Šta je novo?

Shein je stigao u Srbiju

Ništa ne šalješ, samo čekaš da zove kurir i preuzmeš paket.

Da li vam je možda stigla poruka na whatsapp-u od DHL-a da treba da im pošaljete svoj potpis? Meni je stigla poruka i mejl i uopšte nemam ponuđenu opciju za dostavu na kućnu adresu nego samo A1 poslovnice, ne razumem zašto je to tako
Čekaj, nije ti prvo stigao SMS sa procenom datuma isporuke i link da se preusmeri paket ako se to želi?

Čekaj, nije ti prvo stigao SMS sa procenom datuma isporuke i link da se preusmeri paket ako se to želi?
Nije mi stigao SMS, samo whatsapp poruka i mejl gde piše procenjen datum isporuke, navedeno je da je potreban potpis i piše kako mogu pošiljku preuzeti u nekom od servisnih centara ili da odaberem neki drugi način dostave, međutim kad kliknem na link koji su poslali za praćenje pošiljke tamo stoji kako nije moguća dostava na adresu nego samo u servisnim centrima, druge opcije su navodno onemogućene za našu zemlju ili na zahtev pošiljaoca. To me je i zbunilo

I kod mene isto, posrećilo mi se da je bila besplatna dostava preko 2200 kad sam naručivala, bukvalno dan nakon toga su povećali iznos na 5667 za besplatnu dostavu što se uopšte ne isplati zbog carine, jer je mala razlika između 5667 dinara i 50e, realno gledano...

Verovatno ih je DHL cepio sa cenom. Bilo je očigledno nerealno da dobijemo besplatnu dostavu za pakete čija cena ne prelazi najjeftinije slanje putem DHL-a. 🤑
A poruka od DHL-a jeste zbunjujuća, možda i namerno, da bi možda neko izabrao neki drugi način preuzimanja, pa onda ne moraju da se cimaju sa dostavom.

P.S.
Bilo je lepo, dok je trajalo. 🫠 Možda nešto promene u budućnosti, jer će ovako malo ko poručivati zbog rizika od carine.

Nije mi stigao SMS, samo whatsapp poruka i mejl gde piše procenjen datum isporuke, navedeno je da je potreban potpis i piše kako mogu pošiljku preuzeti u nekom od servisnih centara ili da odaberem neki drugi način dostave, međutim kad kliknem na link koji su poslali za praćenje pošiljke tamo stoji kako nije moguća dostava na adresu nego samo u servisnim centrima, druge opcije su navodno onemogućene za našu zemlju ili na zahtev pošiljaoca. To me je i zbunilo
Toga sam se i bojao, da će da polude od posla i onda odluče da promene sistem, za Shein samo.
Inače bilo je SMS i link da se preusmeri, ako se ne preusmeri donesu ti na vrata.
Nisam išao na link jer što bih, neka donesu :)

Na kraju sam vas i ja poslušala i ništa od navedenog nisam odabrala, niti slala potpis, videćemo da li će dostaviti na kućnu adresu ili će me još nešto dodatno DHL obavestiti. U svakom slučaju na ovaj način sa ovim povećanjem iznosa koji je potreban da bi dostava bila besplatna samo su sebi naškodili, ali nikad se ne zna, možda nešto promene u budućnosti ponovo 😅

Da li neko ima problem da pise jedna cena kad ubaci u korpu bude druga cena?
Onda ubacim ndki drugi proizvod cena skoci onih proizvoda u korpi.
Mislim da je to zbog onog kupona kao za popust ali mi je totalni haos sa cenama.
Pise cena 1050din, kad ubacim u korpu bude 1230din

Ta cena je estimated, tako bar piše. Sve u svemu, ne vredi ništa i moje mišljenje je da treba zaobići.

Ovog sam se pribojavao, iaoko je paket ispod 50e. Šta činiti...

Prilozi

• Screenshot_2024-10-28-09-31-57-422_com.whatsapp-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-28-09-31-57-422_com.whatsapp-edit.jpg
    87.7 KB · Pregleda: 196
Sa šipingom < 50?

Dosta manje od 50e.

Prilozi

• Screenshot_2024-10-28-09-46-12-549_com.whatsapp-edit.jpg
    Screenshot_2024-10-28-09-46-12-549_com.whatsapp-edit.jpg
    91.4 KB · Pregleda: 135
Ovog sam se pribojavao, iaoko je paket ispod 50e. Šta činiti...
Pa pošalji im to što traže. Sa tvoje strane je sve u redu, nisi izmislio cenu itd. Ako prihvate onda će ti doneti na vrata, ako ne odbiješ pošiljku i to je to. Mada mislim da je mala šansa da ne poveruju. Meni je FedEx tako jednom traži dokumentaciju za pošiljku ispod 50 eur i sve je bilo ok na kraju.

Traži im dokumentaciju sa izjavom da je paket ispod vrednosti od 50€, pa popuni istu. Dešava se.

Ja sam poručivao tag iz Grčke, poslato dhl-om, tražili podatke, ništa nisu naplatili, nego im je trebalo zbog carinske službe

Ovaj moj od 49.90 eur je izgleda prosao
Okončan postupak carinjenja BELGRADE - SERBIA, REPUBLIC OF

Zvao dhl, razlog za carinjenje sto je shein spakovao 3 porudžbine u 1 paket pa je ukupna vrednost preko 140 evra umesto da pošalje 3 odvojena. Poslao mejl da otkazujem i da neću preuzimati. Dakle, ako poručujete više paketa, unositi različite adrese za dostavu, jedino taj način mi pada na pamet zabizbegavanje ovakvih situacija.

Traži im dokumentaciju sa izjavom da je paket ispod vrednosti od 50€, pa popuni istu. Dešav
Kome tražiti dokumentaciju da je paket ispod 50e? Stigao mi je mejl da popunim informacije potrebne za carinjenje pošiljke, a pošiljka je u vrednosti od 49,3e. Baš sam vodila računa da ne pređe 50e. Tako da stvarno ne razumem čemu to

Zovem ih i čekam već pola sata da se jave ali naravno ništa od toga. Da li možda ima neko od vas te formulare ko je prolazio kroz istu situaciju da mi prosledi? Bila bih vam mnogo zahvalna.

Vrh Dno