Šta je novo?

Shutdown Reminder

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Da li postoji neki programčić koji uspešno gasi računar u zadato vreme? Da li tako nesto već postoji u XP-u?

Imaš komandu shutdown u Windows XP-u, možeš da staviš u Scheduled Tasks u određeno vreme da ti ugasi komp. Fajl je u C:\Windows\System32\shutdown.exe

Aye Shutdown
Switch Off
ShutDown Monster

koristi search

Ja sam pre neki dan skinuo neki programčić koji radi shutdown posle zadatog vremena, a specifičnost mu je to što po predefinisanom scenariju (od strane korisnika) pre toga postepeno utišava zvuk. Zgodno za onog ko hoće da se uspavljuje muzikom sa kompa (može da utišava i bez shutdowna). Ima neki mali bug pa ga nisam u praksi koristio, ali mi se sviđa ideja.

Davno mi je Delija predložio "Switch Off". Odličan, mali i lagan program.

Postoji Benchmark-ov ShutDown timer koji koristim vec godinama 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Prilozi

Poslednja izmena:
Postoji Benchmark-ov ShutDown timer koji koristim vec godinama 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif
Ja sam sinoć nešto skidao i zadao mu da se ugasi kad opera završi download,ali kad sam se probudio,on je i dalje bio uključen.Ne znam u čemu je caka,ali ako neko zna da mi kaže kako se to namešta da se ugasi nakon download-a?

Pogledas koliko mu treba da zavrsi download pa mu kazes da se ugasi za to vreme + 10-ak minuta. 😉

He he, i ja radim slicno (jedino osim ako skidam Free Download Manager-om, onda mu tamo ukljucim da se diskonektuje po zavrsetku download-a).

Pogledas koliko mu treba da zavrsi download pa mu kazes da se ugasi za to vreme + 10-ak minuta. 😉
Ali to vreme što piše uglavnom nije tačno,tako da ne znam koje da namestim.
Probaću,ali nisam baš siguran upravo zbog tog vremena koje kao meri,jer mislim da to merenje
nije merodavno.:type:

Zbog toga je i onih +10 minuta, mada moze i vise, procijenis da li ce ici istom brzinom cijelo vrijeme ili ne.

Zbog toga je i onih +10 minuta, mada moze i vise, procijenis da li ce ici istom brzinom cijelo vrijeme ili ne.
Ajde da vidim i to čudo...🙂
Mada sam mislio da je potrebno samo da obeležim da se ugasi kad završi,ali izgleda da mora ipak da se unese vreme.:beat:

gašenje posle downloada se elegantnije podešava iz samog menadžera, tu nema potrebe za tajmerima o kojima se pričalo. npr. u flashgetu ta opcija radi savršeno

Ali problem je kad skidas nesto preko nekog P2P programa ili pomocu browsera, zato se i koriste ovi pomocni programi. Cak sam nailazio na neke koji imaju mogucnost gasenja kompjutera kada prestane protoka sa interneta.

o p2p nisam razmišljao, *** kad retko gasim mašinu 🙂. ako podesiš tajmer na nasilno gašenje u zadato vreme nisi siguran da će dl biti završen (pošto zavisi od druge strane), a isto tako ćeš prekinuti ul čime se gubi poenta ravnopravnog share-a. u mom slučaju glavna (trenutno rastavljena) mašina se ne gasi dokle god neko preuzima od mene makar ja ništa ne skidao; nemam razloga ako plaćam mesečnu tarifu. još nisam video da neko radi masivni dl preko dialup-a ili po plaćenom protoku pa da bi morao da štedi na taj način

Ja sam sinoć nešto skidao i zadao mu da se ugasi kad opera završi download,ali kad sam se probudio,on je i dalje bio uključen.Ne znam u čemu je caka,ali ako neko zna da mi kaže kako se to namešta da se ugasi nakon download-a?

on vidi tabove aktivnih programa i kada taj tab nestane on ugasi komp. sljaka provereno. znaci da ti je download prozor ostao otvoren i po zavrsetku.

on vidi tabove aktivnih programa i kada taj tab nestane on ugasi komp. sljaka provereno. znaci da ti je download prozor ostao otvoren i po zavrsetku.

Ali ja sam štiklirao da se ugasi kad završi download,ne znam šta još treba da uradim.

sta si stiiklirao? u operi da ugasi download prozor?
onda i u programu stikliras taj prozor i kada se zatvori program gasi komp.
mora stiklirani prozor da nestane sa task bara, znaci ovde kada bi ugasio internet explore ugasio bi se i komp

Prilozi

• shuttt.webp
    shuttt.webp
    26 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
sta si stiiklirao? u operi da ugasi download prozor?
onda i u programu stikliras taj prozor i kada se zatvori program gasi komp.
mora stiklirani prozor da nestane sa task bara, znaci ovde kada bi ugasio internet explore ugasio bi se i komp

U progarmu sam i štiklirao...

Gašenje posle downloada se elegantnije podešava iz samog menadžera, tu nema potrebe za tajmerima o kojima se pričalo. npr. u flashgetu ta opcija radi savršeno
Gde se nalazi ta opcija za prekidanje veze?

Isprobao sam tu opciju,ali mi nije prekinuo vezu...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno