Šta je novo?

Sega Dreamcast

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Zeleo sam da skrenem paznju na jednu konzolu koja je nazalost kratko trajala (ubio je Sony). Ne bi trebalo da propustite igre koje su napisane za nju.
Emulator koji sam koristio je NullDC 1.6
Za pocetak vam predlazem da probate Soul Calibur, 3d fight koji jede tekkena, nisam mogao da verujem kako izgleda igrica iz 1999 god.
Ko nije probao ne zna sta je propustio, ali nesto vise o ovoj igri cu napisati u temi i dalje aktuelne igre za 2 igraca, samo da vam skrenem paznju da je tada igra dobila 10.0 na GAMESPOTU !!!

Poslednja izmena:
Ja sam nekad koristio Chankast... Kako radi taj NullDC?

Ja sam nekad koristio Chankast... Kako radi taj NullDC?

U par igara koje smo igrali SAVRSENO !!!! Znaci sve leti, izgleda extra i zvuk , ma sve sljaka bolje nego na originalu :d
ako imas neko pitanje ili nesto nije jasno tu sam, ali obecaj da ces da probas Soul Calibur ! :-devil-:

Poslednja izmena:
Jos jedna preporuka za SC. Inace nullDC je mnogo brzi od Chankast-a jedino je zvuk malko sugav.

Ma znam ja sta je SoulCalibur... Propalo mi jedno leto zbog njega!

a jel može mala pomoć oko određenog naslova za Segu?
tražim Sega GT, jel može to negde da se nađe?

hvala unapred!! :wave:

Imas na underground-gamer.com sve igre za Dreamcast.

Sega GT je uzgred izašao i za PC...

Dreamcast je generalno raj za nas koji obožavamo arkade, jer je masa najkvalitetnijih naslova za ovu konzolu bila port sa automata.

Sa današnjeg stanovišta, nema mnogo igara koje treba probati na Dreamcastu, jer ih je većina ili zastarela (teško da bi neko imao želju da igra NBA 2K2 ili recimo NFL 2K2) ili se pojavila na drugim platformama (mnoge i za PC). Meni se kao dobri predlozi čine Daytona 2001, Cannon Spike, Shenmue i recimo Sega Tennis 2K2 (s obzirom da jedino u ovoj verziji postoji Jelena Dokić, ako to nekome nešto znači uopšte :)

Svakako savetujem da više pažnje obratite na NullDC, pošto je Chankast praktično mrtav emulator koji se neće dalje razvijati, ali generalno, DC emulacije je i dalje prilično nedorađena.

Meni je DC ostala omiljena konzola. A pošto imam igraonicu, odlučio sam čak nakratko da je ubacim u promet. Klinci su igrali Soul Calibur, Dead or Alive 2, Crazy Taxi, Confidential Mission, Sonic Adventure i Virtua Tennis 2k2. Uglavnom su pozitivno reagovali, s tim da je bilo bisera poput - Kakav je ovo Sony?

Evo ga DC pored mene :) SoulCalibur i Sega GT odlicne igre :)

ok nabavio sam emulator nullDC v.1.5beta i bios i igricu, samo imam problem - kako se upravlja? malo sam prelistao readme, ne pominje se ništa o komandama, a emulator ne reaguje na tastaturu? koliko je sve ovo lakše sa ePSXe :(

:wave:

@ Suicide samurai
Ja imam nullDC v1.6, kad udjesh u emulator odesh u OPTIONS, zatim u padajucem meniju kliknesh na SELECT PLUGINS, tu imash opciju MAPLE (Inpute/Saves) Plugins:
ispod toga mozesh da izaberesh shta hocesh da koristish od kontrola, preporuchujem ti ako koristish tastaturu nullDC controller, kad izaberesh kliknesh OK.
E sad opet kliknesh na OPTIONS i u padajucem meniju odesh na MAPLE, pa na strelicu PORT A otvorice ti se meni da izaberesh kontroler koji hocesh da koristish i da ga konfigurishesh.
I neka je sila sa tobom...
Inache meni je vrh igra NBA HOOPZ, pored naravno Soul Calibura i Sega GT-a!!!
Nosi u sebi dobri stari duh Nba Jam-a i NBA Hangtim-a.

Skinuh taj NullDC v1.6 i uspeo sam da ga pokrenem ali nece da mi otvori imidz koji sam napravio... Prijavljuje gresku sa pluginnom a ima ih samo 2 komada. Huhhhh. Sta da radim? Imao sam Chankast i na njemu je sve sljakalo ali je bilo jako sporo... Ko moze nek pomogne!
pozz

Poslednja izmena:
@ zorz
Probaj kada odesh u options da u padajucem meniju pa u GDRom chekiraj opciju patch gdrom region meni je sa tim uspelo.

Skinuh taj NullDC v1.6 i uspeo sam da ga pokrenem ali nece da mi otvori imidz koji sam napravio... Prijavljuje gresku sa pluginnom a ima ih samo 2 komada. Huhhhh. Sta da radim? Imao sam Chankast i na njemu je sve sljakalo ali je bilo jako sporo... Ko moze nek pomogne!
pozz

Imao sam ovu konzolu i extra je bila grafika.Igre su odlichne.Mislim da je imala chak i active fan za regulaciju toplote.
A ti Zorz nije te sramota da se igrash po stare dane:p:d

Probao sam da cekiram Patch GD Rom Region i opet iso. Mozda mene zeza Vista???

Pre nekih 7-8 godina sam hteo da kupim ovu konzolu, ali sam se predomislio i uzeo PC. :p

Poslednja izmena:
Dobar je Dreamcast ali CD32 je bila prava stvar deveset trece !

:)

ajde opet ja tražim pomoć - nabavio sam igricu, ali mislim da je na španskom, pa može pomoć - kako da snimim poziciju? na ePSXe je to bilo mnogo lakše, moglo je čak u okviru samog ePSXe da se snimi (a ne na memorijski karticu), jel ima neka takva opcija i ovde?

:wave:

Jer neko prodaje ili zna gde da kupim dobro ocuvan Dreamcast sa 2 kontrolera i memori junita?Zanimaju me i igre ...

Mnogo sam voleo DC i prodao sam ga kad su ga prerano ubili.
Sad zalim za tom spravom i hocu da je opet nabavim.
Retro igranje je uvek u modi...:)

Zeleo sam da skrenem paznju na jednu konzolu koja je nazalost kratko trajala (ubio je Sony). Ne bi trebalo da propustite igre koje su napisane za nju.
Emulator koji sam koristio je NullDC 1.6
Za pocetak vam predlazem da probate Soul Calibur, 3d fight koji jede tekkena, nisam mogao da verujem kako izgleda igrica iz 1999 god.
Ko nije probao ne zna sta je propustio, ali nesto vise o ovoj igri cu napisati u temi i dalje aktuelne igre za 2 igraca, samo da vam skrenem paznju da je tada igra dobila 10.0 na GAMESPOTU !!!

Greska ovu konzolu je ubio Bill Gates plativsi 1,5 milijarde dolara da Sega prestane sa proizvodnjom i preorijentise se samo na igre(sony se bolje prodavao to jeste).Bill je taj se na taj potez odlucio naravno da bi imao sanse sa X-Box-om i od tada pocinju nocne more svakog gejmera i poplava dzubreta na nase racunare:mad:Usput X-box joypad je kopija Sega Dreamcast joypada

Poslednja izmena:
Nije MS ništa platio, nego je DreamCast na tržištu prolazio kao i Saturn - svi su radije kupovali igre za PSX i čekali PS2. Kada se on pojavio, to je bio kraj.

Nabavio sam Soul Calibur ali ne mogu da snimam pozicije. Kaze da nemam dovoljno slobodnih slotova. Sta da radim? Kako da oslobodim slotove? Emulator je nullDC 1.6.

Poslednja izmena:
Ocistio sam slotove. Na netu sam nasao program vmuexplorer i sada je ok.

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ovo je bolesno :p :)

Jako dobro, vratilo me 10godina u nazad, osetio sam opet onu draz ko nekad.
Stvarno je Sega bila nesto posebno, obavezno probati, vredi se pomuciti malo.
Hvala svima koji pisu o ovome ...
Ako treba nekom pomoc oko ove emulacije neka slobodno pita.

Pozdrav svima!!!

Ovo moram da probam,ima ekstra igara za DC.Nego oce li to moci da sxe pokrene na mojoj kanti(u potpisu)?

Da, moći će!

Nazad
Vrh Dno