Šta je novo?

SHAppBarMessage ili...

• Začetnik teme Začetnik teme mitic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mitic

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
619
da li neko zna da li je i kako moguce napraviti non-topmost appbar u windows-u?
nikako ne uspevam da mu uklonim WS_EX_TOPMOST style... 🙁

po netu ima hint-ova da ne moze, a opet ima i nagovestaja 🙂 da mozda moze... definitivnog i eksplicitnog odgovora nema ili ja ne umem da nadjem

probao vec, ali...
nazalost, ABM_SETSTATE uvek menja state windows-ovog taskbara sto i pise u opisu - medjutim isto tako pise i da u APPBARDATA strukturi treba postaviti polje hWnd, sto me navelo da verujem da ce mozda raditi za proizvoljan appbar...
ispostavilo se da je opis poruke ipak tacan i bez obzira na zadati handle uvek se menjaju atributi taskbara

ipak, hvala na trudu

A da li si probao SetWindowPos sa HWND_NOTOPMOST flagom?

u medjuvremenu sam isprobavao nesto i ustanovio da...
sam se ja od pocetka pogresno izrazavao 🙂
naime, WS_EX_TOPMOST sam ja zapravo uspevao da uklonim sa SetWindowLong ili SetWindowPos, ALI appbar i dalje ostaje vidljiv prilikom maximizacije nekog drugog prozora (kao windows taskbar sa "keep on top", a bez "autohide")
ja sam ovo ponasanje sve vreme povezivao sa ponasanjem taskbara i nekako pretpostavljao da ako se appbar nije topmost moci ce da se maximiziraju prozori preko njega
posle provere se ispostavilo da iako on nije topmost, ipak nikad ne "bezi" sa ekrana
stoga mislim da cu odustati jer SHAppBarMessage "doesn't provide means" da se ovo ponasanje promeni, a WS_EX_TOPMOST ocigledno nema uticaja

zahvaljujem se Igoru na trudu i izvinjavam zbog nesporazuma

Nazad
Vrh Dno