Šta je novo?

Shareware zarada

3MaJ

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2001
Poena
619
Pišem neku igricu u OpenGL-u. Stari dobri ColorLines, ali sa loodilo grafikom, eksplozijama, bump-mappingom i slično. Po internetu sam viđao raznu đubrad od igrica koje se prodaju za 10$, pa kad mogu oni zašto ne i ja. E, sad...
1. To valjda treba da se prodaje preko nekog specijalizovanog sajta. Koji je dobar/pošten? Kako mi oni šalju pare?
2. Mora li exe da se iskompajlira registrovanom verzijom Visual C++ kompajlera? Čuo sam da na strani ništa ne možeš da prodaš ako nisi kompajlirao na legalnom softveru. Ima li šanse da me neko sutra juri zbog toga s ciljem da mi uzme stečeno bogatstvo i/ili otera na robiju?

Dobra ti ideja!

Ima neki vrlo fin program koji simulira efekt-procesor za gitaru, razni efekti dosta solidni, graficki je program odlicno rijesen, ima help itd. itd....
Radio ga je neki nas, Sasa Gojkovic i isto ga prodaje shareware, to je valjda ono 30 dana free pa plati...

Mozda da se obratis njemu da vidis kako to ide sto se tice komercijalizacije???

Program se zove Guitar F X Box 2.6. Googliraj jer ne znam tacno gdje je.

Ako ista napravis postuju iskustva a naro cito da li se takva rabota uopste isplati.

1. Postoji download.com ili zd.net (ili tako nesto) koji salju pare cekom preko banke (sasvim uredno ali salju kada se napuni recimo 50$), jedino sto uzimaju i do 30% za usluge.

2. Da ima shanse nazalost :(, ako zelis da prodajes nesto napolju - potrudi se da bude skroz legalno, potrazi ne ebay.com ili tako nekom sajtu koristene kompajlere. Ne moras bas Delphi da pazaris :)

Download.com je shit posto ;]
Deru ko ludi od njih nema vajde.

Najbolje mesto na netu koje moze da ti pomogne je ovde:

ovde

Dosta indie developera je postavilo isto pitanje ko tvoje
pa ti preprucijem da pogledahs malo starije postove na linku iznad.

Ako imas vremena mozes preko google-a da procunjas po netu.
Doticni Sasa Gojkovic koristi usluge neke nemacke firme Share It
Imas skoro ceo forum posvecen toj problematici ovde .
POzdrav cheers

Da ga slucajno ne poznajes (Sasu Gojkovic)?
Program mu je odlican samo bi bilo dobro da napravi VST i DXi verzija da moze da se koristi u Sonaru I Cubase-u.

Nazad
Vrh Dno