Šta je novo?

Services -> messenger -> nema ga?

• Začetnik teme Začetnik teme spaxon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

spaxon

Čuven
Učlanjen(a)
18.04.2003
Poena
680
Control Panel - Administrative Tools - Services - Messenger je nestao, a nemam pojma kako, a stvarno mi je potreban zbog mreze. Da li zna neko kako da ga povratim? Probao sam da da instaliram preko ponovo XP odnosno repair Win XP.
Poz`

Start> Control Panel> Add/Remove Programs> Add/Remove Windows Components> u padajućem meniju nađi Windows Messenger, čekiraj ga i instaliraj (next 🙂 ).

Windows Messenger i Messenger Service nemaju veze jedno sa drugim...

jddipqd je napisao(la):
Windows Messenger i Messenger Service nemaju veze jedno sa drugim...

U pravu si, nema veze jedno sa drugim. Probao sam i nece.
Sta bi mogao biti problem?

Meni je to na par racunara napravio SP2.Ne znam sta je uzrok, da li odredjeni hardver ili softver,nemam pojma ali jeste bio SP2. Proverio sam. Ja ga inace iskljucujem posto nekada ume da bude dosadan, ali svi kompjuteri koji su mi aktivni na WINXP+SP1 nemaju takav problem,ja sam probao da instaliram WINXP bez SP-ova, pa naknadno samo SP2 i desi se da jednostavno ne samo da iskljuci messenger service ( koji nema veze sa Win messenger-om) vec ga jednostavno NEMA.(sto meni nije ni bitno, ali vidim da ni ti ni ja nismo jedini kojima je "zalutao" taj service). Imam pet racunara u okruzenju i NEMAM dva ista ( svi su racliciti) tako da na dva nemam taj service a na ostalima imam.Da li je HW ili je SW?????ili su Marsovci, rudari ili izgladneli Vijetnamci

http://infinite.on.neobee.net/ je napisao(la):
Messenger
Služi za razmenu poruka između servera i klijenta. Nije potrebna za prosečne korisnike. Nema nikakve veze sa MSN Messengerom i nije WinPopUp. Poznata je po tome što ugrožava sigurnost sistema i korisnika. Za proveru ukucajte u DOS prozoru: net send 127.0.0.1 hi dok je ova Service startovana. Ako vam iskoči prozor u kome piše hi isključite ovu Service. Ako dobijete grešku pri slanju koja liči na The message alias could...., sigurni ste. Ako morate da koristite ovu Service i ne želite da dobijate slične spam prozore isključite portove koristeći neke popularne firewall-ove (Zone Alarm). Service koristi UDP portove 135, 137, 138 i TCP portove 135, 139, 445.
Messenger је у SP 2 искључен сам по себи.

Da, ali ja imam SP1 i nemam ga uopste u services, kao da je obrisan. Nemam opciju start - stop. A potrebno mi je za net send poruke na druge kompove. net send ime "text" iz cmd-a.

frogman je napisao(la):
Pa ukucaj u komandnom promptu net start messenger pa da vidimo koju ce ti gresku izbaciti...

The service name is invalid.
More help is available buy typing NET HELPMSG 2185.

A kada otkucam NET HELPMSG 2185 kaze mi da pokusavam da startujem servis koji nije konfigurisan na sistemu, ali kako da ga konfigurisem, pitanje je sad.

Nasao sam na netu da je dosta ljudi imalo problema sa slicnim servisima tipa workstation o kojem i u ovom slucaju messenger ovisi. Problem je resavan tako sto su na doticnom lan adapteru instalirali Client for microsoft networks. Proveri da li je i kod tebe instaliran taj servis.

P.S. Upravo sam simulirao tu akciju i obrisao sam Client for MS Network i nakon restarta stvarno nemam messenger servisa a i pored toga nemam ni workstation. Sto implicira instaliraj Client for MS Networks i problem resen. :wave:

Poslednja izmena:
frogman je napisao(la):
Nasao sam na netu da je dosta ljudi imalo problema sa slicnim servisima tipa workstation o kojem i u ovom slucaju messenger ovisi. Problem je resavan tako sto su na doticnom lan adapteru instalirali Client for microsoft networks. Proveri da li je i kod tebe instaliran taj servis.

P.S. Upravo sam simulirao tu akciju i obrisao sam Client for MS Network i nakon restarta stvarno nemam messenger servisa a i pored toga nemam ni workstation. Sto implicira instaliraj Client for MS Networks i problem resen. :wave:

Bravo care!!! Pojavio se messenger i sad mi radi net send. Svaka cast!!!
:wave:

Nazad
Vrh Dno