Šta je novo?

Sennheiser slusalice

Verovatno niko ne vozi kartu u x16 slotu, jer ih obicno cuvaju za grafe, a i retko ko ima potrebe da to cini jer ima slobodnih slotova na pretek... Ali karti ne moze nista da se desi. I da, istina je, neke od ploca ne dozvoljavaju bas da se bocne "sta god pozelis" u x16 zbog BIOS-a, ali i to bi trebali biti stariji modeli ploca... Mada, ne drzi me za rec.

Hvala na link-u. Sad sam se setio da je ta vest bila negde vec pomenuta na netu, ali iskreno ima tome, tako da sumnjam da ce do toga uskoro doci. Na zalost...

Korist vece omaze pojacala je u tome da teoretski mogu da guraju zahtevne (one koje takodje imaju vecu omazu) slusalice dovoljno glasno bez potrebe da odapinjes potenciometar bas do kraja kako bi bio zadovoljen sa intezitetom zvuka. U nekim slucajevima, moze da se dogodi da taj potenciometar "odapnes" i do samog kraja, a da zvuk koji izlazi iz sluske nije glasan ni za tiho slusanje. Laicki receno... Mada, dobro pojacalo znaci vise od toga. Prosto da li ce neka sluska doci do izrazaja ili ne u svom punom potencijalu, dakle ne mislim samo na intezitet.

Te deklarisane vrednosti za karte stvarno ne znam koliko su validne i koliko je to kvalitetno resenje. No, ako imas za dovoljno skupe sluske moras imati i za dovoljno skupo pojacalo za njih. Trebalo bi... Inace, na neki nacin "bogohulis". :)

Bump!

O ovim slusalicama se dosta prica kao vrhunsko resenje i nisu skupe, voleo bih da cujem misljenja, mozda nabavim i njih cisto da uporedim sa MMX 300 :)

Ove slusalice mjerkam vec nekih mjesec dana,radi se o modelu Audio Technica ATH-AD700.Citam opise i kritike i uglavnom su ljudi odusevljeni a kao neke negativne osobine navode se: Bass koji je pre pre preslab, boja(?!), velicina(nezgrapnost koja nece bas odgovarati onima koji nemaju povecu glavusu;) ) i sve u svemu za tu cijenu (nekih 75 evra) nude mnogo...mada uvijek ih treba licno probati.

Recimo jos neke koje bih ja izdvojio u slicnom cjenovnom rangu su : Samson SR850 i Sony MDR-XB500.

Ko prodaje AT slušalice kod nas? Fala.

imas u artistu

Blagodarim! :)

Pogledaćemo odmah...

Ja gledam na sajtu juce i video sam samo jedan model za DJ-eve. Doduse nisam ih zvao da ih pitam da li mogu da nabave.

:happy: Ocekujem MMX 300 svaki dan da stignu, nego idem ujutru na KOP pa se vracam neki dan posle Bozica - jedva cekam a isprobam!!! :happy:

Da ne otvaram novu temu treba mi mala pomoc.
Burazer planira da uzme sennheiser HD 202, i zanima ga da li ce ok raditi na integrisanoj zvucnoj, i da li bi osetio bitnu razliku u zvuku sa njima ako bi uzeo neku zvucnu kartiu i da li mu se to isplati?

Druzim se sa slusalicama oko 2 nedelje, nikada pre toga nisam imao niti slusao bilo sta drugo. Malo je reci da sam odusevljen, cak i moja devojka koja se izuzetno protivi PC "zaludjivanju" i ne voli gedzete i slicne stvari, obozava ih. Dolazio mi je drugar Luis(clan foruma ali skoro nikad ne pise nista po forumu) inace competetive gamer(izuzetno talentovan) koji ima neke Sony slusalice(nemam pojma koji model), znaci nije kao ja da stavi prvi put na glavu i kaze WOW, da skratim i on je odusevljen totalno. Pogotovo kako zvuci 3D emulacija Dolby Headphone, probali smo par igara - New Vegas, Doom 3 BFG i Max Payne 3. Voleo bih da cujem i druge modele naravno ali pitam se dal moze jos bolje od ovoga :hair: Sada je aktuelna dilema CMSS 3D(Creative Titanium HD) V.S. Dolby Headphone(Asus Xonar DX), obe karte su instalirane i ne prave probleme jedna drugoj(cak je i Realtek ALC 892 aktivan) samo biram kada ce koji uredjaj da bude default sound device. Takve stvari i zakljucke ne volim da donosim sam, jer ne mislim da ja "najbolje" cujem :) Obe karte zvuce jako dobro i na zvucnicima i na slusalicama, da li pravim neku razliku, mozda pravim ali nije sad to tema. Bio je neki postovan link na 7950 tredu koji me je sludeo totalno jer sam mislio da mi audio sys nije u redu, problem zna da bude sa ovim setup-om sto pocinjes da primecujes sve i svasta, lik koji je pustio taj video na jutjub verovatno je imao problem koji sam opisivao tj to krckanje koje je softverski prouzrokovano u Win 7(codec related kazu) i kada je pravio video koji je aploadovao krckanje je usnimljeno na taj video, ne znam kako je drugacije mogao da dobije takvo krckanje i pucketanje u svetu digitalnog audia. Anyway, mislio sam prvo da je do sluski, pa sam povezao zvucnike, opet je bilo prisutno krckanje. Ubo sam sluske u integrale, krckanje opet postoji, ubodem u Titanium HD debelo detaljnije i cistije, mislim jos izrazenije u svakom smislu - bas velika razlika izmedju integrale i Titanium HD na tom primeru - zbog toga sam i opisao stvar ovde. Hvale ovaj Titanium da je stvarno cujno precizniji, detaljniji od ostalih karti na trzistu kada se ubodu slusalice u njega pa eto moje iskustvo na jednom glupom primeru.

Asus Xonar DX oficijalni drajveri koji se skidaju sa sajta, pravili su mi problem u New Vegas-u, igra je s'vremena na vreme crashovala uz "zaglavljen" neartikulisan bucan ton koji traje i ne moze da se prekine - pomaze samo restart. Tada nisam imao slusalice, koristio samo zvucnike i igrao samo Vegas pa nisam probao u ostalim igrama da li zvanicni drajver pravi probleme i u drugim igrama, zaboravio sam da kazem da sam ocigleno odmah posumnjao da oficijalni drajver :) . Posle njega sam probao Daniel K-ov drajver i na njemu ostao. Postoji jos PAX-ova varijanta i UNI Xonar(na kojoj nisam siguran da radi Dolby Headphone emulacija) koju svi hvale. Sa Daniel K poslednjim drajverima iz decembra 2012 nisam imao nikakav problem whatsoever i u navedenim igrama rade bez problema sa punom 3D emulacijom, inace Daniel K drajveri za Asus Xonar DX u Win 7 izgledaju apsolutno identicno originalu tj ista je aplikacija u systray-u - Xonar DX Audio Centar koja koliko sam uspeo da vidim razlikuje na UNI Xonar drajverima.

Jos jedna stvar, pre neki dan sam prvi put cuo za Binaural Recordings pa ako niste culi a imate slusalice ovo je POD OBAVEZNO , kazu da ne radi sa zvucnicima vec samo sa slusalicama. Dakle ne treba nikakva 3D emulacija ili audio karta vec samo obican par slusalica, licno prve 4 su mi najbolje. Kada bi samo pravili i video igre sa Binaural zvukom :shock:

PS Secam se da sam negde postavio link ka PAX-ovim drajverima cisto ako nekog zanima :)

Prilozi

• Slika0088.jpg
    Slika0088.jpg
    429.6 KB · Pregleda: 113
  • Slika0089.jpg
    Slika0089.jpg
    400.2 KB · Pregleda: 92
  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    298.6 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Pokupio sam informaciju na Tom's HW forumu, sad gledam, lik ima 8,5k poruka i expert status sad koliko je istinita ne znam ali evo je,mozda je bzv od mene da dajem neproverene informacije sa stranih foruma ali omaklo se a sa druge strane racunam gde ima dima ima I vatre...

O ovim slusalicama se dosta prica kao vrhunsko resenje i nisu skupe, voleo bih da cujem misljenja, mozda nabavim i njih cisto da uporedim sa MMX 300 :)

AKG Quincy Jones Signature Line mi je takodje zapao za oko nevezano za gaming, i o tome bih voleo da cujem misljenja :)

Dosta sam citao o Titanium HD VS Asus STX i u najmanju ruku su egual sto se kaze, neko preferira vise STX a neko Titanium HD. Sto se detalja i soundstage-a tice vise se prica u korist Titanium HD-a - recimo a kao prednost odnosno mana Titanium HD-a je nepostojanje pojacala za slusalice mada u specifikaciji prozivoda stoji da guraju sluske do 330 oma, ima toga dooosta bas, kupe ljudi i jedno i drugo pa uporedjuju sad koliko je sve to realno ali dobro kao sto sam rekao egual u najmanju ruku.

Zanima me ako se neko ovde na forumu razume u pojacala za slusalice i omaze, kakva je korist recimo Asus STX sa ugradjenim pojacalom do 600 oma u odnosu na Titanium HD koji nema ugradjeno pojacalo a gura sluske do 330 oma(po specifikaciji) ako se "voze" sluske i hedsetovi recimo od 32 oma kao sto je MMX 300 i ova Audio Technica AD700?

Nisam smeo da ubodem Titanium HD niti Asus STX u PCI express x16 slot zaduzen za graficku kartu mada koliko citam da ne treba da bude nikakav problem. Jedini problem kazu moze da napravi BIOS ploce pa zavisi od kompatibilnosti od ploce do ploce mada generalno nema problema. Znam da ne bi trebalo nista lose da se desi tj da radi najnormalnije ali opet to su skupe audio karte i ne eksperimantise mi se sa njima posteno. Da li neko ovde na forumu kod nas vozi audio kartu u slotu za graficku kartu prosto receno?

Slobodno bodi u pci-x 16x. Ja moju DX obuvek drzim u tom slotu i nikakvih problema nema. Isto je to

Slobodno bodi u pci-x 16x. Ja moju DX obuvek drzim u tom slotu i nikakvih problema nema. Isto je to

Da, da, to smo apsolvirali. Drzao sam Asus DX tu jedno mesec dana bez bilo kakvih problema i prezadovoljan. Ionako ne bih mogao drugacije da stavim 2 PCIe audio karte na GA-870A-UD3 posto ima samo jedan PCIe 1x slot :(

PS Bilo frka u pocetku da ubodem(da ne rikne nesto :) ) iako sam iscitao gomile stvari i na tom's hw i gde ne sve, cak i industrija podrzava to, ali posle mesec dana i vise mogu da preporucim PCIe 16x slot i potvrdim - perfectly safe, don't worry about it - za one koji se dvoume :)

Poslednja izmena:
Neverovatna stvar, ne zna covek vise cemu da veruje. HARDOCP je vrlo postovan i ugledan sajt koliko sam zakljucio, trenutno ako ne i najpostovaniji u zajednici. Evo sta oni kazu za surround emulaciju na stereo slusalicama u jednom od rivjua u igri Max Payne 3: Max Payne 3
We played the single player level, "Anybody can buy me a drink." With the Xonar DGX, we were able to use true 7.1 headphone mode. With the settings we showed you above, character voices were clear and surround sounds, like gun shots flying over either shoulder, were razor sharp. As we were shooting at three attackers in the pool room, we heard a fourth above us, shooting downward. We could hear Passos, our partner, talking behind us, to our right. As we exited through the door ahead of us, we could hear sounds below us, down the steps, and to our left. The surround effect was excellent.

Using the Xonar DSX with 5.1 speakers, we had a nearly identical experience. We had a great sense of how many men were to our sides or in front of us shooting at us, but our environment seemed slightly bigger and more realistic.

The Xonar Phoebus was able to use 5.1 mode with speakers, but not with headphones. We felt the same large sound stage as we did with the DSX, but headphone mode only gave us a sense of what was directly in front of us.

Medjutim igra ne podrzava 5.1 zvuk , pokusavao sam licno sve i svasta na Asus DX-u i Titanium HD-u ali bez uspeha. Ta 3d emulacija kada radi - radi, cuje se jasno - ja to nisam uspeo da namestim kao ni gomila razocaranih fanova ovog triple A naslova, na forumima niko nije nasao resenje jer jednostavno to ne moze sad ne znam sta ovi ljudi na HARDOCP-u rade, to jest ne znam sta da mislim o njima?

Šta da ti kažem... Svako se i svakako danas bavi IT žurnalizmom...

Ne verujem nikome. Opise sve vise rade nesretnici koji pisu svata samo da bi opet na testiranje dobili hw koji cesto zadrzavaju il da bi im se distributer/proizvodjac oglasio na sajtu.
Verujem sebi i proverenim ljudima iz svog okruzenja. Kad pomislim na dobar primer setim se nesretnika koji je pisao hvalospeve za b&w zvucnike koje nikad nije ni cuo al je uvoznik platio reklamu. Uzeo decko katalog pa udri po utiscima :D
I onda za njihove izmisljene hvalospeve treba dati pravu kintu.
Btw bio je skandal kad je neki ugledni kriticar,ako se dobro secam u Nemackoj, pustio opis koncerta koji je bio otkazan :) lepo napisao opis unapred i poslao u stampu.

Poslednja izmena:
Kod nas ti je haos što se pisanja review-a tiče a eto, ima toga i napolju. Naravno, nema toga u ozbiljnim časopisima ili sajtovima napolju. Ovde kod nas, osim ako nisi glavni urednik ili vlasnik, nema baš tog običaja da dobiješ hardver na poklon. Ne dobiješ ništa osim toga da budeš plaćen po strani objavljenog teksta i to svejedno da li si prepisao, preveo ili potrošio 15-20-30 dana na prevoz i tegljenje opreme, ozbiljne analize i istraživanje, poređenje sa tvojim referentnim uređajima uz stručno znanje i iskustvo i to vreme pisao za samo jedan članak ili stranu. Pišem ovo iz ličnog iskustva.

Citiraću samog sebe, sa jednog mog posta: ''Jednom tako, citam ja u tek izaslom PC Pressu prikaz Audition v1 ili mozda 2 i vidim da mi reci zvuce poznato. Prikaz na nekoliko strana a ja shvatim da je to samo prevod sa sajta proizvodjaca koji sam nedavno posetio. Clanak potpisan kao da je autorski. Uobicajeno je (kod nas) da takve stvari testiraju ljudi koji u rad sa zvukom nisu upuceni. Zasto je to tako, mozda je stednja u pitanju a ja bih pre rekao da je nesto drugo. Ima tu jos mnogo toga da se kaze, upucen sam u to sta se sve desavalo pa nesto i znam. Pretpostavljam da je i nacin razmisljanja onih koji o tome odlucuju takav da se prvenstvo daje maticnim plocama, grafickim karticama i mlatimudijalnim igrackama a neke ozbiljnije price sa drugom tematikom tu nemaju sta da traze.''

Ozbiljan, profesionalni pristup se ovde ne ceni niti se nagrađuje. Čak se, svesno ili ne, sve čini da se poptpuno ubije. Zato su nam ''stručni'' sajtovi i časopisi ovako jadni. Zato sve vrvi od generičkih tekstova (jedan od naših najpoznatijih reviewer-a je pisao nekoliko članaka dnevno) koji su tek puko otaljavanje te se tako podstiče sveprisutno mediokritetstvo.

Poslednja izmena:
Imam jedno totalno laicko pitanje, uzeo sam pre jedno 10-tak dana Sennheiser CX 175 bubice, skroz sam zadovoljan kvalitetom zvuka, lepo leze u uhu.
E sada moje pitanje, posto kuci imam 2-3 portable konzole, par mobilnih itd.. Na svim tim aparatima koristim sada ove slusalice, pre toga sam neke cheap bubice od 10 eur.
Na vecini kada ih ubodem cujem na nekim slabije na nekim jace kao neko sustanje, to naravno se cuje dok ne ide nikakva muzika/nesto drugo iz uredjaja. Dok su jos ubodene kada iskljucim npr mob ne cuje se nista, cim uredjaj dobije struju pocne "sustanje".
Koliko sam ja skontao to je zato sto su ove bubice kao osetljivije na kvalitet izvora, kontam to, al mi opet nekako glupo da npr i Sony Vita ima taj bag, al *** duduk sam za audio pa to ti je :)

Manje-više dobro si skontao. Ne možeš tu ništa promeniti, jer što se tiče kvaliteta izvora zvuka - tvojih mnogih portabl uređaja - ništa neobično za njih je da su jednostavno kao takvi loši... Čak i onda kada su napravljeni isključivo u tu svrhu...

E j*bem mu onda :(
Mozda mi je bolje onda da se vratim ili na overear sluske (imam kuci AudioTehnica sto sam otprilike za iste pare kupio kao ove bubice) ili na krs bubice posto se na njima ne cuje to sustanje -_- Oce neko kupi ove Senn :D

Pozdrav Svima,
kada se radi o gejming slusalicama jedino sto mi pada na pamet su Vulcan
ANC
http://www.asus.com/Search/?SearchKey=vulcan

Mozda nisu savrasene samo za slusanje muzike ali kada se radi o igrama - razbijaju!
Udobne, fenomenalno pozicioniranje igraca u igrama, imaju izolaciju spoljasnjih zvukova, sto je meni fenomenalno u igraonicma..itd

nikada za igre i nisu bile ;)

Neko vreme se vec druzim sa Beyerdynamic MMX 300 hedsetom(koji mi je by the way prvi koji sam ikada koristio na PC-u tako da nemam nikakvo iskustvo pre toga sa slusalicama) i prilicno sam zadovoljan. Medjutim od skoro mi se mota ideja da probam i open design headphones zbog "boljeg pozicioniranja - tkz directional cues-a". Dosta citam u poslednje vreme oko toga i kao najbolja resenja isticu se Audio Technica ATH-AD700 Open-air Dynamic Audiophile Headphones kojima je recimo bas bas dosta tanak, ATH-AD900 Audiophile Open-air Dynamic Headphones od iste firme(malo unapredjene u odnosu na prethodni model, malcice bolji bas itd ali se ne prave vise, zamenila ih je serija sa sufixom X ali su sada zatvoreni dizajn i nisu se nesto proslavile koliko vidim u gaming smislu, pozicioniranje itd, preferiraju se vise prethodni modeli), zatim AKG K 550 koje imaju zatvoreni dizajn ali neverovatno koliko imaju prostora(kazu ljudi) iako su zatvorene sto nije tipicno i kao najbolje resenje od svega navedenog koliko zakljucujem iz citanja raznih izvora Sennheiser HD 558 koje kada se samo malkice moduju zvuce za ono sto je nama potrebno najbolje. Modovi su veoma prosti tj postoje samo 2 moda, foam mod i pads mod, vlasnici navode da je veoma prosto vratiti slusalice u "fabricko stanje" i nije ni malo opasno po garanciju sa cim se slazem.

Planiram da kupim jos jedan par pa da uporedim sa Beyerdynamic MMX 300 i da sam vidim koliko je prostorno pozicioniranje sa otvorenim dizajnom mit ili realnost. Jurim najsiri moguci "stage" da bi razlika bila najuocljivija ako uopste postoji posto je to opet stvar o kojoj se diskutuje. Zanimaju me iskustva, misljenja, predlozi, takodje bih voleo da cujem iz prve ruke komentare vezane za HD 558 posto se to namece kao najbolja varijanta a koliko se secam vidjao sam clanove naseg foruma koji su vlasnici HD 558-ce. Veliki pozdrav za sve ljubitelje vrhunskog zvuka na PC-u i ucesnike u temi :wave:

Poslednja izmena:
Da li da kupim Sennheser hd 270? Prodaju se za 20 e, u navodnom fabričkom stanju. Da li se isplati dati 20e za tako stare slušalice iz 2001 godine? (tada su koštale oko 90e). Takođe, imam ploču P8P67, sa integrušom. Da li mogu da očekujem da ću imati slabiji zvuk zbog toga? Treće, da li neko uopšte zna kakve su to slušalice za igrice, filmove, muziku...

Evo jos nekoliko stvari koje obavezno treba poslusati na dobrim Sluskama

Ovo je nesto sto jos nisam nigde video, samo komentarisem, hvale ih na head-fi.org pa sam mislio da je vredno pomena.

Uhhh *** ovaj treci video Chris Jones, cujem svaki trzaj na zici i sve sto radi sa gitarom :,,:

PS Verujem da je i na dobrim zvucnicima slicno ali bez ovoliko detalja.

Poslednja izmena:
Nisam slusao Bas taj model (Slusao sam 201 i 212) ali ne bi trebalo da zvuce lose ipak 20e nije neka suma, a sto se tice Ploce i jacine zvucne nemas brige impedansa im je 64ohm. Sto se tice srednjeg cenovnog ranga vise preferiram AKG tako da ako u tom cenovnom rangu mozes da nadjes AKG k77 imas moju preporuku.

Vrh Dno