Šta je novo?

SGS Telenor VS MTS

^ moze...o tome sam i pricao, raspitao sam se na salteru kod njih i kao: MOZE,BEZ PROBLEMA, VI I OVAKO MOZETE (ne znam svega koliko puta)DA PROMENITE BROJ
ali mislim da ta prica u telenoru i MTS-u nece piti vodu ;)
da samo vip dozvoljava na vec postojeci ugovor da prenes "tudj" broj

@car

Ok razumem ja to i znam da su pre telefoni bili povoljniji u mts-u, ali kažem ovaj prenesi plus 1gb mi je sasvim dovoljan a i cena je ok. Da uzmem za 250€ u telefon trebao bih mesečno da plaćam paket 3200din, što mi se ni malo ne isplati, da trošim toliko pa ok, ali ovako mi se stvarno ne isplati....
Ma to sam naveo sam onako usput, realno je nebitna prica... nego mi cisto palo na pamet kako je nekada bilo, pa rek'o da podelim sa rajom :D

Prava poenta mog posta je bila da si ipak poredio pogresne pakete :p

Ok, definitivno prelazim na telenor. Samo još da nađem kupca za moj 3Gs i ura :)

^ a kao tesko ces naci napacenog malogradjana koji zeli parce apple hardware-a i da bude deo citave te fame... xD

Nedavno sam bio u sličnoj dilemi i uzeo kod Telenora PrenesiPlus 500MB, bez ugovora. Iskreno, nisam testirao mrežu na lokacijama na kojima najčešće boravim, gledao sam samo pakete/cenu i ovaj mi je nekako najbolji zbog 500MB, čini mi se da bih sa VIP325 samo plaćao više, imao manje MB, a svakako mi toliko minuta ne treba.

Pošto nisam naručito zadovoljan brzinom neta i signalom kod Telenora, malo detaljnije sam testirao MTS vs Telenor vs VIP. Rezaultat je da VIP ima drastično bolju mrežu za net (veći download, upload preko megabita, dobra pokrivenost signalnom), pa zatim nekoliko praznih mesta, pa Telenor, dok je MTS ubedljivo najlošiji na poslednjem mestu. Moguće da je rezultat ovakav na lokacijama na kojima sam ja testirao, a da bi na nekim drugim bilo drugačije. Ovo se čisto ograđujem korektnosti radi, mada iskreno mislim da se može generalizovati jer sam i u pokretu dobijao slične rezultate.

Mislim da ću uskoro preći na VIP jer nemam nameru da plaćam slično za lošiju uslugu kod Telenora. Na MTS ne bih išao ni da su im paketi duplo jeftiniji jer džabe im nešto povoljnija cena kad im net radi drastično lošije nego VIPov.

Poslednja izmena:
^ a kao tesko ces naci napacenog malogradjana koji zeli parce apple hardware-a i da bude deo citave te fame... xD

... i to za masne pare! :D:D:D

Ahaha :D ok to je istina, svi žele iphone, a ja ću moj za nekih 270€, čisto da pokrije tih 270€ koliko mi treba da uzmem samsung, što mislim da je realno, a možda neko zainteresovan i vidi ovde u temi pa mi pusti PM :p.

Nedavno sam bio u sličnoj dilemi i uzeo kod Telenora PrenesiPlus 500MB, bez ugovora. Iskreno, nisam testirao mrežu na lokacijama na kojima najčešće boravim, gledao sam samo pakete/cenu i ovaj mi je nekako najbolji zbog 500MB, čini mi se da bih sa VIP325 samo plaćao više, imao manje MB, a svakako mi toliko minuta ne treba.

Pošto nisam naručito zadovoljan brzinom neta i signalom kod Telenora, malo detaljnije sam testirao MTS vs Telenor vs VIP. Rezaultat je da VIP ima drastično bolju mrežu za net (veći download, upload preko megabita, dobra pokrivenost signalnom), pa zatim nekoliko praznih mesta, pa Telenor, dok je MTS ubedljivo najlošiji na poslednjem mestu. Moguće da je rezultat ovakav na lokacijama na kojima sam ja testirao, a da bi na nekim drugim bilo drugačije. Ovo se čisto ograđujem korektnosti radi, mada iskreno mislim da se može generalizovati jer sam i u pokretu dobijao slične rezultate.

Mislim da ću uskoro preći na VIP jer nemam nameru da plaćam slično za lošiju uslugu kod Telenora. Na MTS ne bih išao ni da su im paketi duplo jeftiniji jer džabe im nešto povoljnija cena kad im net radi drastično lošije nego VIPov.

A vidi, npr ja sam u nišu, ovde VIP ima užasnu mrežu, prekidi, loš prijem, itd itd, užas. MTS onako solidno, tj dosta bolje od VIP-a, (VIP-ov net nisam proveravao) ali ceo ****ni niš ja ne mogu da uhvatim normalan signal 3g mreže na MTS-u, užas... Dok drug preko puta sedi sa HD2 i onako leti mu 3g bez ikakvih problema, koji je inače na telenoru i signal mu je do jaja i net mu super ide. A na kraju krajeva vip i nema u ponudi galaxy s, a za nexus s mi se ne daju tolike pare kada su po hardware-u skoro pa isti.

Poslednja izmena:
Ahaha :D ok to je istina, svi žele iphone, a ja ću moj za nekih 270€, čisto da pokrije tih 270€ koliko mi treba da uzmem samsung, što mislim da je realno, a možda neko zainteresovan i vidi ovde u temi pa mi pusti PM :p.
Sta ces... "elitizam" se uvek placao ;)
Kao i porez na budale, uostalom :D

P.S. 270 evra za 3GS... neverovatno :zgran:
Mislim, ne sumnjam ni najmanje da ces ga prodati za te pare, nemoj pogresno da me razumes... samo, dati tolike novce *u danasnje vreme* za telefon poput 3GS-a je van svake pameti. Ali dobro... to je taj, vec pominjani "elitizam" (sa sve navodnicima, naravno ;))... iliti, drugim recima - dok je ovaca, bice i dzempera :smoke:

Pa realno toliko se kreću cene po oglasima, od 260-320 u zavisnosti od stanja. Ja sam moj uzeo pre mesec dana tačno, ok možda koji sat više :D, od ortaka ovde u gradu tako da ono, nisam prvi vlasnik ali drugi jesam a telefon je u super stanju. Samo što kutiju nemam :)

News:

Uzeo u telenoru, malo me iznervirali jer pod prošlim ugovorom nisam plaćao neke mesece i onda odjednom sam platio taj ostali dug i sada su me jebali sa unapred plaćanjem 3 meseca... Znači smorio sam se žestoko.

Imam pitanje, nadam se da će neko videti, postaviću i pitanje u SGS temi:

Kratko i jasno, najbrži rom ili šta već i čija baterija najduže traje. Više mi je bitnija baterija nego brzina. Brightnes držim na auto adjust ali nekako mi se čini da bat može dosta duže...

Oni tebe iznervirali, jer ti nisi njima plaćao ?!?!? Zamisli, skotovi, i još neće da ti daju telefon dok ne platiš ... :) :) :)

Vala bas :D:D:D

Sta ces, izgleda da su nanjusili o'kle vetar duva :p

Imam pitanje, nadam se da će neko videti, postaviću i pitanje u SGS temi:

Kratko i jasno, najbrži rom ili šta već i čija baterija najduže traje. Više mi je bitnija baterija nego brzina. Brightnes držim na auto adjust ali nekako mi se čini da bat može dosta duže...

Fabricki ROM...

Oni tebe iznervirali, jer ti nisi njima plaćao ?!?!? Zamisli, skotovi, i još neće da ti daju telefon dok ne platiš ... :) :) :)

O bože, ajde ponovo pročitaj šta sam napisao

1. imao dug sa predhodnim ugovorom koji sam uzeo za kevu, platio odavno odavno, i deaktivirao broj, rešio se ugovorne obaveze, ključna reč ODAVNO
2. otišao pre 2 dana sa 28k u džepu da potpišem ugovor na 2god i dam 27k za telefon
3. tada su mi rekli da moram da platim 3 meseca unapred ako hoću da uzmem telefon, nova telenorova polisa nemam pojma ***** palac
4. puko mi ***** jer to nikada nisam čuo, čak sam zvao druga koji radi u bg-u u telenoru i rekao mi je da i on prvi put čuje tako nešto,

tek posle provere u prodajnom sektoru su mu rekli da je to novo telenorovo pravilo, gledaju svakakve kurce o onom ko hoće da potpiše ugovor, kao njihova sigurnost moram platiti 3 meseca unapred.

***, tako ti je to... nekad su pa imali onu proveru u KB-u za poslednjih 3 meseca, sad izgleda (po tvojoj prici) traze 3 meseca unapred.
Dok u mt:s-u pak nicega takvog nema (ili pak nije bilo)... samo das pare, potpises ugovor i nosis telefon. Zato je mt:s takav kakav je :p

Za VIP vec ne znam kakva je situacija.

Anyway - ko zna cega su sve sve nagledali, te moraju da se ogradjuju kako znaju i umeju...

U vipu je drug morao da plati za 6 meseci unapred, kada je uzimao hd2.

Ttalk.

O bože, ajde ponovo pročitaj šta sam napisao

Čitam ja ... ajd čitaj i ti ....

Uzeo u telenoru, malo me iznervirali jer pod prošlim ugovorom nisam plaćao neke mesece i onda odjednom sam platio taj ostali dug i sada su me jebali sa unapred plaćanjem 3 meseca... Znači smorio sam se žestoko.

Znači, bio si im dužan nekoliko meseci, cimali te, pa si otplatio dug odjednom, ako sam dobro shvatio ?

Nisu mene direktno, nisam živeo 3 god kod kuće, keva mi javila da nije plaćala, možda je stiglo pismo, nemam pojma, ja otišao i platio kada je to bilo.

Nema bas logike ali sad vidim kod nekog (valjda) novog prodavca i mts distributera smartphone.rs da SGS daju uz mts mix net L za 20.186 din + daju neki poklon vaucher od 3000 din!? To je vise nego duplo jeftinije od mts-a direktno a malo jeftinije od telenora uz neki cenovno slican paket.

MixNet paketi su postali "prenesi" od 1. maja ove godine ali se prenošenje vrši samo za jedan mesec a ne kao kod telenora gde se naredna tri meseca može koristiti.

Jel pocelo ovo prebacivanje brojeva sa mreze na mrezu?

Vrh Dno