a c a je napisao(la):
Kad WM bude imao podrsku kao Symbian, e onda ce mpx220 biti bolji, ali ne i brzi.
Sve što ti ikada bude bilo bitno u životu itekako postoji na WM. Sa druge strane, Symbian se u mnogome oslanja na Javu, a MPx220 ima podršku za Javu, i to šljaka poprilično dobro. Godinu i kusur sam na WM platformi, pre toga sam znatno duže bio na Symbianu i ne vraća mi nazad nipošto.
Sa druge strane, po brzini MPx220 izuva svaki Symbian. (btw, prvi put da neko hvali Symbian - po brzini, kome je jedna od glavnih mana upravo ta brzina).
Obe platforme su dobre i funckionalne, razlike nisu tolike da se svode na pitanje funkcionalnosti bilo kog od uređaja. Programa ima na obe platforme, i to uglavnom potpuno istih (baš baš isti, isti proizvođač, isto izgleda, isto funkcioniše) - kada govorimo o onim najvažnijim. Druga je stvar što za Symbian imaš mnogo više potpunih gluposti, koje ničemu ne služe. Pun disk sam svojevremeno nakupio Symbian i Java programa za seriju 60, od čega sigurno 95% nije imalo nikakvog smisla ni proveravati čemu služi. Uglavnom gomila krajnje *****skih igrica, silnih zamena za kamere i slične nebuloze koje nikom zdravom ne trebaju.
Bottomline - 6630 je odličan telefon, ali ja ga ne bih menjao ni za MPx200 glavu za glavu, a o MPx220 da i ne govorim. Razlika u funkcionalnosti se svodi samo na blutut i kameru, koji mi trenutno nisu neophodni uopšte. Blutut je zgodna stvarčica i zato sam se upgradovao na MPx220, zbog kola posebno, jerbo me gajtani užasno nerviraju. Dugoročan plan, nemam još uvek adekvatnu BT slušalicu, a ono što sam uspeo da probam mi se ne sviđa uopšte.
Narode, ko veruje da je WM spor - u velikoj je zabludi. Svojevremeno je MPx200 bio konkurent 6600 i toj generaciji telefona. Poprilično je bio brži telefon, i to se dalo osetiti u svakodnevnom radu. Crno na belo se vidi koliko je brži kad se pusti neki multimedijalni sadržaj, pa kad 6600 krene da štuca i preskače...
Da konačno završim post, ostalo mi je još par argumenata. Hoće neko da me ubedi da je 6630, sem što je mnogo veći i lepši?
http://www.gsmarena.com/motorola_mpx220-pictures-668.php
Kao što rekoh, neka pitanje robusnosti i ukusa odluči, ali nikako ne govoriti gluposti da je najbrži telefončić na tržištu spor. Ima on druge mane, ali brzina svakako nije jedna od njih.