Šta je novo?

SG Note 3 N9002 dual sim posebna tema

Gledam da kupim ovaj telefon ali me malo zbunjuju podaci o njemu. Naime po oglasima i opisima ima i navodno verzija sa 32 GB i LTE. Evo na ovom linku:
http://www.logicshop.rs/mobilni-telefon/samsung/galaxy-note-3-duos-n9002-16gb
i na jos nekim linkovima stoji isti opis. E sad me interesuje da li ima vise verzija ovog telefona ili su u pitanju greske u opisima
Greska u opisu, ja sam ga uzeo bas u Logicshop-u, postoji jedna jedina verzija (3g i 16 gb memorije)

Šta bi, jel probao neko kineske romove na kraju?

Drugari, danas sam uzeo u Mts-u mobilni net (4g kartica) i ubacio u telefon. Situacija je sledeca:

-na default podesavanjima net ne radi uopste

-pozvao sam korisnicki servis i po njihovim instrukcijama promenio APN u 3gnet

-net radi, ali to nije cak ni 2g brzina, jedva 5-10 kb/s

-opet sam pozvao korisnicki servis, njihovo objasnjenje je da je to zato sto je 4g kartica, a u Vranju nema 4g mreze (meni to zvuci malo nebulozno, 4g kartica bi trebalo da radi isto sto i starije kartice, uz mogucnost da podrzi 4g brzine)

Moje pitanje je, da li neko ima iskustva sa novim (4g) karticama i da li je problem u mts-u ili u telefonu?

Zahvaljujem unapred :)
-

U koji sim slot si ubacio karticu? Ako si u drugi, onda i treba tako da radi, pošto je samo prvi 3G slot. Ako si u prvi, onda nešto ne štima, probaj gprsinternet apn

U koji sim slot si ubacio karticu? Ako si u drugi, onda i treba tako da radi, pošto je samo prvi 3G slot. Ako si u prvi, onda nešto ne štima, probaj gprsinternet apn
Nisam toliki noob, naravno da znam koji je 3g slot [emoji2]

Probao sam sve moguce apn-ove, jedino koliko-toliko radi sa 3gnet, ni sa jednim drugim...

Probacu sutra da ubacim 4g karticu u drugi telefon, ako radi definitivno se ne uklapa sa telefonom i vracam se na staru 3g karticu..

Ma, nisam ni gledao ko je pisao, mislio sam da je neko nov na temi :)

Evo da se javim posle neke 2 nedelje koriscenja. Zaista sam zadovoljan na SVA v13 romu. Nemam problem sa GPSom, baterija ide relativno brzo, ali vidim da je to problem vecini(svima? :D ) u ovoj temi, tako da na to ni ne obracam paznju. Mene brine potrosnja moje RAM memorije. S obzirom da na notification panelu desno imamo onaj kvadrat za procenot trenutnog koriscenja RAMa, meni varira sa izmedju tipa ponekad 40, ali uglavnom od nekih 60 do 85 90. Cak i ako samo upalim ekrana i otkljucam pratim par sekundi kvadratic, naraste nekad i do 90 i stoji dok ga ne clear-ujem je li. Da li se i vama to desava, prosto mi je cudnu da u iddle-u koristi tipa 2.5gb od maksimalna 3. Evo i slika12833257_924625660989184_1469629087_n.jpg

To je do Androida, nemoj uopste da se brines.
Vidi se doduse velika razlika izmedju 2GB i 3GB RAM-a. Na N3D bez problema vrtim i 3 aplikacija u isto vreme bez trokiranja. Na S5 ume da mi izbaci ESFE iz memorije :(

To je do Androida, nemoj uopste da se brines.
Vidi se doduse velika razlika izmedju 2GB i 3GB RAM-a. Na N3D bez problema vrtim i 3 aplikacija u isto vreme bez trokiranja. Na S5 ume da mi izbaci ESFE iz memorije :(
Tacno, to je bug koji ima Android 5.0 (memory leak), kod 5.1 toga nema

A, za taj deo nisam znao, ja sam mislio na standardno zadrzavanje u memoriji i punjenje stalno :) Leak je nesto preko, ako ga ima.

Aha. Iskreno nisam ni znao da je to problem kod lolipopa 5.0.1. Onda se i ne brinem. Vrtim i ja par aplikacija, radi to, samo mi bode oci sto se kaze da u iddleu jede RAMe kao da sam pokrenuo svemirski brod :D
Da li neko zna da li cemo dobiti upgrade na 5.1? i da li ce biti neki naredni SVA na 5.1 ili mozda kao neka vrsta porta?

Aha. Iskreno nisam ni znao da je to problem kod lolipopa 5.0.1. Onda se i ne brinem. Vrtim i ja par aplikacija, radi to, samo mi bode oci sto se kaze da u iddleu jede RAMe kao da sam pokrenuo svemirski brod :D
Da li neko zna da li cemo dobiti upgrade na 5.1? i da li ce biti neki naredni SVA na 5.1 ili mozda kao neka vrsta porta?
SVA je baziran na stock romu, sto znaci ako bude slucajno neki update, bice i novija verzija SVA, a za neki kvalitetan port stvarno nisam cuo, dual sim modeli uglavnom nisu interesantni developerima [emoji4]

@Imhotap pokusao sam da odradim ovaj guide. Ali dobijam bootloopove kako i kazu na XDA da samsungovi stock i stockbased romovi i dobijaju :D Mada vidim da su svi pozitivno odgovoarali na redukciju RAMa nakon ovog guida ako naravno uspeju u tome da zaobidju bootloopove :D

@Imhotap pokusao sam da odradim ovaj guide. Ali dobijam bootloopove kako i kazu na XDA da samsungovi stock i stockbased romovi i dobijaju :D Mada vidim da su svi pozitivno odgovoarali na redukciju RAMa nakon ovog guida ako naravno uspeju u tome da zaobidju bootloopove :D
Koji guide je u pitanju? Mislim da je to zato sto stock rom nema Xposed framework, kolko sam ja video postoji aplikacija za resavanje memory leak-a, samo sto je neophodan gore pomenuti Xposed [emoji2]

Ja sam na 5.0, znaci zato nemam leak?:)

A za Xposed je stvarno steta sto ne radi na Samsung LP :(

@Imhota na tom linku koji si postavio za detaljno opisan memoryleak, pri dnu ima link koji vodi ka XDA threadu za resavanje leaka. Medjutim, pise u upozorenju tamo da se kod Samsunga na stock i stock-based romovima javlja bootloop, ne kod svih, ali kod vecine. Ja sam te nesrece da pripadam toj vecini. I da, treba xposed framwork, koji kad flashujem preko twrpa isto javlja bootloop. Dole u komentarima na toj temi je u 95% slucaja i sam problem prvenstveno bootloop nakon flashovanja xposeda. Tako da steta. I taj memory leak doprinosi toj velikoj kolicini crpljenja baterije. Tako da bi koliko-toliko doprinelo ne samo i manjem memory leaku nego i manjem battery leaku.

P.S evo guide, pa pokusajti ljudi, bice mi drago ako ovo bude nekom od pomoci :)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3034811

Da li mi neko moze reci da li je moguce promeniti na SVA v13 notification panel(koji je transparentno crn, barem meni) u default lollipopov, plavi sa okruglim ikonicama ? Nisam nasao tu opciju. Zna li neko?

Poslednja izmena:
Samsumg LP, sa ART runtimes ne moze da pokrene Xposed. Moze uz neke tweakove uzasne ili ako je deodexed, ali meni ni to nije uspelo ni na N3D ni na S5D :(

Samsumg LP, sa ART runtimes ne moze da pokrene Xposed. Moze uz neke tweakove uzasne ili ako je deodexed, ali meni ni to nije uspelo ni na N3D ni na S5D :(
Upravo tako, samo zato sto dual sim nisu interesantni developerima, taj drugi slot previse komplikuje stvari [emoji2]

Postoji Deodexed (Alexandr-ov) ROM za S5D, ali i na njemu ne radi Xposed :(

Pitanje za korisnike N9002 Note-a:

Šta se i gde štiklira da ne budem offline u Viber-u, Messanger-u, Whatsapp-u, čak i Yahoo! mail-u?

Telefon sam kupio od Subotičana, ništa nisam prčkao oko ROM-a, na Lollipop-u je 5.0.

Takođe me interesuje šta se preporučuje od custom rom-ova za ovu verziju Note 3, šta se dobija, a šta gubi i koja je verovatnoća da brick-ujem fon?

Pazario sam ga posle saveta kolege djurkash-a, a dvoumio se između ovog i LG G3 Dual-a. Nema kajanja, telefon je gotivan, ali gore navedeno smara. Verovatno je početnička neukost :)

Danke!

Šta se i gde štiklira da ne budem offline u Viber-u, Messanger-u, Whatsapp-u, čak i Yahoo! mail-u?

Telefon sam kupio od Subotičana, ništa nisam prčkao oko ROM-a, na Lollipop-u je 5.0.

Takođe me interesuje šta se preporučuje od custom rom-ova za ovu verziju Note 3, šta se dobija, a šta gubi i koja je verovatnoća da brick-ujem fon?

Pazario sam ga posle saveta kolege djurkash-a, a dvoumio se između ovog i LG G3 Dual-a. Nema kajanja, telefon je gotivan, ali gore navedeno smara. Verovatno je početnička neukost :)

Danke!
Nema potrebe da se bilo sta stiklira, jedino je bitno da stalno imas ukljucen net [emoji4]

Danke!
A sto se romova tice, izbor je prilicno jednostavan, SVA V13, ne gubi se bukvalno nista, a dobija dosta toga [emoji2]

Ako budes pratio uputstva za flesovanje, brikovanje uopste ne postoji kao mogucnost [emoji2]

Imhotep, znam da sebe smatras faraonom, ali molim te da spajas poruke ^^

Pega, to je neka cudna stvar na Note 3 samo izgleda. Postoji app Speed Booster. Stikliraj Viber, Gmail i ostale slicne aplikacije u prvom meniju kada se otvori Speed Booster. Inace im je po DEFAULTU zabranjeno da rade u pozadini skroz, sto njima treba.

Imhotep, znam da sebe smatras faraonom, ali molim te da spajas poruke ^^

Pega, to je neka cudna stvar na Note 3 samo izgleda. Postoji app Speed Booster. Stikliraj Viber, Gmail i ostale slicne aplikacije u prvom meniju kada se otvori Speed Booster. Inace im je po DEFAULTU zabranjeno da rade u pozadini skroz, sto njima treba.
Isto mi se desavalo i na Huawei Y6. Na koji tacno Booster mislis, ima ih dosta na marketu? Tnx!

Imhotep, batali :)

Ima Speed Bosoter koji dolazi uz Stock ROM za N9002. Nista sa marketa dodatno.

Ako ga nemas, mozda nisi na stock, nego SVA, koji identicno izgleda.

Pega, idi u Sistem Settings, pa u General, pa u Security, pa u Application Permissions..e tu nadji aplikaciju koja ti treba (u ovom slucaju Viber) i prvu opciju tj. Auto Run pokreni..i onda bi trebalo da ti radi sve bez problema. Probaj pa javi sta si napravio ;-)

Vrh Dno