- Učlanjen(a)
- 25.09.2008
- Poena
- 915
Ove godine smo se odlučili da prvi put podignemo montažni bazen u dvorištu, prečnika 3.05m i dubine 75cm. Namučili smo se da koliko-toliko iznivelišemo zemlju, postavili smo tvrdopresovani stiropor ispod cele površine bazena, a ispod nosećih stubova behaton ploče (bazen je sa konstrukcijom, nije na naduvavanje). Napunili smo bazen vodom iz bunara, testirao sam univerzalnim testerom i parametri nisu najsjajniji.
Da bi sva ova muka bila isplativa, a održavanje što lakše, pokrenuo sam ovu temu za razmenu saveta u vezi a što lakšeg/boljeg održavanja bazena.
Ovo su neka od pitanja koje imam:
1. Kada i koliko često uključivati pumpu sa filterom? Koliko dugo treba da radi u jednom intervalu?
2. Koja jačina pumpe je optimalna za bazen od 3.05m x 0.75m (5500 litara zapremine)? Uz bazen je došla pumpa sa protokom od oko 1200L/h, ali uzeo bih jaču, ako je to bolje i olakšava celokupno održavanje bazena.
3. Koliko često prati filter? Koliko često ga je potrebno zameniti?
4. Šta preporučujete od sredstava za održavanje optimalnog hemijskog sastava vode? I kako ih primenjivati?
5. Koliko često kontrolisati parametre vode? Koji parametri su najvažniji?
Hvala unapred za izdvojeno vreme i podeljeno znanje.
Da bi sva ova muka bila isplativa, a održavanje što lakše, pokrenuo sam ovu temu za razmenu saveta u vezi a što lakšeg/boljeg održavanja bazena.
Ovo su neka od pitanja koje imam:
1. Kada i koliko često uključivati pumpu sa filterom? Koliko dugo treba da radi u jednom intervalu?
2. Koja jačina pumpe je optimalna za bazen od 3.05m x 0.75m (5500 litara zapremine)? Uz bazen je došla pumpa sa protokom od oko 1200L/h, ali uzeo bih jaču, ako je to bolje i olakšava celokupno održavanje bazena.
3. Koliko često prati filter? Koliko često ga je potrebno zameniti?
4. Šta preporučujete od sredstava za održavanje optimalnog hemijskog sastava vode? I kako ih primenjivati?
5. Koliko često kontrolisati parametre vode? Koji parametri su najvažniji?
Hvala unapred za izdvojeno vreme i podeljeno znanje.