglo da bude dobro, prvi mi je bio odličan, drugi treš, hvala bogu da se vratio Christophe Gans

Pre bih stavio ovde nego u najave filmova:
Navodno je film odložen za 2025tu jer horor filmovi uvek loše prođu kad je praznična sezona, svi žele gledati Sam u kući, ljubavne, božićne filmove.
Jedva čekam da izađe, meni je isto prvi deo filma dosta dobar, jedna od boljih adaptacija.

Još ga dobro griju 450w od 7900xtx, napravio mu ugođaj skroz 😀

Prilozi

• 20241115_151243.jpg
    20241115_151243.jpg
    119 KB · Pregleda: 102
  • 20241115_151404.jpg
    20241115_151404.jpg
    103.5 KB · Pregleda: 84
  • 20241115_151501.jpg
    20241115_151501.jpg
    143.8 KB · Pregleda: 91
Završih i ja, nisam igrao baš redovno pa se odužilo malo :)
Kvalitetna igra, uzeo sam je inicijalno zbog VR moda, inače ne igram flat igre, posebno ne 3rd person, ali odigrao sam je flat jer VR mod nije neka sreća.
"Leave" ending.

1.png

Prilozi

• 2.png
    2.png
    156.4 KB · Pregleda: 37
  • 3.png
    3.png
    162.7 KB · Pregleda: 47
Mislim da je leave ending na prvi prelaz uvek. Sinoc konacno odvojih vreme da predjem. Sta reci, remek delo, dosta duzi i sa vise lokacija od originala (ili se omatorilo i zaboravilo 😃). Uzivanje u svakoj zagonetki, mozda sam dva puta virnula na gugl. Mozda krenem i new game+.

Ne znam da li sam jedini koji misli da je siromasna grafika na ps1 cinila da atmosfera u ovoj igri bude jedinstvena. (naravno grafika je bila siromasna za danasnje standarde).

Mogla je biti bolja.. ako je vec bila bolja u RE i dino krisizu :)

Meni je isto na ps2 bila jezivija. Pogotovo nightmare/otherworld delovi.

Nazad
Vrh Dno