Zlatko_bre_1985
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.02.2005
- Poena
- 304
Bas me interesuje da cujem misljenje raznih ljudi uopste o Microsoftovim proizvodima? Posebno windowsima i poredjenje sa ostalim OS-ovima.
Nisi u pravu ni malo... A i ne rezonuješ pravilnoZlatko_bre_1985 je napisao(la):Ma ne mislim ja o tome.Ma hocu da kazem bre da svi shto pljuju windows uopste nemaju pojma o tome shto govore. Windows je 300x bolji od bilo koje verzije Linuxa i nervira me to shto ljudi govore da je Linux bolji od win-a (sa druge strane trava je zelenija). Mozda u nekim sitnicama ali windows je ipak 3 generacije iznad windowsa.
Ah da, dobro me podseti. Microsoft Office. Teško g**vnoZlatko_bre_1985 je napisao(la):@BANE "Sto se softvera tiče. Od njihovog softvera mislim da koristim samo windows"
Licno neznam shta ti koristis ali za profesionalno kucanje svi koriste Microsoft Word, za pravljenje igrica skoro svi koriste Microsoft DirectX API jer je OpenGL mrtav,za brzi pregled teksta Microsoft Notepad, za multimediu MediaPlayer (koji naravno nemoze da se poredi sa Winampom i BS playerom -ali je zato free ),da ne nabrajam dalje.
NiTro je napisao(la):@Evo ti pa naruci suse 9.2 pro sa www.mandrake.co.yu za 200-250 din + ptt. Legalno
Ne kazem da su na linuxu laka podesavanja, ja bas hocu da se malo pomucim da nesto namestim jer je tako zabavnije. Linux je 10x sigurniji od wina. Nemam firewall, nemam antivirus, anti spy-ware itd... i ne moram da razmisljam o njihovim updateovima. Jedino sto se neprave igre za lin, ali nadam se da ce se i to resiti.
Zlatko_bre_1985 je napisao(la):A shto se tice directx-a to mislim za igrice.Priznajem *****ao sam se za opengl DOOM je pisan u njemu.Bez directx tech. koja potice iz prvog win igrice ne bi izgledale ovako kao danas (mislim mnogo loshije) jer DX je u Win3.1 bio u verziji 3 i tek tada je bio jednak po brzini sa igricama pisanim u DOSu(mislim FPS pisanih u dos-u bez upotrebe DX) a tek sa verzijom 5 DX u Win 95 koja je donela multi-threading,mnoga poboljshanja na API-u postao je brzi od DOSovih igrica.Zato je windows danas ima moopol nad igricama na kompjuterima.
U toj pro verziji koju ti pominjes (od 99 i kusur dolara) su ukljuceni programi koji nisu open-source tj. ne mogu se slobodno distribuirati. Takodje kao sto neko rece dobijas i teh. podrsku za proizvod.Zlatko_bre_1985 je napisao(la):@nitro OK A i to shto mozes da ga narucis sa sajta nemora da znaci da je besplatan i ja od komsije uzimam igrice za 100 dinara a one su naravno pirati. .Iz tvog signatura vidim suse pro a on nije besplatan koliko ja znam.
Zlatko_bre_1985 je napisao(la):Ma ne mislim ja o tome.Ma hocu da kazem bre da svi shto pljuju windows uopste nemaju pojma o tome shto govore. Windows je 300x bolji od bilo koje verzije Linuxa i nervira me to shto ljudi govore da je Linux bolji od win-a (sa druge strane trava je zelenija). Mozda u nekim sitnicama ali windows je ipak 3 generacije iznad windowsa.
nemoj da se uvredish, ali ako si trazio neshto na netu,a virusi su ti sjebali win sa av-om, onda je bolje da odustanesh od kompjutera i predjesh na neshto drugoSurvivoR je napisao(la):Nitro je u pravu. poz
Ko nece da koristi linux ne mora. Meni je monopol win dosadio i sad cu da koristim linux. +pre 2 dana trazio sam nesto na netu i virusi su mi sjebali win xp sp2+nod32+adaware se pro. Tu mi se stvarno zgadilo i necu vise da koristim win.
Linux mogu da podesim kako hocu, biram koje hocu pakete i koje ne + lin je free. Na forumu sam negde chitao da linux nisu gasili godinu dana, a ako win izdrazi vishe od 3 dana to je premija
Ko voli neke izvoli![]()
Naravno da nisi u pravu. Jer po svetu, velika manjina ljudi (mnogo manji odnos nego kod nas) koristi kompjuter za igranje. Mi smo ti siromašna zemlja i možemo da imamo (i to ne svi) u kući ili PC ili PS2/GC/XBOX. Ne kažem sad da po svetu svaka kuća ima to, ali kome je do igre, kupiće konzolu. Naravno, ne počinjite priču pcVSkonzole (za igranje), jer to neću tolerisatikole89 je napisao(la):Ja osećam da bi Linux imao bar 20% više korisnika da igre sa Win-a mogu da se pokrenu na njemu (bez emulatora)![]()
RazbojNick je napisao(la):Zlatko, moram da priznam da mi nije jasno pitanje iz naslova, tj. cemu ova tema?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari