Šta je novo?

Sennheiser HD201 i problem sa zvukom, molim za pomoć/savet

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Ranije sam koristio Philips SBC-HP250 slušalice priključene na pojačalo od zvučnika (nekih no-name...) koje su imale extra zvuk i dobre baseve ali im je crk'o potenciometar i kabl je bio u prekidu tako da sam danas kupio Sennheiser HD201 po preporukama sa foruma.

Pri kupovini sam ih slušao na MP3 playeru (Sandisk Sansa) i zvučale su OK. Donesem ih ja kući, priključim na komp (direktno na zvučnu karticu - integrisana Realtek HD ALC888) kad ono kad pustim neku muziku krešte ko oni najgori kineski zvučnici (a nije u pitanju ni heavy metal ili slična muzika...).

Krenem ja da se petljam sa ekvilajzerom i nađem neko podešavanje koje je koliko-toliko OK i onda se setim da ih uključim u pojačalo na zvučniku kad ono čim sam ih priključio čujeo sam primetno glasno zujanje/šuštanje (čak i kad na potenciometru zvučnika i Windows-u smanjim zvuk do kraja) ali zvuk je dosta bolji i ima dosta jače baseve nego kad slušam direktno sa zvučne kartice. Inače slušalice nemaju potenciometar na sebi (na predhodnim se čulo to zujanje samo kada su pojačane do kraja).

E sad, molio bih za savet šta dalje da radim (ako niko nema rešenja za problem sa zujanjem)

1) Da kupim Sound Blaster Live! zvučnu za ~10€
--- Da li će ona raditi i kao pojačalo / da li će zvuk biti primetno kvalitetniji u odnosu na Realtek integrušu?

2) Da kupim/napravim neko (pred)pojačalo (do 15-20€)
--- Da li će se ponovo javljati zujanje?

3) Prodam slušalice u malim oglasima i ponovo kupim Philips SBC-HP250 (ako ih nađem...)
--- Čuo sam mnogo toga dobrog o Sennheiser HD201 tako da bi ih radije zadržao ako mogu da poboljšam zvuk.

Takođe planiram da u skorije vreme kupim i Logitech X-540 5.1 sistem tako da mi dajte savete imajući i to u vidu (prvenstveno zbog zvučne kartice).

Hvala unapred :wave:

Poslednja izmena:
i 1 i 2 nisu lose ideje...
iz prve ruke ti mogu reci da su mi na live-u te iste odlicno zvucale... opet kolega ima pojacalo za slusalice i tvrdi da live nije dovoljan...

Ako mozes, skarabudzi neko pojacalce za njih. Za bolje sluske treba i bolji izvor. A zvucnu svakako kupi, pa makar i SB Live za 10e.

Izgleda da neću uzimati 5.1 zvučnike ali planiram da kupim neki UPS (neki APC od ≈100€) pa me zanima da li se ono šuštanje iz pojačala pojavljuje zbog smetnji u naponu (pa će nestati kad kupim UPS) ili je u pitanju loše napravljeno pojačalo (a ako je to u pitanju, može li mi neko reći koliko bi koštalo neko bolje pojačalo).

Takođe, čitao sam po drugim forumima da nema neke velike razlike između novijih integrisanih zvučnih kartica i onih tipa SB Live!. Ako ih je neko upoređivao, molio bih ga da iznese svoje utiske...

Sustanje cujes zato sto je integrisana :wc:. Uzmi neki Creative pa da vidis.

EDIT: A da... iskljuci mikrofonski ulaz, tj. prebaci na line in na integrisanoj.

Poslednja izmena:
Takođe, čitao sam po drugim forumima da nema neke velike razlike između novijih integrisanih zvučnih kartica i onih tipa SB Live!. Ako ih je neko upoređivao, molio bih ga da iznese svoje utiske...

Mislim da je live bolje resenje od bilo koje integrisane. Kada se hd201 prikljuci direkt na izlaz iz zvucne daje solidan zvuk, nije nesto preterano glasan ali je veoma kvalitetan. Tako da slobodno uzmes live 5.1, bices zadovoljan zvukom...

Imam te slusalice koje trenutno koristi sestra na starom kompu i nemaju problem sa sustanjem. Proveri ih na nekom drugom racunaru da nije nesto u redu sa njima.

Nazad
Vrh Dno