Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Ne znam za njih, ali na seedhost.eu sam prešao na veći disk i trebalo je samo da prebace fajlove na novi disk i da se odradi recheck i sve se nastavilo tamo gde je stalo.

Zna li neko da mi kaže šta se dešava sa torrentima prilikom prelaska na veći paket kod seedbox provajdera. Npr. Box4Seed osnovni paket 650GB prešao bi na sledeći od 850GB. Da li se sve restaruje?
Pitao sam i njih ovo isto piranje ali mi još nisu odgovorili a treba uskoro da se odlučim.
Upravo sto ti je rekao @sdejan oni bi trebalo da ti prebace podatke na veci paket samo se posle toga uradi recheck i sve kao pre.

OK. Pošteno za taj novac. Pretpostavio sam da se deli na 5 korisnika. Najveći upload koji sam video je 10MB/s (IPT). Uglavnom njega i koristim.

Evo kako kod mene ide DL na IPT(zapravo najveci je bio 124MB/s ali nisam stigao da ''fotkam" pa evo slabija malo varijanta:

mon1440.jpg

A evo kako ide UL na IPT i ovo do duse nije najveci ul najveci mi je bio 80MB/s cim ga budem opet imao uslikacu, ali u principu ovo mi je UL na IPT:

G0DJHxI.jpg

A ovako izgleda kad povucem MAX 1Gb/s DL i UL:

vGhhwN6.jpg

Skromno.

Hvala na informacijama.
Odgovorili su mi danas. Samo treba da im kažem da mi prebace podatke na novi seed.

@enraged
Svaka čast za brzinu. Ja još nisam naleteo na to. Na kom si paketu? Mada uglavnom mi sve odrađuje autodl-irssi pa je moguće da kad povuče novi torrent upload ide do tih vrednosti.
Sve u svemu solidan Seed box provajder.

Rekao sam ti samo kazes i prebacice te, nije problem to.
Sad samo odradi rechek i bice ti kao pre.

hvala :)
Neces ni naleteti na to tu nikada. Nisam vise tamo. Imam svoj dedi server brzine 1/1 Gbps :D

Sve u svemu taj SB nije los koristio sma ih par meseci od osnivanja tako reci posto su skoro poceli sa radom sredinom prosle godine. Korektan je Spanac on je gazda i mozes sa njim da se dogovoris sve, bar sam ja prvo sma uzeo najmanji paket da probam kakav je bio mi je ok, ali je kocio morao sam cesce da ga restartujem, onda je on rekao da ce da me prebaci na veci paket gde je i manje ljudi i bilo je bolje.
U svakom slucaju nisu losi daju najvise prostora za ulozeni novac.

Rekao sam ti samo kazes i prebacice te, nije problem to.
Sad samo odradi rechek i bice ti kao pre.

hvala :)
Neces ni naleteti na to tu nikada. Nisam vise tamo. Imam svoj dedi server brzine 1/1 Gbps :D

Sve u svemu taj SB nije los koristio sma ih par meseci od osnivanja tako reci posto su skoro poceli sa radom sredinom prosle godine. Korektan je Spanac on je gazda i mozes sa njim da se dogovoris sve, bar sam ja prvo sma uzeo najmanji paket da probam kakav je bio mi je ok, ali je kocio morao sam cesce da ga restartujem, onda je on rekao da ce da me prebaci na veci paket gde je i manje ljudi i bilo je bolje.
U svakom slucaju nisu losi daju najvise prostora za ulozeni novac.

Gde nadje te brzine za server? Koliko para?

Kad se registrujem na neki seedbox i kad pitaju ime kompanije, jel mora to da se popuni? Kakva crna kompanija, odakle meni to :d

Šta kucam onde gde piše promotional code, u pitanju je Box4Seed? I jel može neko da mi kaže koliko će mi na kartici skinuti za onaj Basic paket njihov, vidim da je cena 8 eura jel samo to ili ima još nešto?

Poslednja izmena:
Bolje uzmi power umesto basic...basic je poceo da trokira.

Zavisno od banke ali u principu ako imas 11 dovoljno je.
Company i coupon ostavi prazno.

A tamo gde piše promotional code jel kucam nešto?

Ja sam kucao one tri cifre na Intesa kartici (validation code) i išao na validate code ali mi izbacuje # The promotion code entered does not exist #

Uplatio sam, nisam kucao ništa tamo gde piše promotional code, samo sam išao na checkout izabrao PayPal i on me prebacio na PayPal sajt gde sam potvrdio da hoću da uplatim. Potom su mi poslali ovi iz Box4Seeda hvala vaša uplata je uspešno obavljena.

Šta dalje, jel sad čekam mail sa podacima kako da se ulogujem na seedbox? Tamo na sajtu Box4Seed-a pod my products and services mi piše pending, koliko se čeka otprilike?

Poslednja izmena:
Lepo sam ti napisao u proslom postu da ne pises nista.

Pa nisam pisao ništa, samo sam išao na checkout ;)

Evo sad sad mi piše active na sajtu Box4Seed-a, i poslali su mi mail sa podacima :exploder:

Haha konačno evo ga moj prvi ozbiljni seedbox :D Goxxy hvala na pomoći druže :wave:

[emoji2] [emoji57]
Sto se tice promotial code tu pises kodove koji su za popust a ja znam da ih box4seed nije do sad objavljivao, za ostalo nisam stigao da ti odgovorim ali ti je @goxxy odgovorio.
Znam sve to jer sam ih mogu reci prvi pronasao prosle godine nekih 20 dana posto su poceli da rade.
Svakako bih ti preporucio drugi paket ne basic jer je jos onomad trokirao nacisto pa me spanac sam prebacio na veci pa sam ja i nastavio da koristim jos par meseci dok pre dva meseca nisam uzeo dedi server, e koliko je SB smesan iz ove pozicije.

Poslednja izmena:
Meni je basic par meseci perfektno radio medjutim ovog meseca sam morao restart po 20 puta dnevno.

Meni nije dobro radio od prvog meseca pa me je sam prebacio na veci jos se covek izvinjavao.
Dok smo se druzili bio je ok SB za te pare.

Meni radi sve odlično, nisam ja nešto previše zahtevan sigurno ali ja sam prezadovoljan ovim :D Za dan sam nabio 100 GB na Viettorrent i meni to i više nego dovoljno. Još samo sad da upadnem nekako na ArenuBG da budem uploader, to će mi biti sledeći cilj. Poslao sam im mail preko njihovog sajta gde pišu kontakti tamo, rekao im da imam seedbox i da planiram da ga koristim u narednih nekoliko meseci, da sam već uploadovao malo na hd-space i bit-hdtv dok sam imao naloge tamo i da već imam iskustva sa tim, valjda će mi odgovoriti nešto uskoro :)

Jel treba da pazim koliko torenata da stavljam od jednom u klijentu zbog preopterećenosti? Mnogo bolje i brže radi seedbox kod mene kad imam manje od 10 torenata u klijentu, čim stavim više počne da trokira, pa se pitam jel to zbog toga ili je to kod njih neka preopterećenost?

imas dole skalu preopterecosti pa prati...ne treba ni preterivati :)

A pa pretpostavljao sam da je ono pored slobodnog kapaciteta prostora tj. hdd-a, skala preopterećenosti :) Vidim i sam da ne treba preterivati, sad mi je trenutno na 32% i radi fino ali sinoć je bila 100% i jedva sam ušao u rutorrent. Od sad stavljam po 4,5 torenata dovoljno je to. :)

imaj u vidu da vas nekoliko deli taj box pa i od njih mnogo zavisi opterecenost. uzmi veci paket ja imam preko 100 aktivnih torenata.

Pa videću, s obzirom da sam prezadovoljan sa ovim box4seed-om i njegovim power paketom, videću da pređem možda na jedan stepen bolji kad mi istekne ovaj na kraju februara. Za sada i ovaj mi je odličan s obzirom da sam na tri trakera napravio upload preko terabajta, a na torviet uopšte nije lako napraviti takav upload s obzirom da baš malo ljudi koristi traker. Recimo na hdclub ubija kako ide upload jer stalno neko nešto skida i broj leechera se meri u stotinama na novim stvarima dok torviet nije ni pola od toga uglavnom.

ja recimo na onom od 20e imam upload oko 90mb/s konstatno tako da za jedan dan nekoliko terabajta mogu da nabijem :)

primer:

jedan moj upload od 90gb sa jednog sajta je neko preneo na drugi...dok je on hashovao torrent na seedboxu ja sam odseedovao 130gb i kad se on vratio da pocne da seed nije imao kome :) znaci za 15ak minuta i manje...vec je bilo 30 seedera kad je dosao.

Poslednja izmena:
Ima li neko da koristi OS X i dedicated server?

Ja sam koristio online.net ali sam morao da imam Windows zao što nikako nije moglo bez PuTTY-ja da radi.

Sada kada sam kupio Mac mini ne pada mi na pamet da instaliram Windows (nemam bilo kakve predrasude već mi je OS X lakši, jednostavniji... iako sam koristio Windows preko decenije, kao i neke Linux distribucije).

Pitanje je da li bih uspeo sa programom FileZilla da sredim stvar pošto se sećam da mi je on služio samo za download/upload fajlova sa kompa na server i obratno, ili kada mi se prepuni server (greškom nabacim preko dozvoljene količine pa preko FL moram da brišem kako bi server nesmetano nastavio da radi).

Ja sam pokušavao pre par meseci da ne koristim PuTTY ali nikako nisam uspevao dok nisam preko Windows-a, PuTTy-ja i Firefox-a podesio sve kako treba.

Ovo sam koristio: http://www.torrent-invites.com/showthread.php?t=206934

Zar ne bi trebalo da os x podrzava ssh pristup po default-u?

Podržava ali ja nikako nisam uspeo da pristupim, non-stop me je odbijalo ni sam ne znam zašto.

Zato i pitam da mi neko iz prve ruke kaže "Ja imam OS X i koristim taj i taj dedicated server".

Ali koliko vidim svi uglavnom koristite Windows.

Od 01.01.2015. godine Spanija a i dosta drugih zemalja je uvela naplatu VAT-a svim drzavama pa i onima koje nisu u EU na elektronske usluge i digitalne servise. Tako da moj seedbox (Box4Seed) poskupeo 21% sto nije uospte malo...pored onog hardver poskupljenja.

Vrh Dno