Šta je novo?

Sertifikati

• Začetnik teme Začetnik teme Novice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Novice

Slavan
Učlanjen(a)
16.01.2006
Poena
319
Izvinite ako je već bilo ovo pitanje ali malo sam u žurbi:

Da li postoje neki međunarodno priznati sertifikati za Web Development (bilo koja platforma) u rangu CCNA ili MCSA/MCSE za Networking ??? I ako ih ima više zamolio bih da predložite neki.Hvala unapred i pozdrav svima u ovoj sobi.

Da na tako nešto 🙂 Hvala ... Znaš li ima li nešto za PHP ??

Ne, ja sam iz MS sveta 🙂

Hvala - našao sam i ja Zend i malo se raspitao,ali opet nisam siguran u kom je rangu.Ono što sam saznao je da su founder-i Zeev Suraski and Andi Gutmans pisci Zend Engine i Zend Engine II na kojima radi PHP,naravno i vlasnici Zend Company,što bi pretpostavljam,trebalo da znači da je na visokom nivou.

Ajde da malo pojasnim situaciju,možda će vam biti lakše da me posavetujete.Imam već CCNA i u avgustu/septembru palim za London.Pošto se već bavim HTMLom,PHPom,MySQLom etc. hteo bih da upišem neki kurs za sertifikaciju toga čisto radi ozvaničenja tog znanja.To ću sigurno uraditi a od vas čisto tražim savet oko izbora.

To je sad posebna prica da li PHP radi na Zend Engine-u ili Zend Engine radi na PHP-u, ali od verzije 5 su vrlo bliski 😀
Ako trazis PHP sertifikat i mislis da moze da ti koristi, Zend bi bio dobar izbor 😉

Pozz svima na forumu !!!

sorry admin. sto budim staru temu...ako nije frka, ako jeste opet nije frka !!!

Ako moze mali savet...

Zainteresovan sam za polaganje ispita, kao i pohadjanje kurseva za sticanje MCTS (SQL Server 2005) 2279, 2780 kursevi i ispit 70-431.

Imam neka osnovna predznanja oko relacionih baza, kao i upite sql jezika (povrsno).
E sada Sql mi je generalno novina i jako bih zeleo da nesto naucim na tim kursevima koje bih eventualno pohadjao, pored samostalnog ucenja.

Napominjem, imam pa ajde da kazem "znanje" Flash- a tj. AS 2.0 jezika,
imam nekih 7-8 full flash sajtova iza sebe, + CMS open source mi nije nepoznanica.

Pitanje glasi (napokon):

Da li ce mi biti lakse ako krenem na doticne kurseve sa ovim kao predznanjem ili mi savetujete da se pripremim bolje,
da bi mi kursevi stvarno pomogli u kasnijem samostalnom ucenju ?

Svaki savet dobrodosao !!!!

Hvala unapred !!!

Poslednja izmena:
@ wasqez

Pohadjao sam 2279 i 2780 u aprilu/maju i moram priznati da sam veoma zadovoljan kursevima i znanjem stecenom na njima. Trenutno se pripremam za polaganje 70-431.
E sad, svako predznanje je pozeljno ali ono sto je najbitnije je to da ces na kursu nauciti kako se uci. Znam, zvuci smijesno, sli i sam ces doci do tog saznanja 🙂

Moje misljenje je da ti ne treba priprema za kurs, iako je on veoma intenzivan. (Nadam se samo da nisi totalni laik i da makar povrsno poznajes principe relacionih baza podataka ili neki programski jezik) Poslije odslusanog kursa bih ti savjetovao da na torrentima iskopas i video tutorijale sa SQL Server 2005 (mogu se naci). Oni ce ti olaksati ucenje. Za dalje, siguran sam da ces se i sam snaci.

Srecno! 🙂

@ wasqez

Pohadjao sam 2279 i 2780 u aprilu/maju i moram priznati da sam veoma zadovoljan kursevima i znanjem stecenom na njima. Trenutno se pripremam za polaganje 70-431.
E sad, svako predznanje je pozeljno ali ono sto je najbitnije je to da ces na kursu nauciti kako se uci. Znam, zvuci smijesno, sli i sam ces doci do tog saznanja 🙂

Moje misljenje je da ti ne treba priprema za kurs, iako je on veoma intenzivan. (Nadam se samo da nisi totalni laik i da makar povrsno poznajes principe relacionih baza podataka ili neki programski jezik) Poslije odslusanog kursa bih ti savjetovao da na torrentima iskopas i video tutorijale sa SQL Server 2005 (mogu se naci). Oni ce ti olaksati ucenje. Za dalje, siguran sam da ces se i sam snaci.

Srecno! 🙂

Hvala na svetima !

Ako nije frka posalji mi na mail ime skole gde si pohadjao kurseve ?
I reci mi sta mislis o SQL administraciji, da li je ovo zanimanje trazeno i da li ce biti ?
Znas li nekog ko ima iskustva ?

Nazad
Vrh Dno