@ivan
Isto tako mislim i ja.
@Survivor
Shto se tice virusa.90% virusa se pravi tako shto microsoft izbaci zakrpu protiv eventualnog propusta pa se tek na osnovu te zakrpe prave virusi.Samo reci kada si zadnji put posetio windows update i sve ce ti se kasti samo.Da smo malo bogatija (normalnija) zemlja imali bi procesore sa Data Execution Prevention (my computer->properties->advanced->performance->DEP) koji onemogucava viruse.
@delimir
Shto se Mac- a tice cuo sam samo dobro o njemu mada ga nikad nisam video tako da nisam kompetentan da o njemu neshto govorim
@Survivor
Ajde samo reci koliko ti je trebalo vremena i truda da stavis rtl8180 na linux-u a koliko ti je trebalo na windows-u!
A za viruse ... buahhahahahhhhaaa shto nisam bio tu hahah hah hah h hha LOL
Bilo bi ok da napises nesto za wma znam da si se time bavio.
Shto se tice negashenja a windowsa jedino znam da je moj drugar u ZR-u nije gasio win mesec dana na svojoj dvojki i da ga je ugasio tek kada je trebao da mi donese hard! A uz to evo citiram sebe
"A shto se tice stabilnosti windowsa i on moze da radi 6 meseci bez restarta samo da se ljudi ne trude da ga tweakuju (to sam radio otprilike 3 godine i shvatio da ako hoce da boostuju windows najbolje je reshenje da iskljuce theme , i da stave windows classic folders) jer tim podesahavanjima samo ga unakaze. A druga je prica to shto razni programi ne uklanjaju sve svoje settings prilikom uninstall-a . "
To znam jer sam pokusao da napravim tweak program (stigao sam do jedno 50+ tweaka i smorio se zipovo , narezo , i ostavio da skupljam prasinu)
@open source
shto se tice open source toga nema kod win programa ali svi programi koji su napisani u c++ i da imas kompletan source code ispred tebe tebi to neznaci nishta sem ako nemash 5+ godina iskustva u c++ i da znash da ga pishesh ko cirilicu.Tako da tebi to dodje ko da gledash hieroglife (svaka cast izuzecima ,javno cu se izviniti onome ko se nadje prozvan).I na win-u moze da se nadje masa besplatnih programa za sve shto ti treba.Shto se open offica tice postoji verzija i za windows
http://download.openoffice.org/1.1.4/index.html a usput sam procitao da ima neki sigurnosni propust i to ne samo za windows ,vec i za linux,mac OS ,... evo linka
http://download.openoffice.org/1.1.4/security_patch.html
cisto da nekazete da i na linuxu nema sigurnosnih propusta.
@daniel89
da tu si u pravu linux bi imao mnogo vishe korisnika da mogu igrice da rade na njemu.
Ima emulator evo za sve linux-ase zove se cedega_4.3-1.i386.tgz to mu je zadnja verzija za koju znam.Uz pomoc njega mogu da se igraju igrice znam da radi warcraft i Counter mada na sajtu kazu da podrzava i sve novije naslove.Ako nekom treba neka ttrazi na bittorrent-ima poshto nije besplatan , ako ne nadje nek mi PM - uje bacicu mu .torrent fajl.