Šta je novo?

Silent Hill 2 (remake)

Smorih se na trecem spratu woodside apartments :p Naraqvno kao i nekad bez pomoci YT, ali zaglavio lepo...Nasao tri coina, ali kuda u drugi deo treceg sprata...

Verujem da će da nastave sa remake Silent Hill igara verujem da se ova dobro prodala?
Zavisi koliki je bio budzet i sta Konami ocekuje.
Dead Space je npr. imao veci broj igraca a sequel su otkazali zbog nezadovoljavajuce prodaje.

Nadam se da postoji razlika u ocekivanjima izmedju konamija i ea.

Pregledao sam možda i previše gameplay, review na YouTube ne znam zašto mi deluje loše grafika,sve nekako sivo,a hvale da extra izgleda igra?
Pokušavam naći dobar HDR video ali YT kompresija ubije kvalitet izgleda

Da mozda potražiš neki twitch stream?
Ne znam kakav je kvalitet tih streamova, ali kontam da moze nesto bolje da se nadje.

Koliko znam na Twitch nema ograničenja u rezoluciju i bitrate ali gledam sad većina live streams su 1080p...

Grafika u igri je sve samo ne loša, slobodno mogu da kažem da je vrhunska (barem na PC-u). Na PS5 quality mode je pristojan, dok je performace vizuelno osakaćen.

Da dobra je, ali meni je bolja u alan wake 2, a i u ovoj prilicno "trosi" grafu. Inace nisam igrao ranije SH (poredim u odnosu na AW 2) i prilicno je "strasna" za moj ukus, bas sam na granici na batalim ili da nastavim ko sisica, na low sound zvucnici :D

Jednostavno ko trazi nove graficke "efekte", nece ih naci. Ovde se ide na atmosferu... ;)
Elem, ne mogu nista da uradim dok mi je ovo polje zatvoreno :alien:

Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ti je puzzle težina podešena na easy? Dobro čitaj pripovetku. Taj slot ti i ne treba za prvi deo zagonetke. Meni je težina na normal i svi slotovi su bili otvoreni.

Da, i meni je pazzle tezina na normal, kao i igra. Potrebne coin-e si nabavio, sad treba da ih slazes u slotove prema onome sto pise u tekstu iznad table.

Pregledao sam možda i previše gameplay, review na YouTube ne znam zašto mi deluje loše grafika,sve nekako sivo,a hvale da extra izgleda igra?
Pokušavam naći dobar HDR video ali YT kompresija ubije kvalitet izgleda
hdr je lose uradjen u igri, nema pure blacks, cisto ako te zanima

Grafika u igri je sve samo ne loša, slobodno mogu da kažem da je vrhunska (barem na PC-u). Na PS5 quality mode je pristojan, dok je performace vizuelno osakaćen.
Ovo na PS5 je medium low možda?

Završih i ja prvi krug. Čak 23h, 950 gledanja mape, 320 razbijenih prozora. :) Krećem drugi krug.
Kao veliki fan SH serijala, šta reći, a ne zaplakati. Bloober Team ne da je odradio posao, nego je napravio bolje od originala. Postavili standard kako treba kreirati jedan rimejk dostojan originalnoj kultnoj igri. Imali dobru postavu od Team Silent devova i sve što su dodali, a to nije malo, je na još višem nivou i apsolutno savršeno.

Grafiku neću mnogo da komentarišem jer je i više nego zadovoljavajuća da prenese sve zamišljeno. Quality mod na PS5 nije baš sjajan, ali je vrlo mala razlika u odnosu na Performance gde radi veoma glatko. Nijedan bug/glitch, sve teklo fluidno od početka do kraja.

Mislim da nema dileme šta će Bloober sledeće. Jedini sledeći razuman potez je da krenu u razvoj Silent Hill 1 Remake i ne znam koji bi razlog bio da to ne urade.

Poslednja izmena:
Ja uđoh u hospital i konačno da zaglavim malo, ako, do sada mi se činjela i prilično lagana na normal težini :)
Odličan remake s par zamjerki tipa gluma koja je toliko loša da je moguće i da su namjerno tako udesili tipa James koji kao da je na trodonima nekim konstantno.
Susreti sa story NPC-evima su baš mlaki, tipa naiđe se na nekog na svakih ko zna koliko u onoj tmuši i hororu a Jamesova rekacija je ono tipa zdravo, šta se radi... :)

Poslednja izmena:
Baš me zanimalo u VR kako izgleda sa UEVR injectorom, inače sam batalio da igram flat igre, izgleda fenomenalno, plus dosta je bolje iz first person view igrati ovu igru, meni barem, nisam nikad bio ljubitelj iz trećeg lica da upravljam karakterima.
VR je dosta zahtevniji, morao sam da smanjim rezoluciju na 2k i quality na High, inače u flat modu fenomenalno radi na 4k i Epic.
Ima ipak par problema sa modom, prvi je da je mučno gledati cutscenes, kada je fokus na glavnom liku, ne vidi se taj lik jer je kamera i dalje u 1st person i vrti se u prazno, u principu ok ali razbija imerziju.
Onaj beli krug što označava da se sa nečim može obaviti interakcija u VR je skroz na drugoj nekoj strani, vidi se ali pomeren je dosta, veze nema sa predmetom.
Kontroleri su uglavnom ok ali ipak moraju dodatno da se postave neke kontrole, mnogo mi je lakše mišem i tastaturom, probao sam i sa ps5 dualSense ali brzo batalio.
Sve u svemu odustao sam od VR (možda izadje nešto bolje kasnije) , tako da igram standarno, HDR je loš, morao sam da ga customize što čini mi se nikada nisam radio do sada, suviše je mračno u prostorijama.
Dobra je igra, nisam ranije igrao ovaj serijal.

Jako mi se svidela igra, zavrsih posle 16tak sati, efekti predobri, cudovista bas bolestina, prica vrhunska. Na kraju sam stiso zube i odigrao na sluskama i dozivljaj je bio brutalan. Akira Yamaoka, najezio sam se, setih se davne 2008me i "drogiranja" njegovom muzikom a eto nije mi palo na pamet da odigram Silent Hill.

Samo neko nagađanje između 30-40M.

Jedva sam čekao review najokorelijeg ljubitelja psilohoškog horora.
Masivan spoiler alert

Prica se oko 40 miliona, sto znaci da su za prva 4 dana(kada su prodali milion primeraka) otplatili ceo budzet.

Kako se uzima ključ za stan br.5 u Saul Street ?
Ima kad se udje desno odmah poruka da je ključ tu unutra, i vidi se čak, ali ne znam kako da udjem unutra, vrata su zatvorena, na panou malo ispred ima plan sa stanovima i odmah zatim je kao prostorija neka koja ima neki uzak prolaz i čini se da bi vodila do prostorije gde je ključ, ali neće da prodje tuda.

A be druže gurni šifonjer odmah tu pored tog panoa. Možda ti je isključena opcija za interakciju sa predmetima, da vidiš tačku ili "X" na predmete sa kojima možeš da barataš.

Snagom uma jedino :D
Nije isključena ta opcija, evo snimio sam upravo ovako sabajle LOL
Može se videti pre šifonjera da radi ta opcija, kapiram ja šta treba ali zabagovao je nešto, bojim se da moram iz početka da krenem, probao sam svašta i ne mere ...

A ja rekoh u prethodnim postovima kako nijedan bug :) , mada sam na PS5 mislio.

To je čini mi se prva stvar u igri koja se gura. Probaj da lutaš malo negde dalje, ili da se vratiš skroz odakle si krenuo, do kuće gde odvaljuješ motku sa dva eksera (kobra :)), možda se resetuje regija sa šifonjerom.

Edit: probaj iz više uglova oko šifonjera da klikćeš, probaj da klikneš brzo nakon nišanjenja, probaj da promeniš oblik i veličinu tačke za interakciju.

Baš upravo čitam da igrači imaju sličnih problema sa interakcijom sa nekim predmetima. Kad jedan spomenu municiju u fioci na određenom mestu u bolnici, setih se da i ja nisam mogao da je uzmem, isto se nije pojavljivala tačka. Neko je to rešio prebacivanjem iz performance u quality mod.

Poslednja izmena:
Izgubio sam bio dosta vremena tu, vrteo se bezveze u krug na drugim lokacijama, mislio sam da ne može da se prodje tuda i da ima drugi način neki.
Medjutim sve druge lokacije su bile čekirane, nije preostalo ništa drugo osim toga, izbegavam da koristim walkthroughs i slično, pitao sam prvo ovde ali ipak sam posle morao da pogledam u čemu je fora jer me kopkalo, nije imalo smisla, i onda video da ima onaj krug za interakciju, što kod mene nije bio slučaj iz nekog razloga.

Jeste prva stvar koja se gura :)
Zato i nisam znao u čemu je fora, a izgleda i kao da je mogao da prodje kroz uzak prostor, to je već radio, i u tom slučaju nije bilo belog kruga.
U svakom slučaju nije ništa pomagalo veruj mi, probao sam iz očaja svašta.

Srećom nije to mnogo daleko od početka igre, krenuo sam novu i časkom došao dotle, prvo sam tu lokaciju posetio, radi sada :D

Možda ne bi bilo loše sačekati neki patch ali nastaviću i probaću da je završim sad za vikend :D

Edit: PC je, razmišljao bio i hteo na PS5 prvo ali me zanimao VR mod

Nazad
Vrh Dno