jddipqd je napisao(la):Windows Messenger i Messenger Service nemaju veze jedno sa drugim...
Messenger је у SP 2 искључен сам по себи.http://infinite.on.neobee.net/ je napisao(la):Messenger
Služi za razmenu poruka između servera i klijenta. Nije potrebna za prosečne korisnike. Nema nikakve veze sa MSN Messengerom i nije WinPopUp. Poznata je po tome što ugrožava sigurnost sistema i korisnika. Za proveru ukucajte u DOS prozoru: net send 127.0.0.1 hi dok je ova Service startovana. Ako vam iskoči prozor u kome piše hi isključite ovu Service. Ako dobijete grešku pri slanju koja liči na The message alias could...., sigurni ste. Ako morate da koristite ovu Service i ne želite da dobijate slične spam prozore isključite portove koristeći neke popularne firewall-ove (Zone Alarm). Service koristi UDP portove 135, 137, 138 i TCP portove 135, 139, 445.
frogman je napisao(la):Pa ukucaj u komandnom promptu net start messenger pa da vidimo koju ce ti gresku izbaciti...
frogman je napisao(la):Nasao sam na netu da je dosta ljudi imalo problema sa slicnim servisima tipa workstation o kojem i u ovom slucaju messenger ovisi. Problem je resavan tako sto su na doticnom lan adapteru instalirali Client for microsoft networks. Proveri da li je i kod tebe instaliran taj servis.
P.S. Upravo sam simulirao tu akciju i obrisao sam Client for MS Network i nakon restarta stvarno nemam messenger servisa a i pored toga nemam ni workstation. Sto implicira instaliraj Client for MS Networks i problem resen. :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari