Delija je napisao(la):Mozda je fin kriterijum za odlucivanje, upisati onaj fakultet sa koga bi, hipoteticki, da posedujete firmu, zeleli da vam bude zaposleni kadar...
Kao i mnogi ovde, poznajem dosta njih koji se slepaju i na privatnim, a bogami i na drzavnim faxovima, al' ipak postoje faxovi na kojima se ljudi prebrzo smore od slepanja i odustano od istih. Oni koji imaju love prelaze na privatne, tako da...
p.s. Da se razumemo, posto dublje poznajem "kvalitete" svojih kolega, jedva 10% njih bi zeleo u svojoj firmi... :d
pa ono, ja sam malo ishitreno postovao, ali ono vidim da su chesto kolege sa drzavnih faxova ili kivni, ili ljuti. RAF je za sad ispunio moja ochekivanja, radio sam, a i nauchio dosta toga,chak i oko programiranja, koje definitivno necu nastaviti u trecoj. Naravno, ko je na rafu pocheo u fazonu "lako cu" dao je ispit ili dva, i obnavlja godinu 100% (osim ako mu se ne desi chudo pa da 7 komada u septembru). Imam jednu zamerku,a to je predmet koji se zove Pismeno i usmeno izrazavanje, koji je bukvalno srpski jezik, josh smo morali i knjigu neku da chitamo ko lektiruDelija je napisao(la):E, da, ne znam tacno kakav je RAF, ali recimo da dosta profana i sa elektrotehnike iz NS-a (i to oni bas dobri, Perisic, Hajdukovic, Doroslovacki...) predaje i tamo...
Highl1 je napisao(la):raf funkcionishe i to cakum pakum. Shkolarina jeste velika, ali za onoga ko ima, za njega ce da bude super. Prve dve godine su uvod, posle ide opshta specijalizacija, nema provlachenja, za sve mora da se uchi, i ima vishe prakse nego teorije. Svaki predmet ima i pismeni i usmeni, predaju profani mahom sa matf-a koji traze isto puno, i ne gledaju da je ovo privatni fax shto se meni svidja. Znam da ce sad vas 100 da ospe paljbu,ali bash me briga, samo sam hteo da prenesem utiske iz prve ruke, i raf definitivno nije fax gde ces dati 12k eura i dobiti diplomu, dovoljan je pokazatelj da je od nas 100ak koji smo sad prva sad u junu dalo 15 uslov,ako i tolko. Sad naravno moze opet da neko kaze da su svi olako shvatili, ili da su lenji, ali ****** 100 ljudi 100 cudi. Poruka za tebe, ako je tvoj fax losh, nemoj pljuvati privatne i sve ostale, nije sve tako crno.
E, i pritom si se teško prosro za korupciju...Genghis Khan je napisao(la):Hajli, ne pljujem ja po svima (lepo sam napisao da mislim samo na neke), posebno ne po rafu jer ne znam nikoga ko studira tamo. Jedna ortakinja ga upisuje ove godine pa cu videti ali i tebi verujem na rech. Ali za fakultete na kojima se ispiti polazu bez znanja (a neretko i bez prisustva!!!) da li treba troshiti rechi???
korupcije je bilo i bice,shta ja da kazem kad znam npr da mi je cale na medicini na prvoj godini 9x padao hemiju, i onda je moj deda, inache hirurg sredio da dobije 6, jer nesretnik nije mogao taj jedan ispit da pregura, ostalo je sve dao iz prvog putaGenghis Khan je napisao(la):Hajli, ne pljujem ja po svima (lepo sam napisao da mislim samo na neke), posebno ne po rafu jer ne znam nikoga ko studira tamo. Jedna ortakinja ga upisuje ove godine pa cu videti ali i tebi verujem na rech. Ali za fakultete na kojima se ispiti polazu bez znanja (a neretko i bez prisustva!!!) da li treba troshiti rechi???
Bane® je napisao(la):E, i pritom si se teško prosro za korupciju...
Reko si da na svim faxovima toga ima... Ja znam jedan de nemaGenghis Khan je napisao(la):Aj reci shta sam se prosrao.
vladabgd je napisao(la):reshavam ja to poodavno i etf mi je uvek bio tu negde prva-druga opcija za upis.
Ne opterecuje se mnogo ovakvim pricama ovde i drugde, ne zavisi sve u zivotu SAMO OD TEBE I TVOJE VOLJE.vladabgd je napisao(la):... zavrshicu to u roku ili ga necu uopshte zavrshavati...
Voodoo_NBGD je napisao(la):Mislim ne lažimo se, znam dosta ljudi koji su upisali Megatrend jer su se sjebali još na prvoj godini na nekom od državnih fakulteta... a da ne pričam kako mi je razredna iz srednje pričala kako joj je direktor Megatrenda rekao da on prvi svoje dete tu ne bi upisao, pa vi vidite...
zormanic je napisao(la):...ne zavisi sve u zivotu SAMO OD TEBE I TVOJE VOLJE.
Extreme je napisao(la):E, taman i ja nesto da pitam: Jel' sad na ETF-u studije traju 10 ili 8 semestara (tj. od ove godine koliko ce trajati) posto sam na par mesta nasao da je 8 i cak skinuo neki plan i program, a na sajtu im jos stoji da je svuda 10 (cak i na SI-ju, za sta znam da sigurno nije tacno) :trust: ?
vladabgd je napisao(la):kako izgleda prijemni na fakultetu za poslovne studije? mislim na sajtu pishe da moze da se bira 2 predmeta od onih 5-6 ponudjenih. ja bih odabrao matu i informatiku. shta si ti polagao?
vladabgd je napisao(la):e pa bash zavisi. bar ono shto se tiche mene lichno. i tuzno mi je shto postoji neko ko ovako misli. od koga ce da zavisi ako ne od tebe samog. :trust:
@stator ja sam mozda "malchice" naivan shto uopshte pitam ovo ali... kako izgleda prijemni na fakultetu za poslovne studije? mislim na sajtu pishe da moze da se bira 2 predmeta od onih 5-6 ponudjenih. ja bih odabrao matu i informatiku. shta si ti polagao?
Extreme je napisao(la):E, taman i ja nesto da pitam: Jel' sad na ETF-u studije traju 10 ili 8 semestara (tj. od ove godine koliko ce trajati) posto sam na par mesta nasao da je 8 i cak skinuo neki plan i program, a na sajtu im jos stoji da je svuda 10 (cak i na SI-ju, za sta znam da sigurno nije tacno) :trust: ?
vladabgd je napisao(la):e pa bash zavisi. bar ono shto se tiche mene lichno. i tuzno mi je shto postoji neko ko ovako misli. od koga ce da zavisi ako ne od tebe samog. :trust:
Stator je napisao(la):Isto matu i informatiku a saobzirom da sam matu spremao godinu dana (jer sam hteo da upisem FON, i sto je najgore polozaio sam prijani za isti), i informatiku koju spremem od svoje 6 godinenije mi prijenmi bio nikakav problem..
posebno me interesuje kako vam izgleda kompjuterski inzenjering na megatrendu i shta mislite koliko je to ozbiljan fakultet.
Mare je napisao(la):...profesori su jako uvidjavni, extra korektni (i na smeru KI su svi profesori doktori nauka, sto valjda dovoljno govori)...
Ups, u pravu si, tako ide, valjda ovi sa MTD vole da se hvale pa svi stavljaju prof. dr. Taj i Taj i meni upalo u oci...filipenko je napisao(la):Bez ulaska u diskusiju oko kvaliteta predavanja samo da se osvrnem na ovo. Profesor je mnogo veci stepen od doktora nauka. Ti ides na postdiplomske, uradis 1 rad, postanes magistar, uradis 2. rad i postanes doktor. E onda radis kao asistent, pride uradis brdo radova i tek onda dobijes mogucnost da postanes profesor. Svaki je profesor istovremeno i doktor nauka, samo sto vecina ne smatra potrebno da to istice. Mozda naravno na nekom divljem faksu upadnes kao asistent a posle i profesor i bez formalno polozenog doktorata ali to jako, jako tesko i desavalo se samo po politickim linijama u doba Zlobe Milosha. Tu titulu dr. uglavnom koriste kad ostanu bez profesure tj. kad prestanu da predaju. I naravno, koriste je i oni koji zavrse sa doktoratom i ne bave se vise naukom vec odu recimo u privredu i sl.![]()
Da polozio sam na fon-u prijeni, i onda mi nesto "kvrcnulo" batalio sve i otiso na megatrend ali nisam KI smer nego "Medjunarodno poslovanje". I ono nisam se nesto pokajao..vladabgd je napisao(la):chekaj, chekaj ti si polozio prijemni na fonu i onda batalio sve i otishao na kompjuterski inzenjering??
filipenko je napisao(la):Bez ulaska u diskusiju oko kvaliteta predavanja samo da se osvrnem na ovo. Profesor je mnogo veci stepen od doktora nauka. Ti ides na postdiplomske, uradis 1 rad, postanes magistar, uradis 2. rad i postanes doktor. E onda radis kao asistent, pride uradis brdo radova i tek onda dobijes mogucnost da postanes profesor. Svaki je profesor istovremeno i doktor nauka, samo sto vecina ne smatra potrebno da to istice. Mozda naravno na nekom divljem faksu upadnes kao asistent a posle i profesor i bez formalno polozenog doktorata ali to jako, jako tesko i desavalo se samo po politickim linijama u doba Zlobe Milosha. Tu titulu dr. uglavnom koriste kad ostanu bez profesure tj. kad prestanu da predaju. I naravno, koriste je i oni koji zavrse sa doktoratom i ne bave se vise naukom vec odu recimo u privredu i sl.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari