Šta je novo?

SEO (Search Engine Optimisation) - Diskusija, razmena iskustava i znanja

Ok je Yoast , ja ga koristim stalno (navikao sam a nikako da stignem i probam neke nove seo pluginove ), sasvim dovoljno podesavanja ima ako hoces da ih rucno namestas a sasvim pristojna i default podesavanja ako te bas mrzi da ti tu cackas nesto.
Yoast ti ne moze sam odraditi seo za sajt, al to vec verovatno znas, kao i svaki alat ubrzava ti neke poslove oko toga.
Sad sto ti sam Yoast ubacuje opis i linkove ka svom sajtu u source tvoje wordpress stranice (pa cak postoji i wp plugin koji to brise?) mozda je malo glupo al verujem da i drugi slicni pluginovi isto to rade...
U krajnjem slucaju i za to ima leka
 
Koliko vremena je potrebno da prodje da bi gugl prihvatio promene koje sam napravio na sajtu?npr izmenio sam title i description sajta ali gugl i dalje prikazuje stari title i description.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
To ti niko ne može reći tačno jer to zavisi od sajta do sajta. Recimo veliki sajtovi koji često update-uju sadržaj će vrlo brzo videti promene na SERP, međutim ako je mali sajt sa statičkim sadržajem može potrajati i do nedelju dana. Ono što ti možeš uraditi je da resubmituješ stranice koje si update-ovao u crawler preko Google Search Console to bi trebalo da ubrza proces koliko toliko.
 
Sajt je mali,staticni sadrzaj. Te stranice sam vec resubmitovao,samo me je zanimalo neko okvirno vreme.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Sinoc sam uradio. Verovatno ce h narednih nekoliko dana sve biti okej.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Pa da, trebalo bi da bude poprilično brzo. Kada sam radio redizajn jednog sajta, dakle domen je ostao isti samo se sadržaj menjao trebalo je nešto malo više od 24h da se update-uje SERP prikaz na novu verziju nakon što sam odradio submit sitemap.
 
Kako proveriti seo rangiranje za samo jedan artikal sa sajta? Npr prodavnica sa 200 artikala,kako proveriti rangiranje za samo odredjenih 10 i to za svaki posebno?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Imas ekstenziju za chrome zove se FatRank, ukucas KW za koji hoces da proveris rangiranje i odaberes zemlju i dace ti rez.
A bulk provera moze preko RankRanger-a ili Ahrefs-a, ali se placaju. Za Google Search Console-u nisam siguran da li moze to tako, posto ja koristim ove druge tool-ove.
 
FatRank mi za sve izbacuje not in 100. Je l si probao SeoCentro? Planiram da uzmem pro paket,placa se. Pa me zanima misljenje ako si koristio?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
 
Hm, meni normalno radi FR, nisam probao taj tool. Poslao sam ti na PM nesto da probas jos.
 
Ovo je situacija. Moji poznanici su dali nekoj amaterrskoj firmi da im napravi sajt i da odrade SEO. Medjutim to je toliko lose uradjeno.
Slucajno su mene pitali koji se nesto i razumijem oko toga i vidim da je optimizacija sajta 0.

Oni su sada nasli neke 2 nove firme iz Srbije i zele da ih angazuju da im odrade redizajn i seo kako treba. Ja sam citao ponudu tih firmi i djeluje mi da znaju o cemu pricaju.
Sad ni ja nemam toliko iskustva u tome pa bih molio nekoga da li bi mogao da mi preporuci neku dobru, provjerenu firmu koja bi taj posao uradila kvlitetno?

Ja bih mogao i ovde da postujem te 2 firme ali nisam siguran da li je u skladu sa pravilima foruma, ukoliko jeste, postavljam bez problema, a mogu da posaljem i kao pm.

Sajt koji bi se trebao optimatizovati


Pozdrav
 
Uhh, vidim da su neke informacije malo zastarele, pa reko da se oglasim zbog ovih novih koji budu dolazili.

Za one koji znaju engleski, moja preporuka je WordSteam, on ima onako baš kvalitetan članak, možda su za nijansku mogli biti manje stručni, ali ono što ne budete razumeli izguglaje, link do članka je ovde.

Ono na našem jeziku što je u rangu sa člancima na engleskom je članak JuiceSEOu - nešto najkomplatnije do sada na našem jeziku.

S obzirom na to koliko je SEO napredovao, odnosno proširio broj faktora koji na njega utiču, sve one kratke članke možete baciti u vodu.

Iz ličnog iskustva: ništa nisam naučio iz kratkih članaka o SEOu ili iz kratkih videa, problem je što je ta oblast postala ogromna - zato izdvajam ova dva članka.

Nadam se da ću ovime nekom pomoći. Pozdrav.
 
Da li imate predlog za neki servis za kreiranje sitemap? Vidim da većina radi up to 500 linkova free. Pustio sam 2x i u 2 fajla sam dobio tipa 700 jedinstvenih linkova. Možda je to i dovoljno da crawleri krenu da rade, ali svakako bi bilo lepo da imam sve indeksirano.

Dakle potreban mi je neki besplatan ili one time pay servis za kreiranje kompletnog sitemap.xml. Nemam potrebu da to radim svakodnevno.
 
Pozz
Imam jedno pitanje.
Kako na SEO utice sledece....
Ako na mainstream sajtove stavljem linkove (kroz guest post) ka adult sajtu.
Kako bi to uticalo na taj adult sajt?
 
^ Ko je upoznat sa React-om, sve ovo "na gotovo" može da dobije sa GatsbyJS ili NextJS frejmvorcima.
 
Nazad
Vrh Dno