Šta je novo?

Serbiancoin [SRB] - Isplati li se praviti domaći coin

djyova

Cenjen
Učlanjen(a)
26.08.2010
Poena
169
Obzirom da je po nekim drugim temama bilo predloga kako ne bi bilo loše napraviti domaći coin, gde bi u njegovoj izradi i razvoju učestvovali ljudi sa ovih prostora, reših da otvorim ovu temu kako bi svi predlozi i mišljenja bili sakupljeni na jednom mestu. Serbiancoin [SRB] je samo fiktivno ime coina, jer je ideja potekla sa ovih prostora, i nema nikakve pretenzije na mogući budući naziv coina.

Bolje PivoCoin PVC

edit: vec ima beercoin

Poslednja izmena:
moze BatazivoinoviCoin jer bi ga kopalo garant milijardu kineza :)

mislish, valterkoin

a realno najbojlje AS Coin...AS kao alija sirotanovic :D

e, i moramo da uvedemo da nash koin ima jedinstvenu mogucnosti, a to su falsifikovanje i shtampanje (generisanje) po potrebi :D...~200% na godishnjem nivou

Dogovoreno i to bez referenduma,WalterCoin,jedva cekam da ga kinezu pocnu pampovati na nekih 100$ :)

+1 za WalterCoin :D

KintaCoin ;)

pored restorana apetit gde se moze placati btc-om, drugi ce biti valter cevapi da se kupuju direkt za ovaj novchic

Da, ili neogranicena emisija coina, jer jelte Bata bije pa razbija, ili block doubling umesto block halving. :D :D

i shto vishe kopacha to pada diff, jer jel te, shto nas je vishe, lakshe cemo da lopatamo.

au al ce da padne delete ili lock teme uskoro :D

Koliko vidim vecina je ovde za,ali valjalo bi da smislimo plan i da polako od necega pocnemo. Neko rece da ce nam trebati 25-50btc-a. Ja ne mislim tako,trebace nam trud,znanje i pare za domen i hosting. Za pool ne moramo da brinemo vlax je tu. Logo i ostale sitnice cu ja napraviti,za websajt nisam neki majstor,mogao bih da napravim nesto,ali nije to to. Ja bih licno isao na ovu varijantu za sajt http://www.qrk.cc/ jednostavan,nista spektakularno ali lepo za oko...ubacimo neke crveno,plavo,bele boje,grb srbije cu uklopiti nekako u logo da to izgleda fino,tako da kazemo da i sajt nije neki problem verovatno bi se nasao neko ko ce taj deo odratiti. Forum isto. Znaci sve su to sporedne neke stvari koje se lako daju uraditi,ali najvaznije od svega je ko ce da napravi taj coin ili sta vec treba da se radi,ako ispadne neki problem prilikom launch-a ko ce to da popravi,mislim da od toga trebamo da krenemo da izaberemo algoritam koji cemo koristiti, block reward, maksimalan broj coin-a,kako cemo wallet da napravimo itd.

Poslednja izmena:
mada ako se setimo i velike popularnosti druga Tita i pokret nesvrstanih i tu bi to moglo da bude interesantno jer bi tu kopala i Indija(preko milijardu potencijalnih kopaca),Egipat i dobar deo Afrike i Azije,jedino sto mi ne pada na pamet kako bi se taj coin mogao nazvati :)

Poslednja izmena:
nekoliko predloga:
Eracoin
Plumcoin
Shnapscoin
:)

Ja bih svakako isao na block doubling, jer jeste da nije logicno, ali nije logicno ni da se cena prepolovi kad neki coin ode na halving, pa se to desava. Ovako bar nagrada raste protekom vremena, pa bar nema da se misli da li ce se dobiti manje. :)

mada ako se setimo i velike popularnosti druga Tita i pokret nesvrstanih i tu bi to moglo da bude interesantno jer bi tu kopala i Indija(preko milijardu potencijalnih kopaca),Egipat i dobar deo Afrike i Azije,jedino sto mi ne pada na pamet kako bi se taj coin mogao nazvati :)

Pa Marshal [TITO]

Poslednja izmena:
Waltercoin [WLT]

cADqWlM.png

i shto vishe kopacha to pada diff, jer jel te, shto nas je vishe, lakshe cemo da lopatamo.

au al ce da padne delete ili lock teme uskoro :D
Hoce kad se zezamo. :)
Treba nam programer koji ce da pokrene coin. On dobija najveci deo kolaca. ;)
Ne znam,imamo dve opcije prva je da ne nabrajam ponovo sve mrzi me da pisem,napravimo dobar marketing, sve u fulu odradimo,napravimo hype oko coina da ljudi poveruju da ce uspeti, ostane nam 0.5% coina to dumpujemo i uzmemo pare. Druga opcija je da napravimo nesto slicno kao auroracoin,da napravimo kao drzavnu kriptovalutu podelimo narodu,ali to stvarno mislim,cini mi se da ima i jedna tema ovde da su nekoj deci potrebne pare,pa bi posebno ugrozenima mogli vise da doniramo. Auroracoin devovi su to fino uradili,cini mi se da su 50% uzeli navodno narodu da podele,a ostalih 50% je za rudare. Ljudi pomisliti da ce se ponoviti sve kao sa auroracoin-om i bice zainteresovani za coin. Ne znam,sto se mene tice ja bih voleo ovo da zapocnemo,mislim da bi mogli da uspemo i ja sam vise za ovu drugu opciju. Ako neko ima jos predloga neka kaze.

Realno ako koin fejluje, uvek se može napraviti novi , iznova i iznova :) Mada nisam optimista, ali ako se lepo organizuje sve ko zna. Najveća fora bi bila da ga svi odmah prodamo kao lepo zaradimo, a taj koin stvarno nekim čudom zaživi. Preporučujem laganu knjigu pod nazivom "Tačka preokreta" Malkom Gladvel.

Jol al sam se lepo nasmejao :laugh:

Prvo i osnovno, novcic ne treba vezivati za nacionalnost.
Recimo da novcic nazovete Serbian ili nesto slicno, taj novcic bi kopali iskljucivo mi. E sad, da bi taj novcic nesto vredeo neko mora da ulozi i realan novac u njega, sto mi necemo (ili nemamo). A ako hocemo da neko drugi ulozi realan novac ili bar BTC u njega mora biti multinacionalni.
Vidi se da su neki ovde bas pobrkali kako ponuda i potraznja utice na vrednost novcica.

Ovo za Walter uopste nije losa ideja.
Da se namesti da ga mi kopamo a Kinezi samo da kupuju i trguju njime, inace diff ode u pm.
Inflacija obavezno da se ukljuci u igru, cisto da privucemo i Argentince.

Samo je problem to sa Walterom sto ga uglavnom pamte matoriji Kinezi, smem da se kladim da 99% Kineza mladjih od 35 godina nema ideju ko je on, a to je velika vecina populacije koja se uopste bavi kriptovalutama...

Jol al sam se lepo nasmejao :laugh:

Prvo i osnovno, novcic ne treba vezivati za nacionalnost.
Recimo da novcic nazovete Serbian ili nesto slicno, taj novcic bi kopali iskljucivo mi. E sad, da bi taj novcic nesto vredeo neko mora da ulozi i realan novac u njega, sto mi necemo (ili nemamo). A ako hocemo da neko drugi ulozi realan novac ili bar BTC u njega mora biti multinacionalni.
Vidi se da su neki ovde bas pobrkali kako ponuda i potraznja utice na vrednost novcica.

Ovo za Walter uopste nije losa ideja.
Da se namesti da ga mi kopamo a Kinezi samo da kupuju i trguju njime, inace diff ode u pm.
Inflacija obavezno da se ukljuci u igru, cisto da privucemo i Argentince.
Reci ti to nemcima koji su izbacili svoj coin,pa im cena dogurala nisam siguran preko fona sam mrzi me da proveravam ali mislim 0.4$ tamo kad je btc bio 1000 i kusur $...sta znam zato i kazem ideje su dobro dosle, svakako cemo se dogovoriti oko imena to je najmanji problem. :)

Imao sam vec ovu ideju ali me pretekoste - u svakom slucaju, count me in ;) (nisam profesionalni programer ali znam pomalo SQL, windev, PS, itd...)

br 1. izbacite srbiju iz konteksta, bas nas puno vole u svetu bas ce da se obraduju kad vide neki SrbCoin
2. izbacite i tita slobodno, danasnji kopaci pojima nemaju i ko je bio on, jer se vecina nije ni rodila

e sad, drug Valter, i njegov coin e to je zanimljiva ideja, posto svi kinezi znaju ko je i kako izgleda ja sam za Waltercoin [WLT] Jedino mozda moramo Batu da pitamo za autorska prava...

Nazad
Vrh Dno