Šta je novo?

Sezam menja rezim?

Kakvi smaraci, a vidim ja ljudi masovno uplacuju po 3 i vise meseca unapred, bas je bezveze sto su ukinuli @home, ni jedan provajder nije davao takve uslove (3.6-4 din sat@home). Da sam znao uplatio bih bar 10 meseci...

Monopol,monopol i samo monopol...

To sto se ovde vecina nalozila na cenu od 21-22 din/sat su imali u sklopu Sezam kartice tj. Value pretplate (cini mi se...)
Isto su imali BASIC 119 + 10 saati @ WORLD...

Ovo je definitivno skuplje i zato mi neodgovara.. ctp;

Pa stvarno je bagatela taj flat za 800 i kusur... jel su i ostali provajderi snizili cene? Koliko je kod njih flat?

Geek_master je napisao(la):
Mene kopka onih 10% popusta u sezamu... to znaci da je flat 849 - 85 = 764 dinara... bice zanimljivo videti da li ce to ostati tako.
Ima, kad se uplati min. 6 meseci pretplate odjednom.

ODGOVOR TEHNICKE PPODRSKE:

Postovani,
Novi tarifni sistem ne sadrzi vise @world i @home sate. 5 sati koje
dobijete uz sezam pretplatu mozete koristiti po Vasem nahodjenju - za
pristup prezentacijama na Web-u ili za pristup servisima sistema
SezamPro On-Line.
Ukoliko iza korisnickog imena prilikom prijavljivanja na sistem navedete
@sezam moci cete da koristite Sezam servise - FTP, GETORDER, TELNET, pri
cemu se vreme provedeno na vezi tarifira sa 50% (1 sat na vezi se
obracunava kao 30 minuta).
Budite slobodni da nas ponovo kontaktirate ukoliko su Vam potrebna
dodatna objasnjenja.
Pozdrav,
Sasa Antic

----------
Dakle,i dalje je PRETPLATA najpovoljnija...ali svega 5 FULL sati,koji se BTW, NEPRENOSE U NAREDNI MESEC (kao i kada ste ranije kupovali VALUE pretplati sa BASIC+10 sati...gde se nepotroseni WORLD sati nisu prenosili u naredni mesec)

Dakle, suma sumarum = negine 300 din ka Sezamu od pojedinacnih korisnika...
Sta je tu novo ?
Nista,osim Flat-Rate koje su neki provajderi odavno imali u ponudi.. :(

RasetaM je napisao(la):
i ono najvaznije a meni skroz nerazumljivo kazu da ako ostavim neki racunar preko noci da skida podatke a da ja nisam pored njega da ce oni to znati i da ce mi prekinuti vezu i ukinuti pretplatu
\

Pa zar nisi cuo da je Sezam Pro zaposlio James Bonda :mrgreen:

Sezam je ovim postao "samo jos jedan provajder", maltene sada nema mnogo razloga za ostanak na sezamu obzirom na kvalitet usluge (dobijanje veze isl).

znachi Zoni kad se nalozi na neshto ne moze niko da ga ubedi da to ne valja ili nije isplativo ...

shta je sa nama koji smo do sada uplacivali samo @home? Jel se nama isplati? Naravno da ne :(

pa, ako pogledas moj prethodni post, videces da sam i ja uplacivao ISKLJUCIVO Sezam Basic (a to je @home) - i to na po 3 meseca (zbog popusta), dok sam YUBC koristio prvenstveno za posao...

i dalje mislim da je ovo najpovoljniji flat pristup! (na zalost, slazem se da ce nekima tih 730 dinara dodatnog placanja mesecno biti mnogo!) :(

Ja sam sto sezmu sto ostalim provajderima ostavljao 200-300 din tako da nemam (nameru) da dajem 3x vise...

Da li vi ljudi shvatate koliko je ovo revolucionarno za nase prilike ???
Flat rate za 1000din jeftinije nego bilo gde do sada, to je zaista nevidjeno :!: :p

Razumem da sve zavisi od potreba i navika...ja sam na flat-u vec par godina, poslednji mesec sam pokusao malo da se "obuzdam" i presao na profi pretplatu kod Sezam-a (60@world+1 dnevno@home)...sta da kazem, vec pun mi je kofer bio za tih mesec dana stalnog gledanja na sat, prebacivanja iz home u world, taktiziranja sa satnicom, neprospavanih noci tj. cekanja 03h, dokupljivanja sati i ostalih gluposti ! :S

Sad za iste pare ponovo imam flat. cheers

A Sezam uopste nije tako los. U odnosu na YUBC se trenutno veza isto tako uvek dobija iz prve u bilo koje doba, za surf jeste podosta losije ali za download s obzirom na ogranicenja nasih linija i centrala gotovo da nema razlike, i preko jednog i preko drugog provajdera realni prosecni download je oko 5,5-6kb/s.

;) Samo da se ne procuje previse ova jeftinoca, barem dok i ostali ne spuste cene, jer ce da se odmah zaguse linije i onda nista od svega ! Zato neka ovo ostane "medju nama"... ;) :mrgreen:

drapin je napisao(la):
Flat rate za 1000din jeftinije nego bilo gde do sada, to je zaista nevidjeno

Neviđeno je ono što piše na sajtu, a to je da je cela ta flat filozofija Sezama pod znakom pitanja, jer piše sledeće na http://www.sezampro.yu/top/info/definicija.asp :

Ova vrsta pretplate vam omogućava da Internet koristite kada i koliko vam treba, bez ograničenja vremena provedenog na vezi (osim eventualnih tehničkih ograničenja mrežne opreme) ili načina korišćenja Interneta (osim ograničenja vezanih za sigurnost i obezbeđenje neometanog rada mreže) pod uslovom da važi:

Da Internetu pristupate isključivo sa računara koji je ostvario TCP/IP vezu sa SezamPro mrežom (ovaj uslov ne ispunjavaju računari u lokalnoj mreži koji Internetu pristupaju preko bilo kog segmenta lokalne mreže)

Da pristup Internetu na osnovu ove pretplate koristite isključivo vi ili članovi vašeg domaćinstva, odnosno u slučaju firme, zaposleni koji u tom trenutku radi za računarom i to tako da u svakom trenutku samo jedan računar ostvaruje vezu sa SezamPro mrežom. (ovaj uslov ne ispunjava korišćenje od strane prijatelja, rodbine ili poznanika koji ne žive sa vama, niti istovremeno korišćenje sa dva različita računara bez obzira na ispunjavanje bilo kod drugog uslova)

Da Internet koristite interkativno, odnosno da direktno upravljate računarem koji ostvaruje vezu sa mrežom SezamPro. Ovaj uslov ispunjava korišćenje bilo kog programa koji automatizuje rad na Internetu pod uslovom da je u trenutku njegovog rada pod vašim nadzorom. Uslov ne ispunjava ostavljanje računara pod nadzorom automat programa koji simuliraju interaktivni rad.

Ne uvažavanje ovih pravila povlači ukidanje ove vrste pretplate i njenu zamenu za druge ekvivalentne usluge sistema (za koje ne važe pravila koja su prekršena), uz naplatu razlike u ceni koja po tom osnovu nastane.

RasetaM je napisao(la):
i ono najvaznije a meni skroz nerazumljivo kazu da ako ostavim neki racunar preko noci da skida podatke a da ja nisam pored njega da ce oni to znati i da ce mi prekinuti vezu i ukinuti pretplatu

Hahaha ovo je nesto najsmesnije sto sam cuo.... Pa koga misle da zastrase time? Decu od 10 god? :mrgreen:

Verovatno su time mislili da ogroman protok mogu da detektuju..... znaci nema veze dal je preko dana ili noci...... :)

To znaci da nude uslugu za koju realno nemaju kapacitete. Meni se par prijatelja zalilo da Sezam preko dana ne moze nikako da se dobije, a posle ovog "flata za 850 din", verovatno cete od flat tarife iskoristiti i manje od 5 sati koliko ulazi u bazicnu pretplatu...Meni nema nista gore, nego kada ne mogu da dobijem provajderov broj - nekako imam uvek osecaj da sam magarac i da mi tamo kod njih stoje zarobljene pare i uvek mi dodje da ih pozovem i da im se najbem keve, ali i tehnicka podrska je uvek zauzeta :) (salim se PTT pristupni brojevi se uglavnom lako dobijaju)
Teoretski mogu da provale da ne surfujes, vec da koristis FTP ili skidas nesto, ali opet, ko zna da li imaju kapaciteta da za svakog pojedinacnog korisnika to utvrdjuju, uporedjuju logove, i svakog pojedinacno iskljucuju. Tome treba dodati i da ce bar 70% korisnika da ih gnjavi i da place help desku kako nisu downloadovali i uopste gnjavice ih na svaki moguci nacin. Mozda imaju neku automatiku koja sve to moze da odradi, i ja bih iskreno to voleo, jer onda ne bismo bili telekomunikaciono zaostala Srbija, vec tehnoloski sci-fi kao Japanu ili SAD...

Ali, nekako ipak mislim da je ovo fora da se navuku musterije i uplate flat za vise meseci, a mi "reklamaciju uvazavamo, ali pare ne vracamo".

delimir je napisao(la):
Meni nema nista gore, nego kada ne mogu da dobijem provajderov broj - nekako imam uvek osecaj da sam magarac i da mi tamo kod njih stoje zarobljene pare i uvek mi dodje da ih pozovem i da im se najbem keve, ali i tehnicka podrska je uvek zauzeta :)

Ali, nekako ipak mislim da je ovo fora da se navuku musterije i uplate flat za vise meseci, a mi "reklamaciju uvazavamo, ali pare ne vracamo".
Tacno tako !
Sezam nema kapacitet ni za pretplate a kamoli za flat...
Iako je za obicne korisnike zaista mnogo da daju 850 din + PTT tel za 4 KB/sec
(kablovski net je neprikosnovena konkurencija na ovom polju) ali za firme je ovo ogroman mamac...

Prosek dobijanja dial-up veze do pre uvodjenja novih linija trajao je i po 10-30 minuta (ako imate srece) a sada je sveden na <5 pokusaja osim u spic-terminima (00:00 h i oko 10-12 ujutro i posle 15-17h popodne)

Internet u SiCG jos nije ono pravo,a po najmanje "JEFTINO" ! :eye:

drapin je napisao(la):
Flat rate za 1000din jeftinije nego bilo gde do sada, to je zaista nevidjeno :!: :p

Razumem da sve zavisi od potreba i navika...ja sam na flat-u vec par godina, poslednji mesec sam pokusao malo da se "obuzdam" i presao na profi pretplatu kod Sezam-a (60@world+1 dnevno@home)...sta da kazem, vec pun mi je kofer bio za tih mesec dana stalnog gledanja na sat, prebacivanja iz home u world, taktiziranja sa satnicom, neprospavanih noci tj. cekanja 03h, dokupljivanja sati i ostalih gluposti ! :S

Sad za iste pare ponovo imam flat. cheers

A Sezam uopste nije tako los. U odnosu na YUBC se trenutno veza isto tako uvek dobija iz prve u bilo koje doba, za surf jeste podosta losije ali za download s obzirom na ogranicenja nasih linija i centrala gotovo da nema razlike, i preko jednog i preko drugog provajdera realni prosecni download je oko 5,5-6kb/s.

;) Samo da se ne procuje previse ova jeftinoca, barem dok i ostali ne spuste cene, jer ce da se odmah zaguse linije i onda nista od svega ! Zato neka ovo ostane "medju nama"... ;) :mrgreen:

Bas tako nema stiskanja nema kalkulacija i dok citam sta ima po benchu mogu lepo da skidam sta mi treba odakle god hocu a ne da cekam da stigne na getorder.

Kablovska televizija je shit a tek internet :!:

drapin je napisao(la):

Zar je potrebno jos nesto reci ?

Flat rate za 850din je odlična ponuda. Prava je šteta što Sezam nema svoje prestavništvo u KG-u istog trenutka bih uplatio takav flat rate. Nadam se da će i ostali provajderi krenuti njihovim putem, a tu prevashodno mislim na Verat koji je uvek važio za jednog od najjeftinijih provajdera. Inače kod njih je sada 1300 din flat za mesec dana.

ZoNi je napisao(la):
da, ali ovaj Sezamov flat pristup je super jeftin!!! Ja sam do sada placao i po 1000 dinara mesecno za YUBC & Sezam Basic... ovako, za 850 dinara imam nontop internet :) deluje mi suuuuuper!!!

Jeste povoljno, ali mislim da ce se korisnici vrlo brzo opet sresti sa problemom ulaznih linija sa kojima Sezam redovno kuburi.

slazem se da je Sezam neko vreme imao probleme sa ulaznim linijama, ali poslednjih 2-3 meseca ,mislim da sam UVEK dobijao vezu iz prve... plus GetOrder, koji je genijalna stvar za dial-up korisnike...

ne znam... ja sam vrlo zadovoljan tom ponudom, i prelazim na to cim mi istekne sadasnji Basic (taman da vidim komentare ;) )

Stoji da su se propravili, ali racunaj na nove flat korisnike tj. povecanje vremena zauzeca linije.

A kakav im je to flat ako ogranicavaju korisnike sta da rade.
Tu pre svega mislim na ovo
Da Internet koristite interkativno, odnosno da direktno upravljate računarem koji ostvaruje vezu sa mrežom SezamPro. Ovaj uslov ispunjava korišćenje bilo kog programa koji automatizuje rad na Internetu pod uslovom da je u trenutku njegovog rada pod vašim nadzorom. Uslov ne ispunjava ostavljanje računara pod nadzorom automat programa koji simuliraju interaktivni rad.

Tako da je bolje dati jos koji dinar Veratu ili Yubc, ili nekom trecem, za pravi flat.

Ja sam na Sezamu vec neko duze vreme i to iskljucivo @home@ISDN
Za @world koristim Beotel, jer kada uracunam one popuste sto daju i sto mi server sam obracunava izadje me <20din sat....

Ovako cu na Sezamu da drzim nekoliko sati cisto da mogu da koristim mailove !!!
E kada samo pomislim da sam juce uzeo iz stamparije 3 x 1000 vizit karti na kojima su adrese sa Sezama :(
Meni se ideja ne svidja (mozda bi mi se svidela da imam modem, a ne TA), ali nastavljam da ih koristim...

Stevs je napisao(la):
Flat rate za 850din je odlična ponuda. Prava je šteta što Sezam nema svoje prestavništvo u KG-u istog trenutka bih uplatio takav flat rate. Nadam se da će i ostali provajderi krenuti njihovim putem, a tu prevashodno mislim na Verat koji je uvek važio za jednog od najjeftinijih provajdera. Inače kod njih je sada 1300 din flat za mesec dana.

Malopre sam dobio mail :

Postovani korisnici, obavestavamo vas da smo smanjili cene nasih dial-up
usluga za 45%. Nove cene vaze od cetvrtka, 03.07.2003. Cenovnik nasih usluga
mozete pogledati na http://www.verat.net/cenovnik/

Nadamo se da cete biti zadovoljni ovim nasim potezom kao i nasim uslugama u
buducnosti.

--
Za sve dodatne informacije vezano za dial-up usluge pozovite nas telefon:

VeratNet, V-Dial
011/3065426

Srdacan pozdrav,

kepa je napisao(la):
...

Malopre sam dobio mail :

Postovani korisnici, obavestavamo vas da smo smanjili cene nasih dial-up
usluga za 45%. Nove cene vaze od cetvrtka, 03.07.2003. Cenovnik nasih usluga
mozete pogledati na http://www.verat.net/cenovnik/

Nadamo se da cete biti zadovoljni ovim nasim potezom kao i nasim uslugama u
buducnosti.

--
Za sve dodatne informacije vezano za dial-up usluge pozovite nas telefon:

VeratNet, V-Dial
011/3065426

Srdacan pozdrav,

Potkrala im se greska nove cene su ovde:
http://www.verat.net/cenovnik/novecene.htm

10 sati 120 din :)

Flat rezim je 690 din :)

I zna li neko zasto je to odjednom poceo net da ide dole (cena)? SMIN ili ulazimo u j€vropu... :mrgreen:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
I zna li neko zasto je to odjednom poceo net da ide dole (cena)? SMIN ili ulazimo u j€vropu... :mrgreen:

Znam samo da ce telefon poskupeti pa cemo (u najboljem slucaju) opet biti na istom, osim ako cena preko 042 ne ostane kao sto je sada...

Svi pricaju o tom poskupljenju telefona. Ima li nekih official najava od strane dragog nam Telekoma?

delimir je napisao(la):
...

Potkrala im se greska nove cene su ovde:
http://www.verat.net/cenovnik/novecene.htm

10 sati 120 din :)

Flat rezim je 690 din :)

JUPI... :mrgreen: Idemo na VERAT cheers
Nego,videste li da je otvaranje naloga i promena user name-a = 100 din :?:

Nazad
Vrh Dno