Šta je novo?

Shift 2: Unleashed

Eto i mechketine. :p

120910customcars41nowm.jpg

E30:
nfsmaniashift2286bmwe30.jpg

nfsmaniashift2287bmwe30.jpg

nfsmaniashift2288bmwe92.jpg

Poslednja izmena:
A daj, necu nabudzenu ocu obicnu :p

Stvarno grafika razbija. Kada izlazi, pa da obrišem prašinu sa volana?

24. Mart.

E dobro je da je 17x jaci PC uspeo da prestigne PS3 u grafici na shotovima :d Samo ne znam kakve to veze ima sa igrom:)

E dobro je da je 17x jaci PC uspeo da prestigne PS3 u grafici na shotovima :d Samo ne znam kakve to veze ima sa igrom:)
Ovo je mulitplatform igra tako da ti to ne stoji. A ako si igrao GT5 i sam znaš da je i tamo scrnshot jedno a igra sasvim drugo. Pravi kvalitet dobijaš samo u photo modu.

Videh juce :d

Jesam li samo ja u pitanju ili su kola too plastic?

Posto igra gotovo da nema temu u konzola sobi, a vec je "izasla", da pitam ovde da li iko ima nekakve utiske ako je probao? :)

Ovo je mulitplatform igra tako da ti to ne stoji. A ako si igrao GT5 i sam znaš da je i tamo scrnshot jedno a igra sasvim drugo. Pravi kvalitet dobijaš samo u photo modu.

Ja pricham o igri u pokretu, tu se nishta ne moze porediti sa GT5. Ovo i dalje izgleda kao "igrica", dok GT5 u trenucima izgleda kao realnost, i to govori da dobra grafika nema veze sa teksturama i rezolucijom, vec sa osvetljenjem. Iz istog razloga su photomode shotovi onakvi...

Jesam li samo ja u pitanju ili su kola too plastic?

A ti si stvarno ochekivao simulaciju ? :)

GT5 je jedini razlog zbog koga bi kupio ps3 :)
a Shift 2 ce da luta negde izmedju kao i shift1, ni simulacija, ni decija arkada- nesto anemicno izmedju :) Daj Budo da gresim :smoke:

Vazno: igra jos nije "izasla" za PC, ono sto se moze skinuti sa neta je trojanac. Ako se neko zeznuo i pokrenuo setup.exe, poslao je ko zna kome sve svoje sacuvane sifre sa kompa, kao i svoju sliku sa webcam :)

Ako se prepoznajete gore, promenite sve sifre i pregazite hard, za slucaj da je ubacen i neki keylogger. Po zelji promeniti i licni opis :d

Tako ti je kad medicinu trazis na buvljaku. :D

Inace, mislio sam da li je neko probao konzolnu verziju igre, ali koliko vidim retki su takvi. Ko zna, mozda ih je sramota da probaju, zna se vec zbog cega. :D

Clone pusten u divljinu.

Clone stigao.
Vidim da je jutros izaslo i "ono za ono" pa cemo da vidimo veceras koliko ima istine u onom sto je Slightly Mad Studios pricao da se okrecu ozbiljnijoj fizici.
Oni to, bez sumnje, mogu i znaju. Samo je pitanje koliko ce im izdavac dozvoliti.

Još kad bi sa ''profesionalni vozači'' suzdržali od komentara tipa nerealnog ponašanja ferarija u krivini, kojeg su iz iskustva sanjali da su vozili...

Upravo sam je probao i mogu reći da sam ostao bez daha! Odmah ću reći da nije zahtevna. Ja sa mojom bednom 8600gt, pri rezoluciji od 1366x768, sve na medium imam oko 28-29fps prosečno. Znači manje je zahtevna od prvog dela, a upravljivost i grafika su po meni mnogo bolji. Ja ušao i vidim auto neće da ide na strelice, niti na wasd. Probao svako dugme na tastaturi neće, i slučajno stisnem pedalu gasa i zalepim vozača za sedište. Dakle igrica je sama prepoznala volan, i izbacila sliku, pa na njoj napisala kontrole, odnosno šta koje dugme znači. Zvuk na 5.1 sistemu je fenomenalan, pogotovo kada prolazim pored publike, čiji se glasovi prvo čuju na prednjim a kada ih prođem, na zadnjim zvučnicima. Upravljivost je odlična, doduše mora se malo namestiti senzitiv u kontrolama jer je default baš osetljiv. Nisan GTR35 me je oduševio, kakva zvučina, sav se naježim. :D Eto odprilike prvi utisci, sada idem još malo da uživam. :smoke:

Extra, jedva čekam da uposlim svoj Logi Momo, koji stoji u ormaru očajan još od prvog dela.

Evo par screen-ova sa samog pocetka tj. "treninga". Dobra stvar je sto igra zaista izgleda nije uopste nesto zahtevna. Upravljanje je malo teze za pocetak, vidi se da su ga radili za volan. Motanje volana ide teze tj. vozac ga na komandu ne cima skroz vec ga lagano mota. Grafika, sta ga znam, kao sto smo i vidjali na shot-ovima, OK je, ocekivano ...Uglavnom sto se upravljanja na tastaturi tice trebace malo navike. Rekao bih da igra vise vuce na simulaciju od arkade, ali zapravo nije ni jedno ni drugo. Toliko od mene za sada ..

-edit-

Da li ocekujete ovakve ivice sa max AA/AF ? Tokom voznje se ne primeti toliko, ali i dalje postoje vidljivo iskrzane ivice.

Poslednja izmena:
AA na tim slikama u "garazi" ne radi uopste. Na onim u igri ne mogu da procenim zbog blura

Nek slika neko onog mercedesa ili golf-a mk1, ocu bre to da vidim dok nabavljam :D

Na onom belom nissan gtr-u pogledaj spoiler i na njemu se vide slomljene ivice.

Btw, ocz ajd okaci neku sliku sa staze a stavi pogled iz treceg lica, cisto da vidim kako izgleda dok ne nabavim. :D

Dobar je osecaj i ako se dobro secam prethodnika poprilicno je drugaciji. U pocetku je samo teze sa onim GT-R, ali sada kada se na pocetku voze sporija kola i osecaj se polako razvija. Ono sto je mozda i najbitnije je to da AI uopste nije glup i izgleda da ne mozete da vodite trku ispred njih za po 10-15sec, vec su uvek tu negde odmah iza vas ako ste prvi - a igram cini mi se na srednjem nivou tezine i do sada bih mogao reci da sasvim solidno vozim. Inace izgleda da ima i dosta modifikacija sto se performansi tice, a sto se izgleda tice body kit-ovi, nalepnice, fabra i felne.

Na onom belom nissan gtr-u pogledaj spoiler i na njemu se vide slomljene ivice.

Btw, ocz ajd okaci neku sliku sa staze a stavi pogled iz treceg lica, cisto da vidim kako izgleda dok ne nabavim.

Tako je, a evo i shot-ova ..

Ne znam odakle to da nije zahtevna igra - nisam josh probao kod kuce, ali na poslu na i7 860 sa 8 Gb rama i GTX260 kada napucam sve na high (osim AA) u 1920x1080 igra se vuche (imam lep slideshow)... Probam vecheras kod kuce na boljoj grafichkoj pa javljam kako je. Inache isto sam primetio da nema AA ni u meniju ni u igri (u igri se manje vidi zato shto ima blura, ali se jasno vidi i na shotovima koje je okachio OCz da tamo neshto nije u redu).

def je bolji nastavak od prethodnika ali me nije puno odusevio,i dlaje se tu i tamo desi da preagresivni protivnik kad vas lupi da vam auto odleti kao da nema gravitacije ali u odnosu na prethodnika to je stvarno svedeno na minimum.Upravljanje,sta znam zanimljivo je ali je tacno na pola puta arkada/simulacija (npr bez kocenja mozete procci vecinu krivina vec smao pustajuci gas i pored toga sto sam podesio sve na hard i iskljucio sve vrste pomoci).NA volanu se sad oseti tezina zadnjeg dela:D ali je takodje preglednost analognih instrumenata na instrument tabli uzas takod a ako ocete da vozite bez HUDa moracete da se oslonite samo na zvuk auta i tad cete morati da smanjite zvukove ostalih.Sto se ticce smaog AIa kao sto rekoh postao je dosta bezobrazan ali lako se nakon 2-3 kruga bar za sad na najtezem nivou ostavlja za desetak sekundi,verujem kad naucim staze napamet da ce to vreme razlike biti jos vece.Sve u svemu napokon bih reko nastavak koji mi se svidja za razbijanje dosade pored teskih simulacija i tenkica :)

Vrh Dno