Šta je novo?

Sezampro smtp problem

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Uplatio sam Sezampro smin internet, ali imam problem sa smtp-om. Nikako ne mogu da saljem mail-ove. Podesim smtp.sezampro.yu i nece d aposalje. Ni sa yahoo.co.uk naloga ni sa sezamovog naloga. Ma nece ni sa jednog, a stvarno mi treba slanje mail-ova :D Kako to da resim. Inace koristim outlook express i do sada nisam imao nikakvih problema, a menjao sam provajedere, bar 5 njih i svuda je radilo kako treba.

nixylive je napisao(la):
Uplatio sam Sezampro smin internet, ali imam problem sa smtp-om. Nikako ne mogu da saljem mail-ove. Podesim smtp.sezampro.yu i nece d aposalje. Ni sa yahoo.co.uk naloga ni sa sezamovog naloga. Ma nece ni sa jednog, a stvarno mi treba slanje mail-ova :D Kako to da resim. Inace koristim outlook express i do sada nisam imao nikakvih problema, a menjao sam provajedere, bar 5 njih i svuda je radilo kako treba.

Za slanje SMTP protokolom ti je potrebno da se autentifikuješ alternativnim password-om, ako nisi na Sezamovom dial-in-u. Ako ti altpass nije podešen, uloguj se na Web stranu Sezama i unesi ga.

Jel alt password treba da se razlikuje od glavnog. Ja sma stavio razlicit, ali kako da posaljem postu sa yahoo naloga. Nece pa nece :(

mislim da sa Sezama ne mogu da se salju mailovi (preko smtp-a) na druge provajdere...

da budem jasniji: ja koristim mail na CJB.NET-u...

ovako ga treba podesiti (uputstvo sa njihovog sajta):
smtp: smtp provajdera
pop: pop.cjb.net

e, kad koristim smtp YUBCa sve radi ok... sa Sezamom ne radi!

bas cu da im posaljem pisamce ovih dana!

Ma nece cak ni sa sezamrpo mail-a da se posalje mail. Ako su onako podesili onda su budjavi. Sve im lepo radi. Bio sma na netu 5 sati nocas i napravio protok oko 65 MB. To je odlicno. veza super radi za moju analognu centralu, e sad ako trebam da se konektujem na drugi provajder svaki put kad saljem postu, onda je to malo glupo.

podesi oe do detalja kako je napisano ovde, pa ako ni onda ne bude radilo, zovi tehnichku podrshku.. altpass ne mora da bude podeshen ni za pop ni za smtp ako se konektujesh preko sezama, ali bolje da ga podesish i koristish za oba, onda ce ti i pop i smtp raditi odakle god da si konektovan..

ako sam dobro shvatio, ti bi da poshaljesh mejl sa sezamovog dial-upa a preko nekog drugog smtp-a.. to nije do sezama nego do podeshavanja tog konkretnog smtp-a.. da li dozvoljava slanje sa koje god ip adrese ili je ogranichen na sopstveni dial-up..

ako je ovaj prvi sluchaj onda je vrlo verovatno da se nalazi na spamerskoj black listi pa taj mejl teshko da ce igde stici, te se vrtimo u krug.. :)

Ovako. Do sad sam promenio mozda 5 provajdera i sa svakog sam mogao da saljem sa naloga na yahoo.co.uk iz outlook-a. Samo stavim smtp trenutnog provajdera i to sve lepo radi. To kod sezama nece. Al ajd sto nece da radi yahoo.co.uk nego neci ni sezampro mail da radi. Ja zovem tehnicku podrsku, al ko da sam pozvao autobusku stanicu. Ja ga pitam u cemu je problem, a on neki nema si pojma poceo da mi prica neke nepovezane stvari, niti mene slusa, prica tamo jos sa nekim. Ja ga pitam u cemu je problem i sve sto mi je reko je da ponovo otvorim nalog. Ja se cudim kakve mi bre ovo gluposti prica, kaze da izbrisem pa da ponovo otvorim nalog, kao da ce to necemu da pomogne.

Drug mi rece da skinem Local SMTP Relay Server i uspeo sam da posaljem juce par mail-ova, i danas, ali nece jedan da ode pa to mu je. Zeza. Ne znam kakva je to greska do sezama. Imaju li oni neku STVARNU tehnicku podrsku, a ne metalostrugare koji se javljaju na telefon jer tamo treba da se javi neko ko zna da pomogne, a ne neko ko samo popunjava fotelju da ne bude prazna.

Pozdrav.

Evo trenutna greska, mada kad saljem preko smtp.sezamrpo.yu uzlazi druga

An unknown error has occurred. Subject 'Re: 2 spiska', Account: 'pop.mail.yahoo.co.uk (nixylive)', Server: 'localhost', Protocol: SMTP, Server Response: '550 Invalid recipient: [email protected]', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC69

nixylive je napisao(la):
Ovako. Do sad sam promenio mozda 5 provajdera i sa svakog sam mogao da saljem sa naloga na yahoo.co.uk iz outlook-a. Samo stavim smtp trenutnog provajdera i to sve lepo radi. To kod sezama nece.

Neće, zato što Sezamov SMTP server ne dozoljava da šalješ mail sa njega ukoliko u reply polje ne upišeš svoju sezam adresu. Oni objašnjavaju da su tako podesili radi sigurnosti sistema, kako bi se izbegla mogućnost da se njihov SMTP server koristi za slanje spama i virusa. U svakom slučaju nakači se na telnet.sezampro.yu, pa ćeš u rubrici "SEZAM" naći više diskusija na tu temu.
A zašto jednostavno ne bi podesio da @yahoo.co.uk mail šalješ sa yahoo smtp servera i rešen problem.

Ne moze. Pokusao sam tj. ranije je moglo i slao sam sa yahoo smtp servera, ali kako sam cuo od skoro su uveli neku zabranu i samo ako platis mozes da saljes. Cak ima i jedan topis gde sam ja postavio ovo pitanje i dobio detaljan odgovor na to. A yahoo-ov smtp je valjda smtp.yahoo.co.uk

Sto se tice sezama ovo je velika glupost koju su napravili. Cak i na bankerinternetu dok sam bio gde je isto takva zabrana pa sam mogao da saljem, a ovde ne mogu I to su mi neki profesionalci. Sta kad s eprikacim na kablovski net. Trebace mi sigurno neki kablovski e-mail. E-mail je za mene kao kuca, ne menjam svaki dan vec je jedan i kad neko upamti da moze uvek tu da mi pise, a ne da menjam mail sa promenom provajdera. To je kao kad bi menjao dupe za svaki drugi toalet papir.

Nazad
Vrh Dno