Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Mahom malo bolji (čitaj: skuplji) seedbox-ovi imaju to preinstalirano, ali oni koji su dobri i povoljni - nemaju. Npr. navedeni jeftin i dobar server je online.net (dedicated server), pa mu ti staviš šta ti volja (OpenVPN, torrent klijent, šta već može da prođe kroz Atom procesor, a da ga ne guši). Naravno, ima i jačih servera od iste kompanije, pa koliko para - toliko muzike.

Serveri su mahom locirani u Francuskoj ili Holandiji (za nas iz Evrope naravno), tako da očekuj ip iz tog opsega.

Vidim da je na online.net "set-up fee" 20€, da li je to oduvek tako bilo?

Ako uzimaš samo na jedan mesec to se uopšte ne isplati...

Vidi stvarno. A bili su zaista povoljni.

Pre je bilo mislim 10e mesečno osnovni paket, bez tih 20e za setup.

Da setup fee je 20 jura, i ne isplati se jedan mesec naravno bas zbog toga, ali mozes da uzmes jace pakete koji pocinju od STORAGE paketa koji nemaju setup fee ali je pocetni paket od 96 jura, tako da sta ti se vise eisplati.

Na kimsufi je setup 9,99€, a najjeftiniji box je 4,99.

Koji još provajderi nude dedicated box po pristupačnim cenama, ako ih uopšte ima?

A kako ide to sa virtuelnim hdd-om koji se dobija kad se iznajmi seedbox? Jel ja samo skladištim te skinute fajlove ili mogu da instaliram još nešto na taj hdd? Mislim verovatno jeste glupo pitanje al šta ću kad nikad do sada nisam ovo koristio a hoću 99% uskoro. :D

Uzimam SB zbog uploada i recimo ovakva situacija. SKinem film sa hdreactora, s obzirom da je to ruski traker oni imaju obavezo pokačene ruske i po nekad ukrajinske audio zapise. Jel mogu ja recimo da na taj hdd instaliram mkv merge i da pre nego što uploadujem film na nekom trakeru, mu izbacim sve osim engleskog ili čijeg već originalnog zvuka?

Ako to ne može, jel mogu bar da kopiram već skinute fajlove na hdd mog sb-a? Recimo ovako nešto na seedboxovom hdd-u napravim 2 foldera jedan da bude za skinute filmove sa seedboxom, a drugi da bude za filmove koji su spremni za upload na drugi traker sa seedboxa? Jel ako recimo skinem film sa hdcluba ja moram da ga ostavim da se seeda dok ne vratim skinuto a da bih to uradio ne smem da menjam ime fajla ili bilo šta što je vezano sa skinutim fajlom, e da bih ja to izbegao jel mogu lepo da napravim kopiju tog fajla, uradim mu sa imenom šta hoću, napravim torrent i uploadujem ga na drugi sajt?

A kako ide to sa virtuelnim hdd-om koji se dobija kad se iznajmi seedbox? Jel ja samo skladištim te skinute fajlove ili mogu da instaliram još nešto na taj hdd? Mislim verovatno jeste glupo pitanje al šta ću kad nikad do sada nisam ovo koristio a hoću 99% uskoro. :D

Uzimam SB zbog uploada i recimo ovakva situacija. SKinem film sa hdreactora, s obzirom da je to ruski traker oni imaju obavezo pokačene ruske i po nekad ukrajinske audio zapise. Jel mogu ja recimo da na taj hdd instaliram mkv merge i da pre nego što uploadujem film na nekom trakeru, mu izbacim sve osim engleskog ili čijeg već originalnog zvuka?

Ako to ne može, jel mogu bar da kopiram već skinute fajlove na hdd mog sb-a? Recimo ovako nešto na seedboxovom hdd-u napravim 2 foldera jedan da bude za skinute filmove sa seedboxom, a drugi da bude za filmove koji su spremni za upload na drugi traker sa seedboxa? Jel ako recimo skinem film sa hdcluba ja moram da ga ostavim da se seeda dok ne vratim skinuto a da bih to uradio ne smem da menjam ime fajla ili bilo šta što je vezano sa skinutim fajlom, e da bih ja to izbegao jel mogu lepo da napravim kopiju tog fajla, uradim mu sa imenom šta hoću, napravim torrent i uploadujem ga na drugi sajt?

Na seedboxu ne mozes da instaliras mkv merge mozes da zakupis ceo server onda mozes.
Sad sto se tice drugog pitanja to mozes dakle skines fajl iskopiras ga u drugi folder ili gde hoces na SB i promenis mu ime kako hoces i mozes da ga uploadujes na drugi tracker bez problema dok ti original na seedu odakle si ga i skinuo.

Ali koji je smisao menjanja naziva fajla pre reuploada? To nije fer prema encoderu ako podrazumeva uklanjanje njegovog taga.

Ako tvoje namere nisu usmerene ka oduzimanju kredita originalnom uploaderu dovoljno je da pri kreiranju torrenta rucno izaberes drukciju vrednost za piece size pa ce klijent moci da na oba (ili vise) trakera seeduje isti fajl.

Ali koji je smisao menjanja naziva fajla pre reuploada? To nije fer prema encoderu ako podrazumeva uklanjanje njegovog taga.

Ako tvoje namere nisu usmerene ka oduzimanju kredita originalnom uploaderu dovoljno je da pri kreiranju torrenta rucno izaberes drukciju vrednost za piece size pa ce klijent moci da na oba (ili vise) trakera seeduje isti fajl.
Naravno da nije fer ali nisam hteo da razvodnjavam temu oticice uvek u suprotnom pravcu.
Samo odgovorih sta je covek pitao.

Nikako ne želim da oduzimam kredit encoderu, naprotiv baš zbog toga i pitam ovo. Recimo na hdclubu kad skineš film fajl je naziva xxxxxxxx-HDCLUB, gde kad kliknete na opis torenta piše da je encod grupe EbP, ali u nazivu fajla ne piše, a ja baš hoću da mi se fajl zove xxxxxxx-EbP :) I onda da ga uploadujem.

Podneo sam zahtev i za Visa Electron i Visa Internet karticu. Zašto sam za oba dve? Zbog neobaveštenosti zaposlenih u banci ali to nema veze.

Zanima me jel ja mogu da uplatim seedbox samo preko paypala sa ovom karticom ili postoje i drugi načini?

Podneo sam zahtev i za Visa Electron i Visa Internet karticu. Zašto sam za oba dve? Zbog neobaveštenosti zaposlenih u banci ali to nema veze.

Zanima me jel ja mogu da uplatim seedbox samo preko paypala sa ovom karticom ili postoje i drugi načini?

Pa ako primaju PP kao nacin placanja mozes naravno, mozes i preko kartice bez PP, neki daju i preko MB... sve zavisi odakle zakupljujes seedbox.

@Igorm75

Da uzmeš sa seedboxes.cc najjeftiniju varijantu koja košta 13,95€ mesečno i možeš da uploaduješ 3TB sa 20 Gbps up&down( što možeš za par dana da ispucaš) je lošije od od tog elite box4seed koji i ja koristim ( a ni ja nisam baš najzadovoljniji) jer ćeš veći upload sa njime da napraviš od tih 3TB a imaš i 700gb više prostora na hdd-u.

I ja ne znam koji sledeći box da uzmem, verovatno neće biti box4seed, ali znam da mora da ima nemereni uplaod pa makar i brzina bila manja.

Inače pored filelista i na freshon se lako nabija upload.

Sad sam video,ali je nešto na španskom, jel to taj? :)

Meni bi ovo odgovaralo samo tako jel bih ga koristio za uploadovanje a ne za neko preterano nabijanje buffera. Kako se može platati ovo, jel mora peko paypala ili može drugačije?

Poslednja izmena:
Jeste to je taj španski, može da se prebaci i na engleski.

Ne znam da li može drugačije ja sam platio putem pay pala.

A čini mi se da su ovde najbolje i najraznovrsnije ponude: tal0ne

Uh ovaj je još bolji. Jel uzimao ovaj neko, koliko je ovo pouzdano?

Ma ipak ću ja ovaj box4seed. Za početak basic box od 8 eura. Baš mi čudno što je ovako jeftin a daje ogroman hdd i brzine takođe?

Poslednja izmena:
Wicked server odlicni, box4seed dobri, nije pametno da uzmes taj najmanji ali ajde.

Sad sam video,ali je nešto na španskom, jel to taj? :)

Meni bi ovo odgovaralo samo tako jel bih ga koristio za uploadovanje a ne za neko preterano nabijanje buffera. Kako se može platati ovo, jel mora peko paypala ili može drugačije?

Plati PP i ne razmisljaj, ja sam ih koristio, veci paketi su bolji od manjih i vece su brzine, ali ako ces sa njega samo da uplodujes onda mozes i taj najmanji, malo baguje ali za 8 jurova ne mozes bolje.

Ma za početak će mi to biti dovoljno ja mislim, bitno je da se ne meri upload. :) Nikad nisam uzimao seedbox tako da praktično i ne znam šta je dobro, loše, bolje itd. moraću kroz to tek da prođem pa da upoređujem.

Ja aktivno koristim 3 trakera hdclub i viettorent i ajde sad sam počeo ovaj torviet (bivši hdvnbits ili tako nešto) neće mi biti primarno da nabijem terabajte i terabajte bafera na tim trakerima tako da mi ne treba neka ekstremna brzina uploada. Neko napisa gore da može da dođe do 10 Mb/s, mislim da će mi to biti taman.

Ma za početak će mi to biti dovoljno ja mislim, bitno je da se ne meri upload. :) Nikad nisam uzimao seedbox tako da praktično i ne znam šta je dobro, loše, bolje itd. moraću kroz to tek da prođem pa da upoređujem.

Ja aktivno koristim 3 trakera hdclub i viettorent i ajde sad sam počeo ovaj torviet (bivši hdvnbits ili tako nešto) neće mi biti primarno da nabijem terabajte i terabajte bafera na tim trakerima tako da mi ne treba neka ekstremna brzina uploada. Neko napisa gore da može da dođe do 10 Mb/s, mislim da će mi to biti taman.

E bre brate i ti se meni smejes u onoj drugoj temi kad sam zbog drugih pomenuo free tracker, evo moj server ide u UL 50+ MB/s smesno.
Nema veze kako si se ti smejao ja se sad 3x vise smejem(nije maliciozno) zbog toga sto si se nasao da me pitas za HDD i brzinu, pa posle si zacutao za svoju, no nema veze... druzimo se ovde svi ali nemoj nikad prvi da se smejes ;) jer znas kako glasi ona nasa... ko se zadnji smeje...
Ali opusteno...

Nisam se tebi smejao nego komentaru prethodno mom u vezi sajta yifija :D

A tebe sam pitao za brzinu i hdd znaš zašto, rekao sam ti već tako da je to to. Imam 10/1 paket kod Telekoma, tako da mi za uploadera treba seedbox, jedino ako Telekom ne uvede optiku uskoro :d

Opušteno ne ljutim se ja tako brzo, čak šta više na forumima gledam da uopšte i ne tražim kavgu, ako osetim da ide rasprava u nekom neželjenom pravcu isključim se i to je to. Nemam razloga da ti se smejem ;)

Ne treba ti optika klasicna ako si mislio FTTH nece jos neko vreme biti imas vdsl ako mozes ja imam 50/10 Mbps pa opet imam server vec godinu dana pre toga razne boxove, mada bih mogao i sa ovom kucnom brzinom da uplodujem, to sam radio i sa manjim brzinama pre 5-6 godina a opet sam tada imao vecu UL brzinu od 90% ljudi u Srbiji. Nisam tada bio na TS vec na kablovskom sa odlicnim UL za to vreme. Tada sam imao 1,5Mbps UL a ti sad imas 1Mbps.

Opusteno bre malo se salim sve sam ti objasnio zasto sam spomenuo taj sajt.
:)

Poslednja izmena:
Ja sam uploadovao na bit-hdtv i hd space još ihahaj unazad godina , ima sigurno 5 možda i više kako sam bio član tamo, dok nisam podavao cele naloge i za ta 2 trakera i hd-torrents koji je u međuvremenu baš baš daleko dogurao koliko čitam. Bukvalno to je bilo vreme kad se hd-t otvorio i tako sam i upao preko slobodnih registracija dok sam na bit-hdtv upao preko pozivnice sa torrent-invitesa :) A tad sam imao čini mi se 512 Kb/s upload. :d Ti imaš dobru brzinu za kućni upload za neko normalno održavanje na nekim trakerima e sad za ono napucavanje bafera ipak treba seedbox.

Na ovaj box4seed piše da je konekcija 1Gbps download a upload, isto a? Takođe piše 5 users/server. Jel to znači da se tih 1Gbps konekcije deli na 5 pa svakom ide po 200Mbps ili drugačije ide?

Nazad
Vrh Dno