Šta je novo?

Seedbox - pitanja, problemi, diskusija i ostalo

Verovatno su ti leecheri ustvavi partial seederi.

Исто је и са торентима на које ускочим чим се окаче, сви кренемо са 0% и има нас буџук. До трекера је сигурно, не знам каква су искуства других, ако још неко тамо обитава нека каже.

Nemoj koristiti deluge na chdbits, brane u zadnje vreme...

Interesuje me kada se torent skine sa seedbox-a (sa liste), konkretno mislim na rutorrent, da li se on automatski briše i oslobađa prostor za sledeći torrent?
Ovo mi je prvi seedbox pa bih hteo da ispoštujem pravila?
Hvala unapred!

Pa ako obrises i podatke onda da. Ako ga obrises preko dugmeta remove (onog gore) ostaje ti sadrzaj koji kasnije mozes obrisati preko file managera.

Prvo da se zahvalim onima koji su meni pomogli oko seedbox-a i još da dodam neke pojedinosti onima koji ga nikada nisu koristili, kako bih im u najjednostavnijim koracima objasnio kako SEEDBOX funkcioniše.
Po preporuci ja sam koristio ovaj:
https://www.seedhost.eu/seedboxes.php
Dozvoljavaju 1 dan probno besplatno korišćenje, stim što si dužan da im platiš 1 euro koji ti oni vrate nakon 24h na račun. (Na taj način eliminišu one koji nemaju mogućnost plaćanja a istovremeno daju 24h probno besplatno, potencionalnim korisnicima)
Nakon uplate dobiješ Email sa veb adresom i (korisničko ime) i (Lozinku za logovanje). Nakon logovanja ti se pojavi prozor ovakav (ali prazan),
http://img208.imageshack.us/img208/8827/seedboxm.jpg
u koji sam ubaciš svoj torrent fajl koji klijent automatski skida i siduje.
U donjem levom uglu ti pokazuje kapacitet harda koji ti je još dostupan. U proseku upload-uje između 1,5Mb/sec do 2,5Mb/sec, ali kada se stavi svež freelich torent ide i do 25-30Mb/sec (bar kod mene)

Jel može neko da mi objasni na koji način se menja torent klijent na seed box-u? Trenutno mi se nalazi rutorrent v3.5 i to bih hteo da promenim jer sam primetio da mi ne pokazuje upload stanje koji se nalazi na trakeru koji koristim!

Iz nekog razloga ne uspevam da kupim Sendvic na seed.st koji sam ranije koristio. Koji jos seedbox moze da se pazari sa Intesinom visa electron karticom?

Sta znaci VNC access kod seedboxa? Koliko je to bitno za neko normalno koriscenje? Gledam cene na seedhost-u, a paketi koji podrzavaju VNC access su duplo skuplji od ovih bez.

Tema skoro umrla :)
Ako neko voza seedbox trenutno i bas je zadovoljan uploadom, plz neka ga malo izreklamira.

Cene deluju odlicno. Koristio?

Koristio i koristim.

Prošle godine 4 meseca paket od 225 GB, delio sa prijateljem, 110 GB on, 110 ja, da malo nabijemo RATIO.

Mana je što čini mi se ne mogu isti fajlovi da se seeduju ja i on, pa smo pazili šta ko skida.

Sada sam uzeo na nedeljnoj bazi, 3 USD nedeljno, tako mi lakše, i ne planiram duže od mesec-mesecipo, sam, jer sam očekivao izlazak GTA V PES2014 FIFA2014 i skidao sam i šta mi treba i šta ne (PC PS3 XBOX) da opet malo nabijem ratio.

Ali pazi, odluči odmah šta hoćeš, jer je i to mana jeftinog seedboxa, nema menjanja.... prošli put, to prošle godine, sam ze zeznuop, i uzeo nedelju dana da probam. Kad sam hteo da prebacim na mesecčno plaćanje, jer je jeftinije, ne može, praviš drugi nalog .... znači sve skidaš ponovo ... :(

eg0a.png klikni, ovo je slika :) :) :)

Evo šta znači SeedBox ... kad se pojavi igra 20 GB, ostane ti još 18 za skidanje, a ETA kaže manje od 9 minuta....

Poslednja izmena:
Da, down je sjajan, mada me je up uvek vise interesovao :D

Naravno, up je bitniji..... ide od 1 do 5 MB/s ukupno kad ima dovoljno leechera .... po meni, za te pare, sasvim OK....

ali i down je bitan, da što pre skineš, i da šalješ drugima ....

http://www.speedtest.net/my-result/2986721226

Za 10 evra mesecno takozvani rdp fennomenalna stvar na utorrentu sam vidjao upload brzine i do 70 MB/s dok preko zoom uploadera ta brzina prelazi nekad i 200 MB/s
Download je naravno ako ima seedera preko 100 MB/s konstantno .

Daj link da bacimo pogled ..... nije neka razlika u ceni, ali u brzinama jeste ... :) :)

A ti si dodao torent oko 21, a slika ti je od oko 22 sata, ako se ne varam. Šta je torent radio tih sat vremena?

Edit. Nestade poruka...

Poslednja izmena:
Ma to sam ja budala odgovorio na poslednji post s prethodne strane, misleći da je poslednja strana u pitanju.

Tek sam bio otvorio po prvi put temu, pa sam krenuo da šaltam unazad i malo sam se prešao... :p

Koristio i koristim.

Prošle godine 4 meseca paket od 225 GB, delio sa prijateljem, 110 GB on, 110 ja, da malo nabijemo RATIO.

Mana je što čini mi se ne mogu isti fajlovi da se seeduju ja i on, pa smo pazili šta ko skida.

Sada sam uzeo na nedeljnoj bazi, 3 USD nedeljno, tako mi lakše, i ne planiram duže od mesec-mesecipo, sam, jer sam očekivao izlazak GTA V PES2014 FIFA2014 i skidao sam i šta mi treba i šta ne (PC PS3 XBOX) da opet malo nabijem ratio.

Ali pazi, odluči odmah šta hoćeš, jer je i to mana jeftinog seedboxa, nema menjanja.... prošli put, to prošle godine, sam ze zeznuop, i uzeo nedelju dana da probam. Kad sam hteo da prebacim na mesecčno plaćanje, jer je jeftinije, ne može, praviš drugi nalog .... znači sve skidaš ponovo ... :(

Pogledajte prilog 123778 klikni, ovo je slika :) :) :)

Evo šta znači SeedBox ... kad se pojavi igra 20 GB, ostane ti još 18 za skidanje, a ETA kaže manje od 9 minuta....

A moj najveći zbun je što sam ispod slike video 22:02 i pomislio da je to datum same šotke, pa sam se pitao šta je klijent radio čitavih sat vremena (torent je dodat oko 21 sat) kad je skinuo samo 2gb, a ETA je 9 minuta za preostalih 18gb?

Tek sad sam skapirao da je ono 22:02 vreme kačenja fotke i objave posta... :p:lupko:

Poslednja izmena:
Kakva vam je brzina download-a preko ftp-a sa seedboxa? Ja imam box na seedhost.eu, i box kao takav radi odlicno, ali kada skidam na svoj kompjuter, brzina retko prelazi nekih 150kb/s. Kada stavim vise fajlova paralelno onda dogura do 5mb/s (toliki imam adsl paket) ali pojedinacno nikako neku normalnu brzinu da ostvari. Pitao sam i podrsku, ali kazu da ne mogu da pomognu.

Da, pre par godina kad je kod mene postao dostupan prvo je bio 1mb/s, pa su povecali na 1.5, onda na 3, pa 4 i sada je 5. Uglavnom sve vreme placam istu pretplatu.

Vrh Dno