Šta je novo?

Seagate 500gb 7200.11 ST3500820AS problem

vladalesje

Cenjen
Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
159
Ovako, imam doticni hdd iz naslova, koji je otkazao, u njega su mi bitni podaci i pokusavam nekako da ih izvucem, hdd kad prikacim na komp i ukljucim, cuje se da zuji, da radi, windows se podigne posle jedno 3,4 min, windows sa harda koji sada koristim, ne sa ovog sto je crko, isto toliko mu treba da udje u bios, isto toliko da boot-uje sa cd-rom, pre toga mi zaglupavi malo komp i stoji dugo onaj screan boot od maticne ploce.

Bios mi ne vidi Seagate, takodje pokrenem neke programcice sa Hiren's boot-a, isto ne vide hdd, pokrenem Windows sa ispravnog hdd-a, a i ovaj prikacen, isto ga ne vide programi

Ne znam da li postoji neka sansa da izvucem podatke, da li je do elektronike, da jurim da kupim neki isti polovan, pa da prepakujem... posto cu tesko naci kod mene da ima neko isti, pa da probam sa elektronikom

Postoje specijaizovane firme, koje se bave spašavanjem podataka, ali su im usluge papreno skupe ...

Obicno nije problem do elektronike, nego do firmware-a...

Moguce je i to, ja sam skino firmware i pokusao da ga isflesujem, ali ne moze iz windowsa, program jednostavno zakuca

Nazad
Vrh Dno