Šta je novo?

Sezampro ADSL problem sa brzinom neta

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Sasvim slucajno sam pre neki dan video da mi je brzina downloada izmedju 12 i 18 Kb/s
Odakle god da skidam ta je brzina, sto se nikako ne slaze sa paketom 1 Mbit/s
Speedtest.net kaze da je

sto je ok, ali u praksi se nesto ne slaze...

Do cega li moze da bude problem? Kod surfa nema nekih problema, sve ide kao pre, Youtube radi ok.

Isti problem. Imam 2mbps i do sada mi je skidanje išlo brzinom >200 kbs. Sada ne prelazi 130. Da li bi iko ko je nadležan mogao da se prevari da pusti neko obaveštenje da bar jednom znamo šta je. Koga briga za korisnike...Ček da krene telenor, ima da pitam ove iz telekoma kad spadnu na 20% korisnika.

I kod mene isto sinoć i jutros... Probaj da "odmoriš" sa dl nekih 12 sati. Obično proradi poslije toga :d

ne znam u cemu im je problem da download ogranice na 5 puta manje ili koliko vec... sve radi lepo sem DL-a... ajd' da ga odmorim jedno 12h kako ti kazes...

Nemam pojma. Možda ukoiko probijemo neku sedmičnu kvotu, upadnemo u restrikcija grupu, pa ako mnogo ljudi svlači...
Meni sad ide koliko i treba.

Pogledajte malo ostale teme tipa Telekom ADSL diskusija dosta se prica o ovom problemu, nije do sezama svima je tako

I ja imam isti problem, zvao sam tehnicku podrsku, rekli su mi da Telekom ima problema sa spoljnim linkom, u lokalu sve normalno radi, speed test pokazuje relativno normalno posto se testira sa servera iz Bgd, do petka trebalo sve da se sredi, duplirace telekom link, tako mi bar kazu, inace ortaku na EUnetu isto radi ocaj....

I ja imam isti problem, zvao sam tehnicku podrsku, rekli su mi da Telekom ima problema sa spoljnim linkom, u lokalu sve normalno radi, speed test pokazuje relativno normalno posto se testira sa servera iz Bgd, do petka trebalo sve da se sredi, duplirace telekom link, tako mi bar kazu, inace ortaku na EUnetu isto radi ocaj....

I ja sam dobio istu informaciju, sacekacemo i petak:trust:

meni 2mb kod Telekoma radi kao 56k dial-up, ali samo za skidanje, surf je ok.

Ja imam 2 megabita i sve manje-više radi normalno. Međutim, dvojica komšija koja takođe imaju SezamPro, ali 1 megabit ostvaruju download od maksimalno 25 kb/s! Speedtest pokazuje da je brzina neta 0,2 megabita.

Znači, ne vredi uopšte da zovu tehničku podršku?

Ma jok....dzabe da zovu,samo ce dobiti isti info da problem postoji,kako kazu trebalo bi od sutra vec da se oseti poboljsanje ....zivi bili pa videli:):)

Kod mene već nedelju dana Sezam Pro ADSL od 2 mb/s radi katastrofalno loše. Download je od 10 do 20 Kb/s, u rangu prastarog dial-upa. Evo dođe i taj petak, ali nema nikakvih poboljšanja.

Istovremeno EUnetov ADSL, koji koristim kod kuće, radi savršeno, tako da očigledno nije sasvim tačna priča da svi provajderi imaju problema sa Telekomovim linkom ovih dana.

Sezampro paket 1mbit

i ovako je manje vise u poslednje 2-3 nedelje.

Identican odgovor dobijam od tehnicke podrske, dacu im fore jos par dana, pa cemo videti.

A Evo SezamPRO 4Mb link

I tako je vec nekoliko dana. Smehoteka

ovo nije zdravo sta se desava, znaci ko da sam na dial upu

Sezampro 4 megabitni link.

730526798.png

2mbit
sramota

Cisto dobronameran savet za one koji kopiranjem njihovih rezultata sa speedtest.net-a pokusavaju da "dokazu" kako je sve ok. Nemojte da zamajavate ljude. Ovo nije merodavno. Meni speedtest nekada pokazuje da postoji problem, nekad ne, a net je generalno isti (los) u poslednjih 5-6 dana. Evo, ovo je sve napravljeno u roku od 15min...

Speedtest i ispod njega grafikon kako radi net dok se odradjuje test (plavo - DL, crveno - UL)

Random download sa nvidia servera, dole desno grafikon:

Isti fajl sa nvidia servera, ali sa vise konekcija, dole desno grafikon:

A evo i primer grafikona kada DL ide max. brzinom, cisto da poredjenjem sa primerima odozgo vizualizujete koliko je net u Srbiji ovih dana los. A posle slobodno nastavite da rezultatima sa speedtest-a ubedjujete ljude kako je sve ok...

Da, Speedtest slobodno mozete izbaciti iz vasih Bookmarks-a, nema to veze sa vezom. Meni pokazuje 0.89 stalno, a net je katastrofa. Nikakav stream trenutno ne mogu da gledam!

Ja uopšte nisam želeo da ubeđujem bilo koga da je net ok, pošto nije.Jednostavno svi se frljamo sa speedtest-om kao da je on ne znam kako merodavan.Meni na poslu gde imamo sezampro max paket od 16 megabita, koji su telekomovi genijalci ograničili na 6 megabita (navodno parica ne može bolje, a po svim parametrima koje ruter prijavljuje, a i na 200m smo od centrale, može to mnogo bolje), speedtest.net prikazuje brzine od 60-85 megabita.Kamo lepe sreće da je to sa ADSL2+ moguće.

Ja ne znam šta da kažem više. Evo noćas sam ostavio komp da mi dovlači neke fajlove sa rapidshare-a, za 1,5 giga mu je trebalo 5 sati, umesto redovnih 2! Torrenti mi se čine da rade normalno, osim ako se izuzme večernji period gde brzina opada, jer ovi iz Sezama nešto petljaju. Ispadne da sam još i super prošao u odnosu na pomenute komšije kod koji je download usporen za 75%.

Živim u praktično jedinoj velikoj ulici u Vrbasu gde nije ni sprovedena anketa da li želimo SBB, ali mi je direktor obećao da ćemo dobiti kablovsku u toku marta. Daj bože, samo da se rešim ove bede. Sve i da ovo radi savršeno, ne vidim uopšte perspektivu za dalje korišćenje ADSL-a u odnosu na kablovski net. Taman i nekome da oslobodim prostor za ADSL - ljudi ovde čekaju još od jula na ADSL priključak, pošto Telekom ne želi da proširi kapacitete.

Utvrdili smo da SpeedTest nema apsolutno nikakvog znacaja, brzina interneta ovih dana nema veze sa rezultatima koji se dobijaju na SpeedTest, nema potrebe da kacite netacne rezultate vise..

Pa gde ovo da se desi bas sada pred FF13 :).

Otezano funkcionisanje ADSL interneta

Zbog problema sa nasim i Telekom linkom ka nadprovajderima u
inostranstvu trenutno je otezan internet saobracaj.
Nadlezne sluzbe Telekoma Srbije uz nasu saradnju rade na poboljsanju
opreme i kapaciteta kako bi se rad ADSL interneta normalizovao u
sto skorije vreme.

Izvinjavamo se zbog problema nastalih smanjenim kapacitetom linka.

izvor: http://moj.sezampro.rs/info/

Utvrdili smo da SpeedTest nema apsolutno nikakvog znacaja, brzina interneta ovih dana nema veze sa rezultatima koji se dobijaju na SpeedTest, nema potrebe da kacite netacne rezultate vise..

to uopste nije tacno sto si sada izjavio!!! manje vise nekome pokaze dobre rezultate a nekome lose.

to uopste nije tacno sto si sada izjavio!!! manje vise nekome pokaze dobre rezultate a nekome lose.

A? :trust: Meni pokazuje 0.89 za download, i 0.10 za upload, rezultat za Ping "A", a ne mogu da gledam Youtube uopste, forumi se vuku nenormalno..

Vrh Dno