Šta je novo?

Sega Dreamcast

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ovo je bolesno :p :)

Jako dobro, vratilo me 10godina u nazad, osetio sam opet onu draz ko nekad.
Stvarno je Sega bila nesto posebno, obavezno probati, vredi se pomuciti malo.
Hvala svima koji pisu o ovome ...
Ako treba nekom pomoc oko ove emulacije neka slobodno pita.

Pozdrav svima!!!

Cuti, mene je tek sada opalio flesh kada sam procitao tvoj post i shvatio da je tih 10 godina proletelo ko nista. :) Dobar je DC, secam se da sam picio Soul Calibur i Resident Evil Code: Veronica... I neki tenis... :)

Virtua Tennis, prva igra koju sam probao na DC-ju, odmah uz njega i Crazy Taxi. Fora sa DC-jem je što ima jako malo ekskluzivnih kvalitetnih igara -većina ima odlične PlayStation 2, PC, Xbox ili čak GameCube portove, što ga meni ne čini posebno interesantnim.

O ukusima se ne raspravlja, pa ću samo reći svoje iskustvo.
DC je prva konzola sa kojom sam još 2000-e uspešno ostvario internet konekciju (ima ugrađen 56k modem) i online igranje, a to se ne zaboravlja.
Sigurno jedna od najbolje koncipiranih spravica za igranje bez obzira što nije uspeo da se probije na komercijalnom planu. Ima podršku za Windows CE, odličan web browser, kačio sam i tastaturu svojeveremeno na njega, čudo jedno.
Trenutno je to najjača konzola koja se može zaista uspešno i upotrebljivo emulirati na prosečnom PC-ju, što dosta znači svakom ko nije u prilici da je nabavi.
Igre su generalno jako dobre, u rangu PS2 i portovi ne umanjuju njihov značaj, naprotiv. Uostalom pojavili su se dosta kasnije (npr. Power Stone izašao 1999-e, a portovan pre godinu-dve na psp, Rez izašao pre par meseci za Xbox360.)
Ekskluziva do danas nije ostalo mnogo ali ih ima i to jako dobrih (MSR, Sonic Adventure 2, Virtua Tennis 2k2, Shenmue 1, D2, Ikaruga (vidim da ga najavljuju tek ovih dana za XBOX Live), itd.
Jako je aktivna i dobra alternativna home scena, uopšte uzevši meni je Dreamcast i dalje vrlo zanimljiv, nekako poseban, nedovoljno istražen, samim tim dodatno izazovan. Jako mi je drago što neće pasti u zaborav, pogotovo sada kad postoji ovako dobar emulator kao što je NullDC.

Secam se koliko sam bio srecan kad sam se nakacio na net sa Segom...
I to preko stare - pulsne centrale !
Smem da kazem da sam provalio fazon medju prvima i kasnije ispricao drugarima u Beosoft-u koji su dalje objasnjavali zainteresovanima.
Naravno moralo se malo gimnasticirati, jer njen modem nema podrsku za pulsno biranje (iako ga u software-u ima). Bila je fora da se iscupa kabl iz nje, da joj se komanda da bira, a za to vreme okrene broj provajdera sa fiksnog fona... :)
Regularno sam koristio Yahoo mail i dopisivao se sa ortakom u USA.
Igrao sam Unreal Tournament na netu po celu noc i bio hendikepiran sto nemam tastaturu i mis za nju...
Ah ta lepa vremena!

Dreamcast drzi jedan rekord za respekt. Za Dreamcast je za prvih mesec dana izbaceno vise igara nego za bilo koju konzolu. Imala je najlaksi sistem programiranja tako da su igre brzo pravljenje i brzo su izlazile (za razliku od PS2). Steta je sto marketinski nije dobro ispracena, jer mislim da su ljudi iz SEGA objasnili kako treba praviti konzolu :)

Igre su generalno jako dobre, u rangu PS2 i portovi ne umanjuju njihov značaj, naprotiv. Uostalom pojavili su se dosta kasnije (npr. Power Stone izašao 1999-e, a portovan pre godinu-dve na psp, Rez izašao pre par meseci za Xbox360.)
Ekskluziva do danas nije ostalo mnogo ali ih ima i to jako dobrih (MSR, Sonic Adventure 2, Virtua Tennis 2k2, Shenmue 1, D2, Ikaruga (vidim da ga najavljuju tek ovih dana za XBOX Live), itd.

Naravno da ne umanje značaj DC-ja, samo kažem da iz mog ugla, nema mnogo DC igara koje bih želeo da probam preko emulatora, iz prostog razloga što ih gomilu već imam na PC-ju, PS2 ili PSP-u. Virtua Tennis 2K2 je izašao za PS2 uzgred, jedino što se zove Tennis 2K2 i nema Jelenu Dokić na spisku teniserki, baš kao što jedino DC verzija prvog Virtua Tennisa ima Marka Filipusisa.

Nabavio sam DC i 10 originalnih igara uglavnom su super ali nemam tennis, crazy taxi i jos neke koje sam nekad igrao.Ako neko ima original igre na prodaju ili zna gde mogu kod nas da ih nadjem nek mi sibne private.
Znam da su minimalne sanse da neko jos ima DC igre ali...

Pozdrav svim fanovima DC-a!

Jao kad se setim nba 2k3 na dc-u najjaca kosarka, uzmem toronto, vinsa kartera, zakucavam za slobodnjaka, dam po 120 koseva sa njim i niko mi nista nemoze!!!, najigrivija kosarka koju sam igrao uopste!!!

E ljudi uspeo sam da nabavim DC, pa me sada zanimaju par pitanja
1)Chuo sam da pirate treba samo narezati i pustiti u konzolu(ima izuzeci kojima treba boot disk), ali shta ako je igra veca od 700MB(jer DC valjda ima one diskove od 1.2GB koji su se valjda zvali GD-ROM diskovi, mada mozda ga mesham sa GameCubom)?
2)Kakve filmove pushta(mislim znam da ne pushta DVD, ali koje formate i do koje rezolucie?
3)Da li pushta Saturn igre?
4)Da li postoje Emulatori za druge konzole(bilo je neshto Bleemcast, ali oni su bankrotirali posle parnice sa Sony-em)
Napomena:poshto je Sega odbacila podrshku za konzolu smatram da piraterija nije vishe ilegalna

P.S.Ako neko ima 2 kontrolera i 3 rumble packa vishka, zainteresovan sam da kupim.

Poslednja izmena:
ja sam takodje ranije imao DC, ta konzola me je impresionirala, izasla je nesto pre izlaska PS2 a mogla je sa njim rame uz rame sto se tice kvaliteta nekih igara (R.Evil Code Veronica, Shenmue, Jet Grind Radio, Ludi Taxi.....) i naravno da navedem da je tada DC imao jednu inovaciju koju ni PS2 kasnije nije imao a to je.... 56K MODEM i podrska za prosti HTML, tj morao si za to da kupis odgovarajuci web browser za DC ne znam sad kakose zvao ali uglavnom islo se na net preko DCa sto je tada bio pojam za neku konzolu da ide na net a kamo li neko online gaming koji su neke igre podrzavale tipa Unreal Tournamet, Quake 3 ne znam sta sve jos, davno je to bilo tako da ne mogu da se setim. A moja prva WWW iskustva poticu bas sa DC konzole. E da, imao sam i onu cuvenu video memorijsku karticu koja je inace pored snimanja igara sluzila i za nezavisno igranje nekih malih igrica.... ljudi bre ubi me ova nostalgija
a konzolu sam prodao za pisljivih 100e

naravno da navedem da je tada DC imao jednu inovaciju koju ni PS2 kasnije nije imao a to je.... 56K MODEM i podrska za prosti HTML, tj morao si za to da kupis odgovarajuci web browser za DC ne znam sad kakose zvao ali uglavnom islo se na net preko DCa sto je tada bio pojam za neku konzolu da ide na net
Zvao se originalno: Web Browser! :) Radio ga je PlanetWeb. Sa evropskim DC-om se dobijao i DreamKey, ali mi valjda nismo mogli sa surfujemo njim, nego samo oni koji su bili pretpalceni na DreamArenu (preteca Live-a i PSN-a :)).

@Solesoslav

1. Ne mozes da narezes orignalne GDI fajlove. Scene grupe su smanjivalje igru na 700MB (uglavnom smanjivanje kvaliteta filmova, cupanje dummy fajlova, redje ripvanje muzike. Maksimalno su se trudili da sacuvaju 100% kvalitet), tako da skidas samo njih. Na underground gameru imas sve igre koje su ikada objavljene za DC (PAL pack i NTSC pack).
2. VCD i DIVX (ali valjda mora da se downsampleuje)
3. Ne
4. Da, za SNES, NES, MegaDrive, Game Boy...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno