Šta je novo?

Sennheiser slusalice

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Planiram da kupim jedan od ovih modela, savet dobrodosao od ljudi koji znaju. Koristio bih za gaming i eventualno filmove, trazim max kvalitet zvuka i dozivljaj - cena nije bitna. Nisam druge firme razmatrao(ako ima bolje zasto da ne :) ) , predlog dobrodosao opet od ljudi koji znaju.

http://en-de.sennheiser.com/pc-350

http://en-de.sennheiser.com/pc-360

http://en-de.sennheiser.com/pc-323d

http://en-de.sennheiser.com/news/surround-yourself-with-superior-sennheiser-sound-in-dolby

Zaboravio sam i ovaj model da dodam :)

http://en-de.sennheiser.com/pc-333d

Poslednja izmena:
ja bih isao na ove pc 360 za gaming,mada iz onoga sto sam procitao nisu bas udobne.Mada licno ih nisam probao ,samo govorim iz onoga sta sam citao o njima.Ne znam sa koliko para raspolazes inace za max kvalitet ti trena hd 600,nista ispod toga plus ti treba dobra zvucna karta.

Planiram da kupim jedan od ovih modela, savet dobrodosao od ljudi koji znaju. Koristio bih za gaming i eventualno filmove, trazim max kvalitet zvuka i dozivljaj - cena nije bitna.

Ako cena nije bitna, za maksimalni kvalitet zvuka i doživljaj, nabavi Sennheiser HD 600 ili HD 650 + Antlion ModMic, malo je budževina, ali se isplati, daleko ostavlja iza sebe bilo koji gaming PC headset po kvalitetu zvuka.

Odlična kombinacija je takođe Beyerdynamic DT 880 + Antlion ModMic, ili malo jeftinija kombinacija DT 990 + Antlion ModMic.

Ta kombinacija nakon modovanja izgleda otprilike ovako (klikni na sliku za uvećanje):

img_7233lx7hf.jpg

AntLion ModMic Review & Audio Test:

[YOUTUBE]8CEbb14VTRY[/YOUTUBE]

Ako nećeš da se zanimaš ovim modom (mada nije težak), najbolje što možeš naći od gaming Headsets je verovatno Beyerdynamic MMX 300, ali mu je cena malo nazidana, pošto se u suštini radi o slušalicama DT 770 sa mikrofonom.

Cene u Nemačkoj/EU:

Sennheiser HD 600

Sennheiser HD 650

Beyerdynamic DT 880 Edition 250 Ω

Beyerdynamic DT 880 Edition, 600 Ω

Beyerdynamic DT 990 Edition, 250 Ω

Beyerdynamic DT 990 Edition, 600 Ω

Beyerdynamic MMX 300

Beyerdynamic DT 770

Poslednja izmena:
Licno volim Sennheiser, ali da li bih dao novce za gaming sluske koje pravi - nisam bas siguran. Iako nisam cuo nijedan od pomenutih modela, ali na osnovu onoga sto sam procitao - ne bih. Takodje bih gledao da izbegnem bilo koje sluske koje traze neki dodatni softver ili se koriste nekom svojom "zvucnom karticom" kao sto neki od "3D" modela Sennheiser-a koriste, no to je opet neki moj afinitet ili odsustvo istog ka tome. Cime bi ih terao?

Cene tih modela su negde od 100 do 200 eura cini mi se, PC 350 i PC 360 su kao najbolji, ali opet i najcesce korisceni te i uglavnom ocenjivani i opisivani. Dakle info o ostalima je dosta "klimaviji". Sve u svemu - tanak led, a zelis da das dosta para. Tako da bi dao manje kinte (u slucaju da si nezadovoljan, manje "stete") mozda nije lose da pogledas AKG GHS-1 ( i procackas kako se kotiraju kod korisnika). Na netu se krecu od 79 dolara pa nadalje, sveukupno mogu te izaci pola cene od nekog Sennheiser-a koji bi iole valjao. Ovo je neko moje razmisljanje na osnovu utiska da je tebi mikrofon imperativ i posto si rekao da zelis da ih koristis za filmove i gaming. I pretpostavka je da neces hteti da se bakces modovanjem. Ne znam ni da li bih i ja to radio sa ovim modelima koje je naveo Accuphase. Prosto mi zao da neke od tih dobrih i "kultnih" modela okitim sa tim mikrofonom (ali to sam ja) iako im ne nanosis nikakavu fizicku stetu. A i nervirao bi me drugi kabel. Istina je da dosta gamer-a pak koristi Beyerdynamic DT 990/880/770 sluske i zasebne mikrofone ili ih moduje...

Sto se tice muzike, ako i to zelis da pokrijes trebalo bi i da ostane nesto i nesto da se doda u slucaju da kupis jeftiniji headset. No, uvek je bolje imati 2 para za te razlicite namere. Gaming i filmovi su svakako slicniji jedno drugom nego sto je slusanje muzike sa njima...

Pazi, mikrofon mi ne treba aman ni za sta u zivotu(cak mi i smeta i voleo bih bez mikrofona ali nije to nesto bitno previse sada). Bas jurim po netu i gledam review-e raznih sluski, uglavnom se zale za PC 360 da nema dovoljno basa tj bass je prirodan i nije nabudzen i neces imati efekat "knock your socks off" upravo zbog open sistema slusalica koje su dizajnrane na tom modelu(zvuk prodire napolje i moguce je cuti zvuk iz slusalica ako sedite sa strane). Trebalo bi da PC 350 bude bolji po tom pitanju zbog toga sto ima zatvoren sistem slusalica i ne dozvoljava zvuke spolja ali nisam juce imao vemena da trazim, sada sam dosao sa posla pa cu dalje da nastavim da istrazujem trziste.

Beyerdynamic firmu nisam imao prilike nigde da sretnem niti da cujem za njih ali cu da potrzim i vidim sta kazu za njih.

Za ove kazu da su dosta dobre ali opet nemaju taj duboki bass koji bih voleo da imam kada igram recimo Mass Effect 3 ili Dead Space novi kada bude izasao inace su super http://www.youtube.com/watch?v=zTBn9NjZfNs&list=UUA7zAvZWbqUfrVJhmvhz_sA&index=8&feature=plcp :(

Dopuna:

Prvo sto sam pogledao u u vezi Beyerdynamic-a :) http://www.youtube.com/watch?v=Eb_yqGGaf5Y&list=UUA7zAvZWbqUfrVJhmvhz_sA&index=9&feature=plcp

Izleda da firma dosta obecava, pa cu da pogledam i ostale modele ;)

Poslednja izmena:
Za Beyerdynamic se sazna najkasnije onog momenta kada se potraže neke slušalice iz više klase, tu čine uz AKG i Sennheiser takozvanu "veliku trojku", tj. tri najpoznatija proizvođača slušalica.
Naravno da ih ima puno više, ali su oni najpoznatiji na tržištu. Imaju veliku paletu proizvoda, za profesionalnu i studijsku tehniku, kao i za kućnu upotrebu.

Ako voliš jak bas, možda bi za tebe bio model Beyerdynamic DT990 Pro, koji je poznat baš po tome.
Model DT880 je više audiofilski, naravno da i on ima bas, ali manje u odnosu na DT990. Nekima je bas na DT990 prejak, sve zavisi od ličnog ukusa.
DT770 takođe spada u modele sa jačim bas područjem.

Zajedničko za sve modele (DT770, 880 i 990) je izuzetan komfor, tu se slažu svi korisnici, mogu stajati satima na glavi bez ikakvih neprijatnosti, pošto imaju odlične jastučiće.

Kazu "the QPAD QH-1339 is exactly the same as the MMX300. It's OEM'ed by beyerdynamic. Both are a beyerdynamic DT770 32ohm with a boom mic." :)

Jedan komentar "I LOVE my DT990s - and I can only imagine how good it would be if I had a worldclass mic hooked up as well. And you are right about the "too good" thing - I can hardly listen to even 320 Kbps MP3s with my Beyerdynamics - they are THAT good. Goddamn Germans don't fuck around with their audio." :D

I jos jedan komentar :) "Actually, I ended up buying the Beyerdynamic DT770 PRo 80 ohm which is the EXACT same headphone as the MMX300 but only 180$ compared to 350$. Gonna buy an ok mic. but saved myself LOTS of money. Also i play Battlefield 3 A lot. And with / without a soundcard the game sounds AMAZING. the surround sound is perfect, you can pinpoint everything in the game. Highly suggest the dt770 instead of this overpriced version"

Ako voliš jak bas, možda bi za tebe bio model Beyerdynamic DT990 Pro, koji je poznat baš po tome.
Model DT880 je više audiofilski, naravno da i on ima bas, ali manje u odnosu na DT990. Nekima je bas na DT990 prejak, sve zavisi od ličnog ukusa.
DT770 takođe spada u modele sa jačim bas područjem.

OK ali nemaju 3,5mm PC ulaz morao bih da koristim konverter da ubodem u integrusu ili neku zvucnu kartu - sta god od ta dva + pitanje koliko bi mi trebalo snage da ih "poteram" da rade + verovatno ne bih mogao da ih "poteram" na Galaxy SII i pitanje je kakve su za gaming - mislim nisam gledao da li ih neko koristi za to...

Svi ti modeli su koliko vidim "otvorenog" sistema sto znaci da primaju buku spolja sto mi nije problem ali oni oko mene cuce isto sto i ja slusam + slusalice otvorenog sistema po nekom pravilu imaju slabiji bas - ovo je samo konstatacija, znam da nema bojlih gaming slusalica.

Bas cu sada da potrazim ako neko koristi Beyerdynamic DT990 Pro za gaming, cena je svih modela oko 150e u Svabiji tako da mi cena nije problem uopste. Za pravu stvar mi ni malo nije zao tih 150e ;)

Inace planirao sam da nakacim slusalice na integrusu Supreme FX II na Maximus IV ploci ili neku zvucnu kartu kasnije tipa Auzentech...

Poslednja izmena:
OK ali nemaju 3,5mm PC ulaz morao bih da koristim konverter da ubodem u integrusu ili neku zvucnu kartu - sta god od ta dva + pitanje koliko bi mi trebalo snage da ih "poteram" da rade + verovatno ne bih mogao da ih "poteram" na Galaxy SII i pitanje je kakve su za gaming - mislim nisam gledao da li ih neko koristi za to...

Naravno da DT990 ima 3,5 mm priključak, nisu blesavi da sebi odseku deo tržišta zbog takve sitnice. To im je standardni priključak, za 6,35 mm se dobija adapter.
Telefon bi verovatno imao problem da ih "potera", pošto su 250 Ω.
Za igre ih koristi dosta igrača, pošto spadaju u povoljnije modele od Beyerdynamics.

Svi ti modeli su koliko vidim "otvorenog" sistema sto znaci da primaju buku spolja sto mi nije problem ali oni oko mene cuce isto sto i ja slusam + slusalice otvorenog sistema po nekom pravilu imaju slabiji bas - ovo je samo konstatacija, znam da nema bojlih gaming slusalica.

Ovo je donekle tačno, da otvorene/poluotvorene slušalice imaju slabiji bas u odnosu na zatvorene, ali ipak zavisi dosta od modela, dobar primer je baš DT990, iako se radi o poluotvorenom modelu, gruvaju bas kao lude. :-devil-:
DT770 su zatvorene.

Inace planirao sam da nakacim slusalice na integrusu Supreme FX II na Maximus IV ploci ili neku zvucnu kartu kasnije tipa Auzentech...

Takve slušalice se ne kače na integrušu, ne mogu da pruže svoj puni potencijal. I na jeftinim slušalicama se čuje razlika između integruše i dobre zvučne karte, na ovim pogotovo.
Dakle neka zvučna sa pojačalom za slušalice je takoreći imperativ - Auzentech X-fi Forte ili Asus Xonar ST/STX.

Poslednja izmena:
U totalnoj sam nedoumici koji model da izaberem(DT770 ili DT990), moracu debelo da iscitam strane forume pre nego sto kupim, kada bih samo mogao da probam pre kupovine... :(

Pogledaj i in ear resenja ako ces ih koristiti i na telefonu ...

Proslo mi je dosta slusalica kroz ruke (trenutno na senn hd580, akg 701 i grado) ali osnovna preporuka- pre kupovine ih obavezno cuti i to po mogucnosti razradjene. Nema najboljih- samo nekome vise odgovara jedan tip a nekome drugi tip, u zavisnosti od ukusa.

+1

Do neke cenovne granice postoji bolje i gore, od te granice postoji samo drugacije.

@ Ljanmi

Danas sam nesto preleteo par audio radnji i ako sam dobro zapamtio Beyerdynamic sluske imas u Artistu. Pa eto da znas...

Inace one Audio Technica su isto vrlo popularan izbor medju gamerima. Licno, mislim da bi sa 770 bio najzadovoljniji (uzimajuci u obzir i cenu; u suprotnom onda stoji ono sto ti Accuphase kaze - 990), ali naravno kao sto je receno, probaj pa cuj da li ti se ista od toga dopada...

Poslednja izmena:
Da krenem redom :)

Ovo http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/gaming/mmx-300.html i ovo http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/studio-and-stage/studio-headphones/dt-770-pro.html NIJE isto na zalost. Evo sta kazu ljudi recimo http://www.head-fi.org/t/407158/still-abit-confused-about-diffrent-versions-of-beyerdynamic-dt770-and-mmx300#post_5386958 i http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=18545947&postcount=21

Anyway, licno sam zvao Beyerdynamic)))) i i razgovarao sa vrlo ljubaznim zaposlenima u doticnoj firmi, preciznije odeljenje "tecnical information" i razgovarao u vezi MMX 300 i DT 770 PRO, kao sto sam i citao po forumima to jednostavno nisu iste sluske iako su slicne. Postoji jednak model a to je DT 770 "obican" znaci bez PRO - to su mi rekli u razgovoru a na internetu citam da je to u stvari model DT 770 (2005 edition) i takodje citam da taj model isto nazivaju i DT 770 PREMIUM naravno na 32 oma. Zasto me sve to interesuje njima sam objasnio da ne volim mikrofon da imam uopste jer mi nije ni za sta u zivotu potreban jer pretezno igram single player igre i to je to i zeleo bih da prodjem jeftinije. Problem je sad sto je taj model prestao da se proizvodi, oni ga nemaju vise na zalihama ali je moguce da se nalazi u nekoj radnji negde neki primerak inace za DT 770 PRO su mi rekli da postoji vec 20 godina :) i da je za profesionalnu upotrebu. Koliko sam razumeo tog Nemca(a razumeo sam ga mislim lepo ;) ) rekao mi je da postoji identican model MMX 300 samo bez mikrofona jer je to ono sto ja trazim i to je ovaj http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/at-home/music-pleasure/t-70.html (secam se da je rekao T 70 ali je on na 250 oma, mozda je rekao T 70 P a ja nisam cuo to "P"(skraceno od portable) i to je ovaj model http://eastern-europe.beyerdynamic.com/shop/hah/headphones-and-headsets/mobile-portable/t-70-p.html ) ali me je posevetovao da ne kupujem taj model jer je preko 400e kada mogu da za manje kesa kupim MMX 300. Sad pitao sam ga posto planiram da kupim sluske ove godine ali da mi se ne zuri nista specijalno pa ako firma izbacuje neki novi model bez mikrofona ili mozda po necemu jos unapredjeniji gaming model da sacekam pa da kupim taj - Nemac mi je rekao da ove godine niti skorije planiraju nesto novo tj MMX 300 ostaje njihov najjaci gaming model i to je to. Najlepse sam se zahvalio na vremenu i razumevanju i zavrsili smo desetominutni razgovor.

Koliko sam ja uspeo da procitam MMX 300 je ubedljivo najbolji gaming model na planeti definitivno(ne bih da velicam bez preterivanja ali sticem takav utisak :( ) i iako je sve ovo zasnovano na citanju i razgovoru znaci bez probanja i slusanja bilo kojih slusalica za mene postoji samo jedan izbor i to je MMX 300. Smem da kupim na nevidjeno ovaj model i da dam koliko kosta da kosta. Gledam filmove i igram igre na Altec MX 5021 + SOLO 6C u kombinaciji i to zvuci da ne verujes kako dobro i navikao sam na za mene vrhunski kvalitet zvuka. Razmisljao sam i da kupim neke sluske za hiljadu-dve ali mislim da to nece biti meni ok. Ne bih ni ulazio u tu pricu uopste da ne smetaju glasni tonovi mojim roditeljima uvece a ja upravo tako volim da "dozivljavam" filmove i igre :(

Inace zvao sam Artist i nemaju MMX 300 ali su pustili mail Beyerdynamic))))-u u vezi eventualnog uvoza. Trebalo bi da ostavim kaparu i to nije problem, trebam da ih pozovem za 3 dana da im Beyerdynamic)))) odgovori pa tada da razgovaramo u vezi cene i eventualnog narucivanja.

Verujem da su i ostali modeli dosta dobri ako ne i bolji za muziku ali ja hocu apsolutno najbolju reprodukciju multimedije mogucu i zbog toga bih isao na MMX 300, inace zaboravio sam da kazem da me je Nemac posavetovao da savijem/sakrijem mic oko/iza drske(tako nesto) da mi ne bi smetao(ne secam se bas najbolje jer me je najvise zanimao "mit" da li mogu da za 150e dobijem sluske od 300e ;) )

Proslo mi je dosta slusalica kroz ruke (trenutno na senn hd580, akg 701 i grado) ali osnovna preporuka- pre kupovine ih obavezno cuti i to po mogucnosti razradjene. Nema najboljih- samo nekome vise odgovara jedan tip a nekome drugi tip, u zavisnosti od ukusa.

Znam sta mi kazes ali jednostavno zivim u zemlji gde je ovo o cemu pricamo zesca ekskluziva(mada nije razlicito i u mnogim mnogo razvijenijim drzavama i gradovima) i jednostavno ne da nemam gde da probam nego nemam ni da vidim au KG-u ne znam da li postoji par "anonimnih" ljudi koji su vlasnici nekih "audiofilskih gaming"(nova fela koju je izrodila gaming industrija inace pokupio sam termin po forumima :) ) sluski. Znaci jedino mi ostaje da citam i to je to. Sta da radim, ako se vecina gejmera audiofila slaze da je MMX 300 max kao i vecina testova i rivjua sto ces da dobijes od sluski onda meni ne preostaje jedino da kupim pa da probam i vidim da li mi se svidja ili ne mada se ni malo ne plasim, sigurno je to dooosta dobro i ja cu biti zadovoljan posto nisam ni jedne pre toga imao niti slusao :) (mozda jesam par komada na kratko, neka muzika i tako to ali takvo slusanje ne racunam)

Da ne zaboravim posedujem jedne Sennheiser in-ear sluske od 80$, u tvari to je handsfree za telefon. Bile su best buy za iPhone secam se kada sam ih dobio od drugara na poklon i jako sam zadovoljan sa njima(uporedjivao sam sa raznim fabrickim resenjima i izuvale su pomenute tako da znam da cenim dobar zvuk)

Poslednja izmena:
Ja poslao mail ovom autorizovanom dileru Beyerdynamic)))) sluski http://www.madooma.com/

Miljan Vuletic
4. јун (пре 2 дана)

коме: madooma
I plan to buy this headphones http://www.ebay.de/itm/BEYERDYNAMIC-DT770-Manufaktur-MADOOMA-Edition-BL-32-Premium-Kopfhorer-DT-770-NEU-/261030443106?pt=Kopfh%C3%B6rer&hash=item3cc6a07862#ht_2521wt_1139 I need to know is that model the same as Beyerdynamic MMX 300 only without a microphone? I need it for gaming and people say that DT 770 premium is the same as MMX 300 but somewhere say DT 770 (2005 edition) and somewhere DT 770 premium so now I am in dilema :(

I istog dana jako brzo(posle samo 3 minuta) dobio sam odgovor

Hi Miljan,

the DT 770 Edition 32 Ohm is definitely the same as as the MMX 300… some call it Edition , some call it Premium… definitely the same as long as it's NOT a DT770 PRO, but the PRO version is only available in 250 and 600 Ohm.

So… YES, buy it and you will have an MMX 300 without the microphone and without the USB-device.

Best regards, Martin, MADOOMA

MADOOMA - die Mikrofon-Spezialisten
Brandschachtstraße 2 • D-44149 Dortmund
T +49(0) 231 96988820 • F +49(0) 231 96988821
[email protected]www.madooma.com
Inhaberin: Dominika Scheer • USt-ID: DE 814948231

To je super mislim dobijem MMX 300 za 200e bez mikofona(sto meni odgovara) samo mi se ne svidja piano finish na tim sluskama(malo mi je seljacki taj piano finish) :( Previse izvoljevam, ok ali ako cu da platim premium cenu hocu da mi taj premium proizvod u potpunosti odgovara. Nisam nigde vise nasao taj model samo kod njega a pise da ima jos samo 10 komada na zalihama tako da je to to, kada se to proda ako neko kupuje bas taj model morace da juri polovan :) Razmisljam i o punokrvnom MMX 300 posto vec ima za 230e da se "nabavi" NOV http://www.ebay.de/itm/Beyerdynamic-MMX-300-NEU-5-Jahre-Garantie-/110891473261?pt=DE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Multimedia&hash=item19d1a5996d#ht_5577wt_1396 i sutra ako se prodaje iz bilo kog razloga pre ce se prodati MMX 300 nego DT 770 premium a razlika samo 30e ili je mozda najbolja varijanta da se pojuri neki polovan MMX 300 za recimo 150e a mozda i koji euro manje...

Inace svidja mi se kako je ovaj lik opisao svoj utisak igranja na sluskama "Right, back to the 3.5mm stereo headsets and headphones. I have owned a few of these in my time, but it wasn’t until I got a sound card with Dolby Headphone that I really saw “the light” as it were. Without Dolby Headphone stereo headsets aren’t great for gaming; you’re unable to hear what’s around you, as you’re only getting the left/right channels of sound. It’s not bad, but it’s not exactly “immersive”. However, when I tried Dolby Headphone with my Razer Carcharias in Battlefield Bad Company 2 the first time, it blew my mind. It really does make that much of a difference." kao i svoje vidjenje "audiofilskog gaminga" na sluskama u svom blogu http://www.siyfion.com/?p=24

Uopste nisam u toku sa Dolby Headphone 7.1 i audio karticama koje ga najbolje reprodukuju, vidim da najvise hvale ovaj Astro MixAmp. Evo jedan review cisto da se vidi ocemu prcam http://www.youtube.com/watch?v=8C8vvHI1yTM . Inace ovaj lik pise sada za Engadget(mislim da je dobio posao u maju ove godine)http://www.engadget.com/editor/joe-pollicino/ tako da ne verujem da ne zna i da lupeta gluposti po jutjubu a inace je basista u nekom bendu(trebalo bi da ima izostreno culo sluha)

P.S.
Naslov glasi Sennheiser slusalice a diskusija je otisla na desetu stranu, malo sam omasio naslov ali nadam se da modovi ne zameraju :)

Poslednja izmena:
Ja ne bih pridavao neki veliki značaj Dolby Headphone ili CMSS-3D.

CMSS-3D je kreacija Creative za igre, tj. simulacija 3D zvuka iz dvokanalnih izvora. Manji broj korisnika koji koristi ove funkcije u igrama tvrde da CMSS-3D za nijansu bolje zvuči od Dolby Headphone, međutim, većina igrača koji imaju dobru zvučnu kartu i slušalice, ne koristi ništa od ovoga, pošto oba sistema malo neprirodno "deformišu" zvuk.

Čista stereo reprodukcija im daje najbolji utisak u igrama po pitanju efekata, zvučne kulise i lociranja protivnika. Ja bih se sa ovim složio, na mojoj zvučnoj karti (Auzentech X-fi Forte) imam opciju za CMSS-3D, ali je nisam previše testirao, tj. brzo sam je isključio, pošto mi je stereo reprodukcija u igrama bolje zvučala.

U principu te ne košta ništa da isprobaš ove funkcije kada nabaviš neku dobru zvučnu kartu, možda će ti se i svideti. Na zvučnim kartama odgovarajuće klase za dobre slušalice ih imaš.

Auzentech X-fi Forte: CMSS-3D

Asus Xonar ST/STX: Dolby Headphone

Imam jednu Asus Xonar STX koja mi stoji u fioci badava :) Voleo bih da bacis neki link gde gejmeri pljuju po Dolby headphone 7.1 ili 5.1 sta vec jer ja nisam nasao da se iko zali vec velicaju taj soft emulator surround-a i mnogo se hvali onaj Astro mixamp. Onaj lik sto ima svoj blog na tu temu se malt te ne kune u taj soft emulation, kaze da je "progledao" sa tim... Ja se ne razumem u celu stvar samo pratim desavanja na toj sceni. Licno nemam ni jedne sluske niti sam ikada imao.

Poslednja izmena:
Imam jednu Asus Xonar STX koja mi stoji u fioci badava :) Voleo bih da bacis neki link gde gejmeri pljuju po Dolby headphone 7.1 ili 5.1 sta vec jer ja nisam nasao da se iko zali vec velicaju taj soft emulator surround-a i mnogo se hvali onaj Astro mixamp.

Nemam trenutno neki link gde "pljuju" po Dolby Headphone ili CMSS-3D, taj utisak sam stekao tokom dužeg čitanja većih nemačkih foruma, u principu te funkcije koriste obično korisnici sa lošijim slušalicama ili headsets, moguće je da na njima bolje zvuči ako se uključi. Većina koja nabavi neke bolje slušalice, pre ili kasnije gasi ove funkcije, manji deo njih ih koristi i dalje.

Ovde je recimo jedna anketa sa foruma hardwareluxx, mada nije puno korisnika glasalo:

CMSS-3D Vs Dolby Headphone

Najviše glasova ima opcija 5 (ništa od oba, bez imam bolje lociranje) i opcija 1 (CMSS-3D), Dolby headphone ima samo jedan glas.

Naleteo sam na ovaj video, gde korisnik daje poređenje u igri Call of Duty 2 sa CMSS-3D i bez:

[YOUTUBE]dcB9faNrz_M[/YOUTUBE]

Preslušao sam dva puta, i ne mogu da se opredelim tačno, na momente (ali samo na kratko) zvuči bolje sa CMSS, ali mi se čini (bar kod mene) da je lociranje bolje bez, sa CMSS mi koraci, pucnji i eksplozije zvuče nekako udaljeno, i ne mogu ih baš precizno locirati, u sekvencama gde je isključio CMSS, čujem jasno korake i lokaciju pucnjave ili eksplozije, tj. sa koje strane dolaze.

Glavna zamerka onih korisnika koji su isključili Dolby Headphone ili CMSS je da obe funkcije ubacuju previše hall-a u zvuk, i samim tim otežavaju lociranje.
Naravno da ima i onih koji koriste Dolby ili CMSS, i kojima je tako lepši zvuk. Stvar ukusa, najbolje da isprobaš sam, kada budeš imao prilike.

Možda i da postaviš pitanje (temu) ovde na forumu, da li korisnici koriste neku od ovih funkcija, možda i na nekom velikom stranom game forumu.
Ja ne mogu pričati o tome šta je bolje u pucačinama, pošto ih ne igram, a u nešto malo RPG igara što igram, ne koristim CMSS.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi,narucio sam Sennheiser HD 201 u gigatronu za 2699 din,koliko sam skontao ove sluske su best buy za taj novac.
Jel je imao neko od vas ove sluske i ako moze neki opis,jos uvek mogu da otkazem porudzbinu?
Da se razumemo ne interesuje me nenormalno jak bass nego kvalitetan zvuk pre svega...

Unapred hvala :)

Poslednja izmena:
Ovako i zvuce... jednom recju, daleko od kvalitetnog zvuka i sa velikim nedostacima u opsegu. Bolje sakupi jos para, pa kupi bar seriju 4xx od Sennheiser-a, ako si se bas nameracio na njih.

Prilozi

• Sennheiser HD201_cr.jpg
    Sennheiser HD201_cr.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 131
Znam ja da se za te pare ne da mnogo ocekivati,ali sve sto sam gledao je stvarno uzas i ovo mi se cinilo kao najbolja opcija.Nemam nameru da dam 2k + za neki Genius ili tako nesto :)

Pa realno ces vise dobiti sa nekim znj brendom, koji to sto nudi, predstavlja aj da kazem top tog brenda, nego da kupis najjeftiniji model "dobrog" brenda, koji tu najnizu klasu prodaje samo zbog imena. Imao sam mali milion takvih primera u praksi, gde se bukvalno kao vlasnik boljeg brenda postidis kad stanes pored losijeg brenda, a ipak bolje odradjenog proizvoda. S "malim" parama se ne kupuje dobar brend, samo da bi znao da si kupio Sennheiser. Konkretno taj HD201 je tanak i bez bass-a, jedino sto mu je prihvatljivo tu i tamo, tj. sve sto ima od njega, jeste neki srednji opseg, ili bolje receno podrucje glasa tu negde do 1Khz (kako uopstalom i grafik odozgo dokazuje na merenju) i tu i tamo se nazire po neki detalj u pozadini u visim tonovima. Kako ti resis, uostalom, na tebi je izbor. :)

Los je 201, jednostavno los. Zali Boze sto nosi to ime, ne zasluzuje ga. Poslusao sam ih, imao sam neke A4 Tech tada koje su bile bolje. Kupio sam HD515

Ma idi breee, zato ce Batica lepo da kupi MMX 300 i sa zavrsi posao kao covek... Ima da uzivam kao covek u dead Space 3 i Mass Effect 3 i slicnim igrama :p\

P.S.

Ove godine sam se razvalio od igranja :hair:

hvala momci na komentarima,otkazacu porudzbinu dok se ne smislim sta da radim :)

Ja kupio Beyerdynamic )))) MMX 300. Prosto ne mogu da docekam da mi stignu iz Nemacke :mad: Razlog sto nisam uzeo DT 770 edition jeste da sam ja tip koji nece kompromis, u nekom od review-a sam cuo da je to ustvari DT770 edition samo tvikovan za gejming(tj prilagodjen) ili sam to sam zakljucio iz tih rivjua(sta god) iako mi je tehnicka podrska iz firme Beyerdynamic rekla da je to ista stvar samo bez mikrofona kao i autorizovana firma Modoma koja ih prodaje(post #17). Druga stvar jeste ta sto su svi review-i testirali MMX 300 a ne DT770 Edition a ja hocu apsolutno 100% istu stvar koja je max za gejming i multimediju, ne kazem da ova 2 modela nisu ista ali ja nisam hteo da razmisljam o tome(opet to sam samo ja :( ). Rucno pravljene u Nemackoj, pilotski dizajn(razlog - dugo nosenje na glavi) + 5 godina garancije koje daju zadovljstvo da ne razmisljate 5 godina o eventualnom kvaru govori koliko je firma uverena da imaju jaaako kvalitetan proizvod, posebno me odusevljava munufaktur model(totalna kastomizacija, sve se radi online na sajtu, lep interfejs, izaberes boju i materijale sa gravurom cega hoces na aluminijumu - preozbiljno stvarno tj nisam video da to jos neko radi sem njih i oni ti rucno izrade(da ne bude zabune i ostali modeli se rade rucno ;) ) po zelji, malo vise kosta(ne puno). Inace specijalno su dizajnirane da rade sa simuliranim surround zvukom. Da sam ih negde cuo pa da znam tacno sta kupujem i da sam ih uporedio sa nekim drugim modelima tj da znam da je to bas ono sto ja hocu 100% bih isao na manufaktur model :-devil-: Ovako cekam da stignu i hajpujem celu stvar mozda vise nego sto treba. Dosta ocekujem od njih, nadam se da nece razocarati i naravno prenosim utiske cim se malo slegnu da ne bude da pisem nesto bzv vec da se zanimam malo pa da realno sagledam rezultat. Ne znam na cemu cu da simuliram surround posto me ta stvar mnogo zanima, imam kao sto rekoh STX u fioci i probacu Dolby Headphone, nemam Creative karticu da probam njihov CMSS-3d, THX TruStudio Pro surround ili ovaj njihov Headzone ili Astro Mixamp za koji kaze Joe Pollicino da radi istu stvar(pristojno tacnije samo za mnogo manje para). Voleo bih da malo diskutujemo na tu temu posto su misljenja na stranim forumima razlicita(tacnije licna iskustva), nisam video da ima tema kod nas na bench-u.

Rivjui - na jutjubu kucas mmx 300 i gledas redom(ima 4-5 koje vredi pogledati) i naravno tona foruma :)

Dosta sam postovao na ovu temu i dao mozda previse informacija ukupno ali nekome ko kupuje i trazi isto sto i ja mozda bude od koristi cela stvar.

Zaboravio sam da dodam posto je cela stvar otisla u totalno drugom pravcu mogao bi neko od moderatora da promeni naziv teme u recimo max gejming na slusalicama ili sta god mu se cini adekvatnijim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno