Nedavno sam bio u sličnoj dilemi i uzeo kod Telenora PrenesiPlus 500MB, bez ugovora. Iskreno, nisam testirao mrežu na lokacijama na kojima najčešće boravim, gledao sam samo pakete/cenu i ovaj mi je nekako najbolji zbog 500MB, čini mi se da bih sa VIP325 samo plaćao više, imao manje MB, a svakako mi toliko minuta ne treba.
Pošto nisam naručito zadovoljan brzinom neta i signalom kod Telenora, malo detaljnije sam testirao MTS vs Telenor vs VIP. Rezaultat je da VIP ima drastično bolju mrežu za net (veći download, upload preko megabita, dobra pokrivenost signalnom), pa zatim nekoliko praznih mesta, pa Telenor, dok je MTS ubedljivo najlošiji na poslednjem mestu. Moguće da je rezultat ovakav na lokacijama na kojima sam ja testirao, a da bi na nekim drugim bilo drugačije. Ovo se čisto ograđujem korektnosti radi, mada iskreno mislim da se može generalizovati jer sam i u pokretu dobijao slične rezultate.
Mislim da ću uskoro preći na VIP jer nemam nameru da plaćam slično za lošiju uslugu kod Telenora. Na MTS ne bih išao ni da su im paketi duplo jeftiniji jer džabe im nešto povoljnija cena kad im net radi drastično lošije nego VIPov.