Šta je novo?

shutdow problem?

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li VAm se desavalo da umesto shutdown , racunar ide u restart?
Win Xp , P4, Gigabyte Ga 8 IPE 1000-g. Imam takvu kombinaciju, ali nikad nisam imao problem sa ovom plocom. Inace korisnik je lik koji se u "sve" razume, osim u cemu je problem.

Meni jeste. Na kraju je ispalo da je zbog misa :/ Kada sam ga promenio nije mi se vise nijednom desilo! Neki noname optikaner je bio u pitanju...doduse na AMD masini i winxp-u.

Takodje, ali na AMD+Win2k. Nije me zanimalo zbog cega se to desava jer sam ionako morao da menjam konfiguraciju. 🙂 Mada sada kad pogledam misha kog sam tada koristio vidim da je isto neki noname (samo pise Made in China).
Uglavnom, kasnije je isproban na 2 Intel konfiguracije i nije bilo nikakvih problema.

A da nije problem u no-name napajanju? Nisam imao slična iskustva, ali mislim da je u napajanju problem. A možeš da probaš ghost particije, format i vidi kako radi nedelju dana. Ake se isto dešava, bar znaš da nije od OS-a, nego HW, ali otom potom...

Imao sam i ja slican problem kad sam instalirao win na p4 jugodatinu masinu. Taman kad sam trebao da krenem kuci kad ono nece da se ugasi komp (restart). Znaci instalacija je sveza, sve radi normalno, podeseno.
Posle jedno pola sata provalim da je u BIOS-u namestena opcija da se kompjuter sam pali sa odredjenim hardware-om. U mom slucaju je bio modem.
Chacni malo po podesavanjima BIOS-a mozda iskopas nesto k'o i ja... cheers

Imao sam slican problem. XP po defaultu ima ukljucenu opciju da se restartuje ako dodje do neke greske. Prvo treba iskljuciti tu opciju da bi se videlo u cemu je problem (tj. tada izbaci BSOD sa porukom o gresci). Kod mene je problem bio u softveru, tj. nekompatibilnosti KAV 5.0 i Norton Ghosta 9, ali sam trazeci resenje nasao jos gomilu kombinacija koje mogu dovesti do ovakvih simptoma. Od kada sam deinstalirao Ghosta, racunar se normalno gasi.

Dusan K je napisao(la):
Imao sam slican problem. XP po defaultu ima ukljucenu opciju da se restartuje ako dodje do neke greske. Prvo treba iskljuciti tu opciju da bi se videlo u cemu je problem (tj. tada izbaci BSOD sa porukom o gresci). Kod mene je problem bio u softveru, tj. nekompatibilnosti KAV 5.0 i Norton Ghosta 9, ali sam trazeci resenje nasao jos gomilu kombinacija koje mogu dovesti do ovakvih simptoma. Od kada sam deinstalirao Ghosta, racunar se normalno gasi.
Upravo je kod mene bio problem sa Norton Ghost-om i KAV-om,nikako nisam mogao da isključim računar sve dok nisam deinstalirao Norton Ghost.
Hvala ti za savet.

@Dusan K: Kakve to kombinacije "se ne vole". Daj neki link, čisto da vidim. Do sada nije mi se desilo, ali ko zna šta će se dogoditi, ionako obožavam da skidam sitne programčiće svakodnevno i da isprobavam.

Da budem iskren, ne secam se tacnog linka. Na to sam naisao kada sam u googlu ukucao poruku o gresci. Resenje za moj problem sam nasao na nekom francuskom sajtu (bilo je jos pomenutih kombinacija), a na nekim forumima sam nalazio povelike spiskove "konfliktnih" programa.

Nazad
Vrh Dno