Zlatko_bre_1985 je napisao(la):
Ma ne mislim ja o tome.Ma hocu da kazem bre da svi shto pljuju windows uopste nemaju pojma o tome shto govore. Windows je 300x bolji od bilo koje verzije Linuxa i nervira me to shto ljudi govore da je Linux bolji od win-a (sa druge strane trava je zelenija). Mozda u nekim sitnicama ali windows je ipak 3 generacije iznad windowsa.
Ovaj m$ os-ovi ... pa sta znam, oni su zaceli da kazem zivot os-ova .... dosta korisnika ga koristi, dobar je za games ... bla,bla ... ne znam sta da kazem
😀 nervira me sto je tako busan i lak za provaljivanje i sve radi automatski, ne mozes ti da ga kontrolises kako zelis i td.
ima dosta mana i dosta vrlina
🙂
a da
🙂 proteraj na win-u br. procesa kao sto moze recimo bilo koji `nix sistem pa se javi
😛 (jedna mali primer razlike izmedju win-lin)
😀
Kad bi ste malo bolje upoznali konsolu i njene motji i kernel ... Druga prica bi bila ...
😉 ma uopsteno `nix sistemi kako rade ... win nije ni priblizan `nix-u ..
Moja logika: win je za normalne users a `nix za advanced ...
u winu iskliktjes par dugmitja i on radi kako je napisan, a u `nix-u mozes sam da pises kako tje da radi ...
i win aplikacije.... da ti iskompajliran soft. i ti ga install i ne znas ni sam gde je i sta instalirao, moze da ti ubaci sta pozeli i gde pozeli, dok na `nix-u imas potpunu kontrolu nad fajlovima ... ako se razumes naravno ...
Ako je win bolji kao sto neki pricaju, zasto su skoro svi serveri na `nix sistemima i zasto po ruterima stavljaju `nix sisteme a ne win ?!?!?