Šta je novo?

Secon Hand Smartphone

Masterchief

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Ovako u dilemi sam imam budžet oko 160e, i za te pare planiram da uzmem sebi neki smartphone, e sad pošto sam ponosni vlasnik 7650, mislio sam da nastavim sa nekim Nokia symbian telefonom kao što je 7610 (ima extra izgled), možda i 3230 ako se nađe za te pare, mada sam zapazio da se mpx 220 polovan prodaje otprilike za te pare. Sad sam u dilemi 7610 bih uzeo zbog extra izgleda i zato što sam navikao na Symbian, a i Fan sam Nokia-e, mada koliko sam slušao Windows Mobile telefoni su navodno bolji od Symbian telefona, a 7610 i Mpx 220 imaju slične fabričke mogućnosti. Dakle šta uzeti?

Poslednja izmena:
Ako vec koristim smartphone, koristim ga zbog neuporedivo vishe mogucnosti u odnosu na obichne telefone. Ako poredimo "mogucnosti" wm i symbiana, ja biram wm u svakoj prilici, posebno ako su u pitanju modeli sa touch screen-om.

Nidzo da li ti smeta manji displej u odnosu na MPx200 s`obzirom da gledas Divix-e?
Jedino zbog toga mi se ne uzima 220, mada 150e zvuci krajnje primamljivo...

Razbojnik me totalno razocarao sa `Rokerom` :D

Cestitke i pozdravi za upgrade, uz pesmu `Motorola, Motorola...`:d

A sta mislis da ti ja lepo prodam moj Imate SP3?:) Telefon je d. j......

a c a je napisao(la):
Kad WM bude imao podrsku kao Symbian, e onda ce mpx220 biti bolji, ali ne i brzi.

Sve što ti ikada bude bilo bitno u životu itekako postoji na WM. Sa druge strane, Symbian se u mnogome oslanja na Javu, a MPx220 ima podršku za Javu, i to šljaka poprilično dobro. Godinu i kusur sam na WM platformi, pre toga sam znatno duže bio na Symbianu i ne vraća mi nazad nipošto.

Sa druge strane, po brzini MPx220 izuva svaki Symbian. (btw, prvi put da neko hvali Symbian - po brzini, kome je jedna od glavnih mana upravo ta brzina).

Obe platforme su dobre i funckionalne, razlike nisu tolike da se svode na pitanje funkcionalnosti bilo kog od uređaja. Programa ima na obe platforme, i to uglavnom potpuno istih (baš baš isti, isti proizvođač, isto izgleda, isto funkcioniše) - kada govorimo o onim najvažnijim. Druga je stvar što za Symbian imaš mnogo više potpunih gluposti, koje ničemu ne služe. Pun disk sam svojevremeno nakupio Symbian i Java programa za seriju 60, od čega sigurno 95% nije imalo nikakvog smisla ni proveravati čemu služi. Uglavnom gomila krajnje *****skih igrica, silnih zamena za kamere i slične nebuloze koje nikom zdravom ne trebaju.

Bottomline - 6630 je odličan telefon, ali ja ga ne bih menjao ni za MPx200 glavu za glavu, a o MPx220 da i ne govorim. Razlika u funkcionalnosti se svodi samo na blutut i kameru, koji mi trenutno nisu neophodni uopšte. Blutut je zgodna stvarčica i zato sam se upgradovao na MPx220, zbog kola posebno, jerbo me gajtani užasno nerviraju. Dugoročan plan, nemam još uvek adekvatnu BT slušalicu, a ono što sam uspeo da probam mi se ne sviđa uopšte.

Narode, ko veruje da je WM spor - u velikoj je zabludi. Svojevremeno je MPx200 bio konkurent 6600 i toj generaciji telefona. Poprilično je bio brži telefon, i to se dalo osetiti u svakodnevnom radu. Crno na belo se vidi koliko je brži kad se pusti neki multimedijalni sadržaj, pa kad 6600 krene da štuca i preskače...

Da konačno završim post, ostalo mi je još par argumenata. Hoće neko da me ubedi da je 6630, sem što je mnogo veći i lepši?

http://www.gsmarena.com/motorola_mpx220-pictures-668.php

Kao što rekoh, neka pitanje robusnosti i ukusa odluči, ali nikako ne govoriti gluposti da je najbrži telefončić na tržištu spor. Ima on druge mane, ali brzina svakako nije jedna od njih.

sivuk je napisao(la):
Nidzo da li ti smeta manji displej u odnosu na MPx200 s`obzirom da gledas Divix-e?

Nije njemu displej loš, nego je na MPx200 displej nesvakidašnje dobar.

Navikneš se. Verujem kad bih ponovo pogledao displej na MPx200 da bih se šlogirao, bat šta da se radi. Kad vidim MPx200 kod nekog jednostavno neću da ga otklapam i problem rešen. :d

nidza je napisao(la):
Crno na belo se vidi koliko je brži kad se pusti neki multimedijalni sadržaj, pa kad 6600 krene da štuca i preskače...
U ovo sam se licno uverio bas juce. Lik se pravdao da mu je neko prebacio klip sa drugog telefona, pa da zato koci...

Meni taj flat nikad nije crkao. Inače sam ljubitelj telefona sa pokretnim delovima, posebno preklop, zatim i slajder. BTW, nisam čuo da je na MPx220 ikada ikome crkao flat, ima on drugih fizičkih problema - vezanih za pažljivo postupanje sa univerzalnim džekom kad se na njega kači USB. Takođe na MPx200 je pomenuti kvar bio jako jako redak, i obično se svodio na izletanje flat kabla iz utičnice prilikom padanja, ne i pucanja samog kabla.

Generalno Motorole imaju dobro rešenje sa flat kablovima. Samo pojedini modeli su im imali boljku i to veoma retko. Uopšte nema razloga zbog toga zaobići ovu sjajnu spravu.

I na kraju pitanje za Acu: koliko si puta menjao flat? Ili konkretno koga znaš da je menjao flat, a da nije u pitanju bio Samsung?

evo ja sam menjao flet na mpx-u

mada, ja nisam merodavan... da imam fotoaparat trenutno kod sebe, da slikam moj telefon, bilo bi vam jasno zasto nisam merodavan :D

@ nidza: menjao sam na 3688, 3690, 7650, V200, Z1010
Flat je POTROSNA stvar i ima svoj vek trajanja. Problem kod nekih telefona je sto se zamenom flat kabla mora promeniti i displej jer je flat deo istog. To je nesto na sta svako mora da racuna ko hoce duze vreme da zadrzi bilo koji telefon na preklop.

Ti si baš brutalan korisnik.

Da ne razvodnjavamo temu - postoje modeli sa slabim flat kablom (mada ti skidam kapu za uništen flat kabl na 7650, taj sam telefon rasturao do poslednjeg šrafa, stvarno svaka ti čast - 3 godine starom aparatu je flat bio kao potpuno nov). Pravilo crkavanja flat kabla ne postoji, kao što ne postoji pravilo crkavanja drugih stvari na telefonu. Postoje modeli sa određenim raznim boljkama, i tu je google i razni review sajtovi - tako da ako se čovek dobro raspita šta kupuje, neće da ga boli glava posle kupovine.

I da se vratimo na temu MPx220 vs 6630 - ni jednom od njih neće crći flat kabl :D (ako se ne zovete aca)... :D

Nazad
Vrh Dno