pade kutija sa neba :d pa napisah vetj da je smartphone... i to symbian s60v5 sa se modifikacijama... za sada... pa ide os symbian fondacije... etc... dakle symbian :d
bar da je bilo kasno nego pola 1 :d
Owaj prototip IDOU e moj IDOL,must have!
Choweche napokon,all in 1,masina.
Ugasishe Sym UIQ da bi presli na neki SF hibrid platformu, biche to Hybrid UIQ!
Ako ga izbace na wreme, Nokia che imati posla, 5800 i ostali njihowi modeli su shala za Idou (uporedjiwajuci UI,Cameru...)
Nemojte biti smeshni po pitanju kamere na fonu od 12mp,nego shta nego da je korisno,kad Nikon pusta wec CMOS senzore od 25mpx u dslr,sto nebi na fonu imali 5,8,12mpx...
Kamere na telefonima nisu wishe shala,prosla su wremena qcif i vga senzora.
SE ROCKS!
+1Ovo je skoro pa za potpis, porediti DSLR i Mobilni telefon, samo zato sto imaju slican broj MPx
Takodje gomila DSLR ima manje od 10MPx i nista im ne fali, ali svi imaju jednu veliku prednost nad ovim senzorom: oko 100x vecu povrsinu senzora (jedna od veoma bitnih karakteristika senzora, za razliku od broja piksela koja uglavnom sluzi za cist marketing). Nekome ko ce slike gledati na ekranu monitora (npr 1680x1050 ima manje od 2MPx) ili stampati na fotografije standardnih formata nece primetiti razliku u broju tacaka, ali kvalitet fotografija hoce, a on najvecim delom zavisi od velicine i kvaliteta senzora i velicine i kvaliteta objektiva.
Broj megapiksela na fotoaparatu je jednako bitan kao i broj sara na kopacki fudbalera. Mozda cini kopacke lepsim, ali ne cini igraca kvalitetnijim![]()
Hvala na kritikama, nisam se dobro izrazio, tako nisam bas mislio - da poredim dslr sa amaterskim senzorima na fonu.
Ostajem pri tome da sa 5 ili 8mpx na fonu mozete uhvatiti lepe amaterske snimke.
Slucajno imam Coolpix 5700 poluamater,malo stariji al jednom dobar,tako da mi nije potrebna lekcija o senzoru,o otvoru blende,mpx,obradi slike...
Idou bi trebalo da ima novi tip senzora,tako da obecava...
5800 je obicna igracka,ako se na to oslanjaju...ima da predjem na Sagem.
Poz i hvala na kritikama, pomazu mi.
+1
svaka cast za gore napisano,
ljudi nikako da shvate da broj mpx-a ne cini kvalitet i realnu prednost
bila je slika samo... specifikacije nisu... tek kasnije...
A ja napisah rezoluciju videa... ne citas pazljivo... full spec imas na linku koji sam dao.. Takodje, da nije revolucionarno se odnosilo na full spec ne na telefon sam... opet ne citas pazljivo...
baterija je 1000 mAh, a ct i stbt i da pise to je ionako nebitno totalno... vreme tje pokazati koliko drzi... sto se tice TS nema jos uvek... bitje al opet nije to nesto toliko bitno... 128MB je interna memorija... sasvim dovoljno....i VGA snimanje 30fps...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari