Šta je novo?

Sempron S754 3100+ prvi utisci

To samo ako te pro*enja pa da ga nadjesh polovnog.

Falcon je napisao(la):
Necu morati jer planiram da uzmem DFI LANPARTY UT nF3 250Gb (AGP)

@Misko, ipak si bio u pravu, sorry. Kad je temperatura pala ispod 35 stepeni, u programu za ocitavanje temperature stoji 0 RPM za CPU Fan, pa sam pretpostavio da stvarno ne radi, medjutim kad sam otvorio kuciste... Izvini, 100% si u pravu.

Cekajuci DFI...

Nemoj da ides na nf3 uzmi lepo Abit NV8, i sa tim primerkom proc-a ces lako medju prvu 3ku na svetu, poz.

p.s. Za neupucene NV8, je trenutno jedina ploca koja je sposobna za htt veci od 411.

Merkam NV8 vec neko vreme ali nista konkretno nisam nasao... Misko 'fala, sad znam sta da narucujem :)

Jedina stvar koja me brine je layout. Pogledaj polozaj SATA konektora: zabodes neki X800 IceQ ili bilo koju VGA sa Silencerom i da li mozes da ubodes SATA? :trust:

Poslednja izmena:
pa imas one SATA kablove savijene po 90°

Vule, stavis onaj konektor sto je zakrivljen za 90 stepeni i taj zakrivljeni ubodes u plocu. Ova ploca ima PCI-E a ne menja mi se graficka (6800GT) jos uvek...

Slazem se Abit NV8 je jako mocna stvar i jedina ploca sa kojom bi zamenio mog epoxa 8kda3j :)

samo sto nema nigde u NS da se nadje, raspitivao sam se, kazu puk`o uvozac za abita :(

generalno ponuda u NS je bljax , ima msi i tako low end trasha , al za "entuzijastu" shipak

ajde lepo pozajmimo Falconu ako vec nema, neki Enermax, Zalman cooler za CPU , i eto ga #1 :)

Vule je napisao(la):
Merkam NV8 vec neko vreme ali nista konkretno nisam nasao... Misko 'fala, sad znam sta da narucujem :)

Jedina stvar koja me brine je layout. Pogledaj polozaj SATA konektora: zabodes neki X800 IceQ ili bilo koju VGA sa Silencerom i da li mozes da ubodes SATA? :trust:

Ma nista se ne brini mislim da bi ladno mogla bilo koja graficka sa bilo kojim ladjenjen cak i bez 90° SATA konektora, a oni su oko 150din tako da uzimaj, na pcberzi ima nekoliko firmi koje je imaju u ponudi trebalo bi proveriti, mislim da se moze naci koji komad. E da plocu su terali do fantasticnih 430 za htt :smoke: , i cini mi se da vcore moze do 1.95 iz BIOS-a sto je mnogo bitnoza WR, memorija ide "samo" 3.2, a nemam podatak dal je vuce za 5v ili 3.3v rail grane, inace ako je sa 5v grane mod je smesan i onda moze do 5v da se tera :). Izgleda da onaj ladnjak ipak radi nesto na mosfetovima.

raw je napisao(la):
ajde lepo pozajmimo Falconu ako vec nema, neki Enermax, Zalman cooler za CPU , i eto ga #1 :)

Ne vredi pa ne vredi, citate li sta ja pisem :)

Falcon je napisao(la):
Ova ploca ima PCI-E a ne menja mi se graficka (6800GT) jos uvek...

Ma menjaj, sta zezas ne menja mi se, moras se pomiriti da je agp mrtav, bolje menjaj jos dok mozes da izvuces kakvu takvu kintu iz agp kartice.

CRaSH009 je napisao(la):
odličan proc!

uzmi si neku bolju ploču i garant ide preko 3ghz
Ha ha, mora da se šališ. Nikako zbog ploče neće izvući još 300 Mhz!

drfedja je napisao(la):
Ha ha, mora da se šališ. Nikako zbog ploče neće izvući još 300 Mhz!

Nesto si se zbunio nije 300 nego ~150, Asus mu daje max 1.7 za cpu, a npr. DFI moze do 1.85, tako da je veoma moguce da ce dobiti dosta sa prelazom na bolju plocu. pozz

Moze biti, moze biti... Ma skinuce 3 giga, znam co`eka samo da zabode dobru plocu :cigar:

Latest BETA BIOS

Izasao K8N-E Beta BIOS 0407
link

Jos uvek ne pise koja su poboljsanja, ne preuzimam nikakvu odgovoronost za nastalu stetu :p

raw je napisao(la):
generalno ponuda u NS je bljax , ima msi i tako low end trasha , al za "entuzijastu" shipak
QUOTE]

Generalno MSI nije LOW END TRASH. Zavisi za cega ti treba comp. Ja sam prezadovoljan sa MSI-jem.

A evo i gde u BGD imas plocu:
Athlon 64 - Abit

[NV8] K8, Nvidia nForce4-4X, S.754, SB7.1, PCI-E x16, 4xSATA RAID, GLAN, DDR400, USB2.0 96.72 WebHouse d.o.o.
011/30.37.063
[ ostali podaci ]

(NV8) K8, Nvidia nForce4-4X, S.754, SB7.1, PCI-E x16, 4xSATA RAID, GLAN, DDR400, USB2.0 102.66 PIN Computers
021/489.15.00
[ ostali podaci ]

[NV8] K8, Nvidia nForce4-4X, S.754, SB7.1, PCI-E x16, 4xSATA RAID, GLAN, DDR400, USB2.0 105.04 Execentar d.o.o.
011/24.32.137
[ ostali podaci ]

ABIT NV8, nForce4-4x, (socket 939), Athlon 64, SB5.1, PCI-E x16, 4xSATA RAID, GLAN, DDR400, USB2.0 109.00 Microsystems
011/32.83.007
[ ostali podaci ]

Evo slike sa sempronom 2800+ i 2800 mhz na 1.55 V , samo ja sam mislio da bar 50% cpu-a moze to isto. A sa manjim klokom i i ostrijim latencijama pravi veci skor u 3dmarku, vec sam to negde napisao.

Prilozi

• x700s2800.JPG
    x700s2800.JPG
    167.6 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
otogrunt, koja je ploca u pitanju?

Dfi nf4x. Koliko sam primetio 350 je stabilno a na 370 vec jedva upali. Svejedno, stoji na 312 i 2.5 ghz def. naponi.

Nazad
Vrh Dno