Šta je novo?

Sempron 3200+

uskmarko

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
645
Vredi li uzeti : AMD AM2 S64 3200+(1800) 128K BOX 90nm,1800Mhz,L2-Cache 128KB,L1-Cache 128KB

za cenu od 75e????

Treba da se upari sa MSI SAM2 K9N NEO-F nF 550 plocom i MSI nVidia NX7600GS-T2D256EH PCI-E /400MHz/800MHz/256MB DDR2/128-bit/TV&2xDVI/SLI
grafičkom.

Unapred zahvalan. Tamo gde kupujem nemaju Athlona AM2, a nešto mi se ne kupuje celeron.

Ispravite me ako gresim ali Athlon 3000+ je tu negde sa cenom, tako da se to nikako ne isplati... bolje uzmi sempron 2800+.

Poslednja izmena:
Ako mozes nategni se jos malo sa kesom i uzmi Athlona. Ja sam imao i jedan idrugi i velika je razlika.

Razlika sigurno nije velika - ispod 10%, ukoliko rade na istom taktu. Inace, najbolja kupovina je, kao sto neko rece, Sempron 3000+ (Athlon je nesrazmerno skuplji u odnosu na ono sto nudi.).

Ja sam svakako hteo da poručim athlona64 3000+ sa 512kb, ali me brat požuruje da mu sklopim mašinu danas-sutra, a prodavac kod koga već duži niz godina uzimamo računare sad trenutno ima s64 i ovih novih celerona.

Videću ako može da se sačeka da se pojave a64 na lageru :trust:

? u cemu si primetio tu veliku razliku ?

Nekeko mi je rad sa Athlonom brzi,opusteniji, sve se brze otvara , samo otvaranje prozora, aplikacija, neki opsti utisak sam stvorio kod sebe da je bolji bar meni.Dok kod semprona to sam morao da sacekam. To je neki moj utisak valjda zbog vise kesa koji poseduje athlon.
Koje je tvoje misljenje?:type:

U svakom slucaju, Athlon mora biti bolji od semprona... Kolicina kesa moze dosta uticati na rad. Secam se da ranije kada sam imao 2 celerona, jedan je imao 256kb (tualatin core 1.1 GHz) i cini se da je radio brze od celerona (p4) 1.7 Ghz sa 128kb. Athlon XP na 1700 je tukao ovog celerona najstrasnije u svemu sa istim grafickim karticama.....

Mislim da vredi dati malo vise para i kupiti A64 umesto semprona.

? u cemu si primetio tu veliku razliku ?

Semproni sa 128Kb cahe-a su dodatno osakaćeni sa memorijskim kontrolereom, Nedjo bi to znao bolje da objasni...
Drugo su modeli sa 256Kb cache-a tj. sasvim su uporedivi sa Athlon64-om.

Nekeko mi je rad sa Athlonom brzi,opusteniji, sve se brze otvara , samo otvaranje prozora, aplikacija, neki opsti utisak sam stvorio kod sebe da je bolji bar meni.Dok kod semprona to sam morao da sacekam. To je neki moj utisak valjda zbog vise kesa koji poseduje athlon.
Koje je tvoje misljenje?:type:

To nije moguće, sigurno dok si imao Semprona si imao i manje DDR-a?

Nazad
Vrh Dno