Šta je novo?

Sega Dreamcast

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Cenim da ima tema u retro sobi, ali trazim odgovore na odredjena pitanja i verujem da cu ih ovde brze naci(a uostalom, ako ovde mogu biti teme o PS2, zashto ne i DC, koji je ista generacija konzola).
Uspeo sam da nabavim DC, pa me sada zanimaju par pitanja
1)Chuo sam da pirate treba samo narezati i pustiti u konzolu(ima izuzeci kojima treba boot disk), ali shta ako je igra veca od 700MB(jer DC valjda ima one diskove od 1.2GB koji su se valjda zvali GD-ROM diskovi, mada mozda ga mesham sa GameCubom)?
2)Kakve filmove pushta(mislim znam da ne pushta DVD, ali koje formate i do koje rezolucie?
3)Da li pushta Saturn igre?
4)Da li postoje Emulatori za druge konzole(bilo je neshto Bleemcast, ali oni su bankrotirali posle parnice sa Sony-em)
Napomenaoshto je Sega odbacila podrshku za konzolu smatram da piraterija nije vishe ilegalna

P.S.Ako neko ima 2 kontrolera i 3 rumble packa vishka, zainteresovan sam da kupim.

Ja dok sam imao dreamcast morao sam pre svake igre da sibnem boot disk.Imam nekih igrica za njega segu sam odavno prodo tako da mi nije nista od nje ostalo🙁
Dobra stvarcica je bila kad se pojavila🙂
Nije mi se ni jednom desio prod:d
Filmovi koji mogu da se puste na dreamcastu su u vcd formatu.
Saturn igre su radile ali tipa par igri na jednom disku.
Emulatori koje sega moze da pokrene su bili za sega mega drive2 konzolu(isto disk sistem)
Igre su pretezno bile na disku od 700mb dok je par igri bilo na disku od 800mb i ja mislim da je onaj hevy metal 1,1gb🙂
To je sve sto znam.Nadam se da sam ti pomogao kolko tolko🙂

Poslednja izmena:
Chekaj, kako to mislish vishe Saturn i Mega Drive igara na jednom disku?
Pomogao si mi u svakom sluchaju za filmove.
Nego kako to sa Boot diskom funkcionishe?

Chekaj, kako to mislish vishe Saturn i Mega Drive igara na jednom disku?
Pa ja sam imao jedan disk gde sam imao oko 600 seginih igrica(sega mega drive2) i to lepo stavio u Dreamcast i pojavi mi se neki meni vise kao neka tablica sa spiskom igrica i tu biras igrice🙂Kao kad ubacis ketridz u nes ili segu,pa on ima vise igrica i biras sta oces🙂E tako imas i cd sa tim igricama.

Nego kako to sa Boot diskom funkcionishe?
Ubacis boot disk,sacekas da ga usita sega i posle ubacis seginu igricu i stisnes ako se dobro secam A taster🙂
Ali taj bot se uglavnom koristi ako su igrice rdjavo narezane🙂
Naci da imas original nema potrebe za tim.Neke igrice su ga trazile neke ne.Ponekad je to imalo veze i sa istrosenoscu lasera.Naci ako ti je laser slabiji i primecujes da necita igrice za segu,onda sibnes boot disk i ucita ih 100%.Mada brzo ode laser na segi Dreamcast,zato sam ga i prodao brzo!Inace pozitivna stvar kod sege je sto boot disk mozes i narezati,sega ce ga opet prepoznati i radi ce!Nemoras da imas orginalan kao kod ps2 swap magic.

Btw kako ti palo na pamet da kupis Dreamcast posle 10 godina launcah konzole?
Tek sad si skupio pare za next gen ces sigurno uzeti 2020 godine ps3:d (salim se)

Ma imao sam jedan vec, ali odavno se pokvario, pa sam sada nashao novi za 30e. Za pirate je moj cale uvek pitao jednog njegovog prijatelja koji je imao ISDN, a on se sada odselio, pa moram sam sve da nameshtam.
Nego odakle tebi da ja sad sedam godina od odbacivanje konzole od strane Sega-e mogu da nadjem neki original. Mislim ako neko ima, a ne treba mu, voleo bi da uzmem.😀

Sta fali, evo ja razmishljam da uzmem isto Dreamcast u skorije vreme. Ima previshe dobrih igara koje nikada nisam probao.

Ja imam dve. Ali imam i samo jedan ispravan joypad. Ima li neko joypad da mu je ostao? Nek mi sibne PM.

Cenim da ima tema u retro sobi, ali trazim odgovore na odredjena pitanja i verujem da cu ih ovde brze naci(a uostalom, ako ovde mogu biti teme o PS2, zashto ne i DC, koji je ista generacija konzola).
Uspeo sam da nabavim DC, pa me sada zanimaju par pitanja
1)Chuo sam da pirate treba samo narezati i pustiti u konzolu(ima izuzeci kojima treba boot disk), ali shta ako je igra veca od 700MB(jer DC valjda ima one diskove od 1.2GB koji su se valjda zvali GD-ROM diskovi, mada mozda ga mesham sa GameCubom)?
2)Kakve filmove pushta(mislim znam da ne pushta DVD, ali koje formate i do koje rezolucie?
3)Da li pushta Saturn igre?
4)Da li postoje Emulatori za druge konzole(bilo je neshto Bleemcast, ali oni su bankrotirali posle parnice sa Sony-em)
Napomenaoshto je Sega odbacila podrshku za konzolu smatram da piraterija nije vishe ilegalna

P.S.Ako neko ima 2 kontrolera i 3 rumble packa vishka, zainteresovan sam da kupim.

1. Praktično sve igre koje ćeš sresti na kopijama su ripovi sa GD diska i o tome ne trebaš da brineš.
2. Osim vcd, može da pušta i divx ali mora biti u rezoluciji do 320x240 pošto sve preko toga zna da koči.
3. Ne pušta Saturn igre jer nema emulatora za njega koliko znam.
4. Naravno i to jako dobri za SNES, Segu Mega Drive 2, Amigu, MAME sistem itd.
Postoji i univerzalni Bleem emulator za PS1 i on jako dobro pokreće neke igre, ali većinu ipak ne, jer nikad nije izašao iz beta faze.
Ipak autori bleem-a su uspeli da naprave savršen emulator za tri PS igre, kao posebne diskove (Tekken, MGS i GranTurismo 2) koji imaju i poboljšanu grafiku u odnosu na original.
Ove igre postoje samo na originalnim diskovima, tako da ne treba gubiti vreme na fake kopije.

Home scena ja dosta jaka, a od zanimljivih igara bih posebno preporučio Half Life, koji se može lako naći na netu, mada je Sierra bukvalno par nedelja pre izlaska, donela odluku da je ne objavi iako je bila završena.
Srećom pa je kompletna igra (sa Blue Shift ekspanzijom), spasena i kasnije je lako našla put do korisnika. 😉
Za ostalo pogledaj recimo ovde:
http://dreamcast.dcemu.co.uk/
http://www.planetdreamcast.com/

Vezano za prvo pitanje, desava se da iso ima oko 800MB, odnosno da zahteva veci CD da bi funkcionisao, oni nisu vise toliko rasprostranjeni.

A i ovaj VCD format da ne bude preko 320x240?
Zashto tako, mislim DC nije toliko tehnichki inferiorniji u odnosu na PS2 koji pushta DVD.

A i ovaj VCD format da ne bude preko 320x240?
Zashto tako, mislim DC nije toliko tehnichki inferiorniji u odnosu na PS2 koji pushta DVD.

Nije stvar u tome, PS2 ima ugrađen dvd čitač, a DC nema, pa zato ne može da pušta dvd.
Ova rezolucija važi samo za divx format jer je praksa pokazala da se dc procesor na 200mhz prilično oznoji ako se optereti preko toga.
vcd je nešto sasvim drugo i taj format je manje zahtevan od divx-a, ali sa njim nisam nešto eksperimentisao, mada bi on morao bez problema da ide i u višim rezolucijama.
Iskreno govoreći znam da sam imao samo jedan film u tom formatu i to još davno u eri P1 računara, pa mi stvarno nikad nije nedostajao.
Uglavnom ako želiš možeš da isprobaš recimo vcd/mp3 plejer dcplaya ili dcdivx plejer koje sam isprobao i jako lepo su radili.
Pogledaj ovde ima svega i svačega od aplikacija za dc, pa proberi šta ti se sviđa.
http://www.dcevolution.net/index.php
http://www.dreamcast-scene.com/index.php/Main/DCPlaya

Ako postoji, uvek biraj butabilnu verziju nekog programa jer se one automatski startuju, u protivnom trebaće ti već pomenuti boot disk.

Ma da zna,da ima ugradjen DVD chitach, ali ima samo 40 mhz vishe na procu.
Nego da li su ikada igre Chakan, Heroes of Might and Magic III, Messiah, System Shock 2 i Toy Fighter u bilo kakvom vidu izashle(Release ili Leak(ala HL)) za DC?

Sta se patite sa svim tim matorim konzolama, kad postoji pristojna emulacija za vecinu konzola i igara na njima.
Naravno, PS2 emulacija je najvise obradjena 🙂.

PS2 emulacija je dobra sve dok nepocinju textrure da se mesaju i da se pojavljuju providni zidovi u igrama.
Nemoz to biti isto kao kad igras na ps2,bez obzira kolko se trudili sa emulacijom🙂

Itekako moze 🙂, ne za sve igre naravno.
MGS3 i GT4 rade bez ikakvih gresaka, doduse treba zverina od kompa da ih pokrene, C2Duo @3,5GHz i neka prosecna graficka (tako stoji na forumu za MGS3 i istina je, kod ortaka sam pokrenuo na C2Duo @3GHz, seckalo je, kod mene ne secka).

Ma to je proseravanje.
Probao sam i jakod druga na dobrom kompu pa opet nije to to🙂
Ako mi se igra ps2 zna se sta se radi.Kupi se ps2 i do*****.
Fala Bogu pa ps2 nije sada tolko skup kao taj komp koji je potreban za emuliranje ps2 igri.
Mislim kupiti takav komp da bi se samo igrale ps2 igre je smesno🙂
Nikada taj emulator nece moci da radi totalno savrseno kao kad odigras tu igru na ps2.Uvek ce imati nekih bagova i slicno.
Mogli su davno da urade emulator ali nisu zato sto je ps2 jos uvek aktuelan🙂

Lol.
Pa nisam ja rekao da neko treba da kupuje komp zbog toga, vec ako neko vec ima komp nema potrebe da kupi konzolu. I nije potreban skup komp, kao sto rekoh vec :smash:, samo procesor koji je voljan da ide preko do 3,5GHz, a danas takav procesor kosta 60e E5200/E5300 😉.

Ovaj emulator postoji vec par godina, i sve vreme se usavrsava.
Compatibility lista (100% podrzanih igara) je predugacka 😉, suludo je davati 120e za PS2 :type:.

I ne kaze se IGRI, nego IGARA. Govori pravilno, stvarno nije tesko 🙂. :wave:

Poslednja izmena:
Iz perspektive "PC igrača" suludo je davati 120€ za konzolu a normalno "budžiti" mašinu i "terati" softver da radi.

Iz perspektive "konzolaša" suludo je "makljati" se da nešto proradi i normalno kupiti PS2.

Stvar ukusa. Oboje ste u pravu i niste. 😀

Pa znam 🙂, ali ako se vec ima solidan (ne i obavezno skup) PC, onda treba da se emuljira 😀, to je poenta mog posta 😉.

Poslednja izmena:
A kako rade komande kad se emuljira, da li je identicno iskustvo kad nakacis gamepad kao kad bi igrao na PS2?

Na PS2 sam igrao par igara i to pre dosta godina, tako da mi je malo teze da uporedim 😉.
Ono sto mogu reci da su kontrole na GT4, MGS3 i RE Code Veronica X odlicne, znaci nikakvih problema nema, cak i sa ovim mojim osrednjim Saitek P580 Rumblepad 😉.

Inace, GT4 je pre pre par nedelja tek uspesno 100% emuliran, znaci da cu sacekati emulaciju GT5 na PS3 za jedno 20 godina 😀.

Poslednja izmena:
Ja cekam da Gamecube emulator Dolphin u potpunosti emulira Resident Evil Zero i Resident Evil Remake (remake prvog dela, nisam igrao na PC-ju svojevremeno, poboljsana je grafika). Obe igre su izasle 2002 za Gamecube.
Obe igre su igrive, ali ne 100%, ima grafickih bugova dosta.

Poslednja izmena:
E nego, kako ja da pokrenem te programe, mislim na pochetku imam samo meni za igre, konfigurisanje, muziku i josh neshto valjda.
P.S.Stigao je DC, ali josh ga nema cale da mi pomogne da pomerim TV, kako bi prikljuchio DC.

Resident Evil Remake radi :banana:. Gamecube emulator Doplhin verzija SVN R 2657. Defaultna podesavanja, dakle nije potrebno nikakvo specijalno cackanje, grafika se namesti i gamepad.
Radi stabilno u 30 fps-a, ali s obzirom da je to RE to je itekako dovoljno :banana:.
Jedino ima problema sa zvukom, na pocetku cuje se grom, a ono zvuk kao kad drljas po gramafonu, ostali zvuci su ok. Znaci za ocekivati je sa vremena na vreme da ce biti zvucnih bagova.
Skidam i Resident Evil Zero pa cu javiti i za njega.

Solesoslav, za koji ti emulator pitas ?

edit: malo sam ja spamovao ovde 😀, jer vidim da ima tema za Gamecube emulaciju:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=193421

Poslednja izmena:
Joojjj Residen Evil, kad se samo setim kako smo buraz i ja igrali kad se PS pojavio i to bez memorijske kartice, bas je bilo hard core :hump: e to su bila vremena :banana:

E sada ste me opet nalozili na Code Veronicu. Chim prikljuchim DC igracu je.

Izvinite zbog duplog posta, ali trazim ako neko ima da proda josh 2 kontrolera, jednu memorijsku, 3 rumble packa i jedan set kontrolera za Samba de Amigo(lol).

E ljudi nazalost prestao je da chita bilo shta. Ni boot disk, ni originalni DreamOn disk.
Juche je radio lepo(manje/vishe), dok sada nishta. Anyway sry zbog triple posta. Bilo je lepo dok je trajalo.

A zašto samo ne nabaviš Sega Dreamcast emulator i igraš se 🙂

Nazad
Vrh Dno