Šta je novo?

Servisiranje monitora u Srbiji

bojancos

Cenjen
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poena
169
18.11.2010 god. pokvario mi se monitor ASUS 192D,koji sam kupio u avgustu 2010 godine ( garancija je 3 godine ).Sutradan 19.11 sam odneo u prodavnicu u kojoj sam kupio monitor ( necu navoditi nazive firmi jel je to nevazno a i ne bih da im dam besplatnu reklamu ) rekli su da ce pogledati njihovi serviseri i da ce me obavestiti.Sutradan ih zovem i dobijem informaciju da je poslat u BG na reklamaciju kod "ZIKE HI TEC".On je monitor dobio 22.11 i poslao ga u "MIKA HI TEC" jel ga je odatle nabavio kod MIKE je stigao 25.11 i dalje sam mu izgubio trag jer nisam dobio MIKU na telefon,to je zacaran krug.
Evo danas je 30.11 on tek treba da dodje na red za popravku,pa dok neko to popravi da MIKI,a on da ZIKI a ZIKA dostavi to prodavnici u unutrasnjosti Srbije znaci da ocekujem monitor za NOVU GODINU :)
Auto na popravku posalju pa ga poprave za par dana,a meni monitor popravljaju mesec dana.

Da li si pogledao ko su ovlašćeni servisi na garantnom listu?
Da li si proverio na Interwebs-u ili ovde na forumu ko je servis za Asus monitore?

Ako je monitor u garanciji, postoji pickup and return za Asus uređaje. Ti samo prijaviš kvar, dodje ti kurirska služba na vrata uzme monitor i vrati ti popravljen.

Mogao si i sam poslati/odneti monitor direktno u servis.

Informacija je, u današnje vreme, veoma vredna stvar, koja bi ti uštedela malo živaca i dosta vremena.

Garantni list koji sam dobio je stampala prodavnica u kojoj sam kupio ( a prodavnica je treca-cetvrta ili peta ruka u ovom lancu ).Znaci obican papir sa logotipom prodavnice gde je upisan datum kupovine,serijski broj i pecat.
Prodavnica u kojoj sam kupio,ima svoje servisere.Ali oni nece da se muce nego to lepo posalju posto je u garanciji onom od koga su oni kupili,a ovaj posalje onom od koga je on kupio,pa onda onaj posalje onom od koga je ovaj kupio i tako to ide dok ne stigne direktno do uvoznika ili proizvodjaca sta vec.
Mene interesuje da li ja mogu da se zalim na veoma mali rok trajanja monitora ( posto je izdrzao svega 3 meseca,postavlja se pitanje da li je on uopste nov i kupljen,s' obzirom na njegov kvalitet).Ja sam dao pare za nov monitor,a posle 3 meseca imam polovan koji cu da servisiram 36 meseci dok je u garanciji i da se nerviram svaki put kada mu nesto otkaze i posle isteka garancije ostaje mi da ga bacim na otpad.

Poslednja izmena:
Garanciju mora da ti produze za vreme serivsiranja.
NAzalost tako je kako je.
POstoji zakonski rok koliko smeju da drze monitor pre nego sto moraju da ti daju drugi. Ne mozes da se zalis u fazonu : to moze za 2 dana , mozi za 2 minuta ali po zakonu imaju pravo da ga drze.

I nemoj ti da brines ko kome salje gde je i sta je. TI daj maloprodaji od koje si kupio i sve ostalo oni moraju da se bakcu kads kim kolko sta : to je njihova briga. U roku koji je propisan zakonom moraju da ti daju ispravan monitor a to tada nazalostmozes samo da cekas.

I zovi svaki dan,gnjavi ih do besvesti,ubrzaces stvari veruj mi...radim u takvoj prodavnici pa znam :)

Slazem se sa zadnja dva posta,znam da je to sve po zakonskoj regulativi.45 dana imaju rok da servisiraju,ali je sreca sto sam sacuvao ovaj stari monitor ( koji je pritom poluispravan,cas pocrveni,cas pozeleni,cas pozuti,otislo mu nesto ).A sta je sa onima koji nemaju rezervni monitor,znaci 45 dana placas dzaba ADSL.
Inace vlasnik prodavnice u kojoj sam kupio monitor mi je kucni prijatelj ( pouzdanost je bila jedna od prednosti sto sam kupio kod njega,pokazalo se suprotno),mozes zamisliti kada i pored toga cekam...evo danas je 4.decembar a dao sam ga 19.novembra.
Ovaj post sam napisao,cisto da ljudi budu svesni problema koji mogu da ih zadese,da imaju uvek rezervnu varijantu.Znaci nebacajte stare monitore :crash: ,cuvajte ih :)

Evo sutra je 23 decembar i monitor jos nije popravljen.Sutra ce biti 34 dan od kako sam ga dao na servisiranje.Imam par pitanja :
1.Da li se u 45 dana obaveznog servisiranja racunaju svi dani,bez obzira da li su neradni tj. praznicni ide Nova Godina pa me to interesuje ?
2.Sta ako me zovu 44 dana,da li mogu da se pravim nedostupan na primer da odem na docek Nove Godine kod prijatelja u drugi grad :) ( jer su oni stvarno bezobrazni i namerno odugovlace vracanje monitora ) i da kada istekne 45 dana,trazim nov monitor ( ionako je trajao 3 meseca,polovan mi se neuzima ).
Pretrpeo sam stetu,zato sto trenutno koristim moj stari neispravan monitor koji je sav crven jel mu je otislo RGB regulacija boja.Vec 30-setak dana gledam u njega i bole me i oci i glava ( pretrpeo sam psihicko i fizicko mucenje )

1) Nisam siguran ali mislim da se racunaju
2)Tesko, ali male su sanse da ce bas 31 decembra da te zovu ...Ili ce to zavrsiti u naredna 2-3 dana ili posle nove kad je rok vec isteko.

Možeš da se praviš nedostupan, ali ti verovatno neće pomoći.
Neće hteti da ti daju nov monitor, a ako pozoveš inspekciju priložiće dokaz da su te zvali/poslali email u predviđenom roku.

imam slichan problem
15.11.2010. sam odneo monitor u servis
rekli su nazvace a nisu opshte vishe od mesec dana
zovem ja njih pre par dana da pitam kaze lik josh nije gotov
u pitanju je samsung 931 bf
45 dana istiche 30.decembra
ako me 30.decembra ne nazovu idem kod njih i pretim im inspekcijom ako mi ne razreshe,zabole me a i imam vezu u finansiskoj(ma koliko to *****no zvuchalo istina je lol)
pa nek se nose u tri lepe ako 45 dana nije dovoljno da konstatuju neporpavljivost
pitao sam i na temi o pokvarenoj grafichkoj,pitam i ovde poshto je pdf za monitore,zna li neko koje su trenutno aktuelne alternative za samsung syncmaster 931 bf (ako mi ponude zamenu)

Ja samo nerazumem,zasto u zakonu nepise da su duzni da ti daju neki polovni monitor da se sluzis dok se nevrati tvoj sa servisa.Citao sam na raznim forumima u vezi servisa i tih famoznih 45 dana.Meni se pokvario kotao za lozenje kuce "ALFA" iz Vranja u novembru prosle godine,i oni planirali da me zezaju 45 dana,ali sam rekao da cu zvati novinare da saznaju za moj slucaj da cekam usred novembra sa malim detetom i trudnom suprugu zimu bez grejanja,zato sto njima treba 45 dana,a to je pola zime.Imao sam strpljenja nedelju dana,a onda je dosao direktno iz Vranja serviser automobilom da popravi.BATINA JE IZ RAJA IZASLA !!! :)

37 DAN SERVISIRANJA !!! Inace kvar je bio u tome sto se pojavila plava linija na 2 santimetra od desnog kraja ekrana.Ja sam Elektrotehnicar radio,tv i video tehnike i trenutno nezaposljen,ali tako je to u zemlji Srbiji...meni monitor servisira MESAR,monitor mi prodao MAFIJAS a ja sam kao kupac KRAVA za muzenje :)

I na kraju, zna li neko neki kvalitetan servis monitora? Zanima me Beograd.

Moje iskustvo i sta mislite...

Imao sam problem sa monitorom. Da ne davim, vec sam otvorio temu po tom pitanju, poslao sam u servis, obradili su ga, zamenili displej i vratili mi monitor. Na zalost, nisu ga najbolje testirali, jer deset minuta nakon sto se ukljuci pojavi se linija preko ekrana koja zahteva dodatno servisiranje. Elem, pozovem ih danas da ih pitam da nemaju servise van Beograda, a ovi iz servisa me sacekase sa lekcijama koje treba podeliti losim momcima. Ispricase mi kako me se secaju, da mi je razlog kvara bio udarac, da su imali sva prava da mi ne zamene monitor, ali da su nesto promuvali i dogovorili se sa glavnim distributerom jer su u dobrim odnosima... Stvarno su me ostavili bez teksta, jer iako su na nekom papiru koji je isao uz vraceni monitor, napisali da bi to mogao da bude razlog kvara, to nisam shvatio doslovno, vise kao neko nabijanje savesti jer sam im napravio dobar posao. :D A s obzirom da jedini prilazim monitoru, a pri cistoj svesti znam da ga nisam udario, ne znam kako je do tog udarca moglo da dodje.

Elem, taj udarac iako je bitan za mene jer bih voleo da znam ko sta kako gde, moje pitanje je, zasto bi neko u ovom svetu haosa i sebicnosti, bilo kome cinio ne tako malu uslugu ako ne mora? Zamenili su mi displej jer su se pozvali na prijateljske odnose sa nekima tamo, mozda!, ali zvuci malo verovatno. Sta tu moze da bude stvarno posredi?

---

Ruku na srce, iako mi ocitase bukvicu, nisu bili neljubazni.

Poslednja izmena:
Ljudi, isplatili mi se da platim opravku za Samsung 740BF u iznosu od 2.800 dinara? U pitanju je zamena naponske diode, ne znam jel ta cifra uopšte ok za tako nešto.
Takođe, na koliko se on uopšte procenjuje prilikom prodaje kao polovnjaka?

^Pa, procenjuje se na oko 30e :d sto znaci da ti monitor trenutno vredi 400 kinti :p

Vrh Dno