Šta je novo?

SE k750i

tomazino

Čuven
Učlanjen(a)
30.07.2004
Poena
619
Mislim da ce ovo biti odlicna zamena za k700i i da ce ispraviti sve njegove nedostatke. Lako dostupan slot sa strane za memorijske kartice Memory Stick duo do 1gb(uz aparat se isporucuje ms od 64 Mb, a sam aparat ima 90 Mb). Kamera ima 2 MPixela, posebno dugme sa strane za startovanje Mp3 player-a, FM tuner ima podrsku za RDS. Kazu i da je drasticno brzi od k700i. Trebalo bi da se pojavi 1 marta ( kod nas ko zna kad). Zagubio sam link, pa cu kasnije poslati i slike. Umalo da zaboravim. Uz aparat se isporucuje i USB kabal za povezivanje sa racunarom, i tom prilikom telefon se ponasa kao i svaki drugi eksterni USB uredjaj. Dakle ctrl+c i ctrl+v.

Ne znam da li je glup komentar ili sta ali cemu sve to ako nema os ?! :(

Mala ispravka(bar tako Eldar kaze a njemu najvise verujem):

Telefon ce biti predstavljen 1.3.2005 ali ce u prodaji biti u Q2 2005.

edit: A ko kaze da nema OS? Svaki telefon ima neki OS. Nema symbian a licno me *!#$@ za njega i totalno mi je nepotreban. Za moje prohteve ovo je idealan telefon....

Poslednja izmena:
Verovatno ce i cena da bude "idealna"... :d

Delija je napisao(la):
Verovatno ce i cena da bude "idealna"... :d
zaboravljas da (sony)ericsson telefoni dasticno gube na ceni posle par meseci, t28 kada je izasao je kostao 1500 maraka, a posle 4-5 meseci sam ga kupio za 800 u full pakovanju

Pa u pocetku ce sigurno biti visoka, ali mislim da ce ici kao i cena k700, dakle da ce brzo doci na oko 300eur. Cene SE i ostalih telefona napolju i ne padaju tako brzo, drugo je to kakve su cene na ovom nasem nazovi trzistu mob telefona i kako ih "uvoznici" odredjuju... Totalno nerealno.

To da SE drasticno gube na ceni nije uopste tacno. Dovoljno je uporediti cene 6230 i K700 kad su se pojavili i sad. Pojavili su se u isto vreme i kostali su oko 400 E, a i sada je i jednom i drugom modelu cena oko 250 E. Mislim da ce modelu K700i sada da dodatno padne cena zbog pojavljivanja naslednika, sto je i normalno.

googlujem ceo dan i ne mogu da nadjem SE K750...postoji li on uopste?

Meni je ovaj mnogo ruzniji od k700, nisu trebali da menjaju dizajn

ubaci u search sony ericsson clara, poshto je to codename za ovaj fon :)

inache se ce ga predstaviti sutra, kako kazu strani sajtovi

Taman kad pomislim da kupim NOKIA-u, SE napravi nesto bolje :D Verovatno kad dodje vreme ovaj fon ce prevagnuti u odnosu na 3230 koji mi se (izgledom) jako svideo.
Sto se izgleda tice s' jedne strane mi je drago sto se vracaju proverenom t610 izgledu, ali neke delovi su bas bezveze. Recimo joystic i ta 2 tastera sa strane... bezveze.
Uglavnom jedva cekam. Definitivno moj sledeci fon.

Gledajući karakteristike na GsmAreni, ne mogu da se otmem utisku da su k750 i w800 u stvari isti telefoni, sa razlikom u maskama i dodatnoj opremi. Za W800 ističu "revolucionarnih 30 sati muzike kada je telefon isključen", ali po stand-by i talk time vremenima su potpuno isti. Uz w800 dolazi 512mb i neke extra sluške, i to je to. Možda će (tj. sigurno će) izaći kakav softver pa i na k750 omogućiti slušanje muzike sa ugašenim telefonom...

Na sajtu SE za K750i nije navedeno da ima FM radio.........meni je to bezveze ako je tacno. Videh da je tomazino spomenuo RDS........hmm lepo bi sve to bilo......pitao sam se zasto ne bi imao kada K700i ima.........pa on ima malo int. memorije da bi slusanje mp3 bilo iole upotrebljivo i zato ima radio. W800 je isto ok. Mora postojati razlika izmedju njih (bar na papiru) sem u dodatnoj opremi, mem. kartici i software-u za preuzimanje mjuze sa neta.

Licno meni je dizajn SE K750i pun pogodak. Ciste linije, lepo uklopljen deo sa tasterima, pre svega upotrebljivim, bar takav utisak ostavlja.
Mnogo mi se dopada vizuelno i po specifkacijama.
Naravno cekajmo da dodje kod nas pa da vidimo na sta ce da lici pod prstima i koliko $$$ treba izdvojiti. Ja sam evo hteo skoro da uzmem 6600 zbog OS-a i generalno uravnotezenih karakteristika ali nigde mi se ne zuri. SL42 radi posao jos uvek a SE k750i (adut po ponudjenom) moze da saceka recimo dok cena padne na sadasnju cenu SE K700i (oko 230 EUR).

Pozdrav svima. :banana:

Poslednja izmena:
Na taj trenutak, kada K750 bude u rangu K700 po ceni, cemo jos da cekamo. :wall:

POZ :wave:

Poslednja izmena:
Nema neke velike razlike izmedju njih ali mislim da ce W800 zbog 512 MB kartice biti dosta skuplji.W800 je definitivno moj sledeci phone a do tada djiramo SL45 :banana:

verujte da ce w800 sigurno da ima bolju reprodukciju mp3-a i kvalitet zvuka,i da ce zbog toga biti skuplji
ako pustite mp3 preko k700 i slushki, videcete da je kvalitet zvuka krshina nevidjena, a ne verujem da ce to biti neshto poboljshano u k750i
a i w800 ce izaci tri meseca posle izlaska k750

Na Z1010 sam se bas prijatno iznenadio finom reprodukcijom...

pa ono, mozda sam ja grubo rekao,ali zavisi shta ti podrazumevash pod finom. Ja sam to testirao tako shto sam pustio iste pesme na ipodu, i na k700, i ne mogu da se porede. Jednostavno ne zadovoljavam se prosechnim stvarima :)

Highl1 je napisao(la):
ako pustite mp3 preko k700 i slushki, videcete da je kvalitet zvuka krshina nevidjena, a ne verujem da ce to biti neshto poboljshano u k750i
a i w800 ce izaci tri meseca posle izlaska k750
Potpuno se slazem, pritom je i prilicno tih, a slusalice neudobne maksimalno. Nije telefon za slusanje muzike

pa nije zbog male memorije, ali sigurno da ako jedan reklamiraju kao walkman-phone, da ce on biti bolji za slushanje zike od k750i. Nisu ni ti ljudi iz SE-a glupi, da jedan prodaju skuplje, a oba imaju iste funkcije :)

Stvarno mi nije zvucalo lose (i to na handsfree sluskama koje idu sa njim, ali posle obaveznog stavljanja sundjercica), mada sam probao samo neku elektroniku. Da je zvuk "krshina", bas i ne mogu da posvedocim.

Mada, zasto bi Z1010 i K700 imali istu reprodukciju? :)

p.s. Tada sam imao iRiver iFP-895, tako da se, recimo, ni ja ne zadovoljavam prosekom, ali je to ipak mobilni, a ne mp3 plejer. ;)

Slazem se sa tobom Highl1.......Da mora da ima neka "kvaka"...... zbog koje w800 ima ono Walkman u imenu.
Ne bi se Sony zezao sa nazivom Walkman..........ipak ga je on izmislio.........i negovao ga.

Posto SE K700i ima, kada se skine baterija nefunkcionalno mesto predvidjeno za mem. karticu (ali samo mesto) verujemo da je rec o slicnoj ako ne istoj osnovi. E sada da li ce se nesto kvalitetniji zvuk izvuci..........ne znam, ali citao sam onaj intervju sa nekim glavonjom iz SonyEricsson-a. Mislim da ce se u oba slucaja (K750 i W800) ugraditi kvalitetno ili bar kvalitenije zvucno resenje od onog na K700i (mada se moze desiti da razlika bude pre svega u samim slusalicama i cinjenici da w800 moze da radi kao MP3 player bez aktiviranja funkcija telefona pa time dobija i na duzini trajanja reprodukcije). Ja se nadam da ce biti bitnije razlike u zvuku.
Mislim da K700i ima lose slusalice.............za neke ljude je to ok..........ali ja zelim da kvalitenije slusam mjuzu............barem da iskoristim "kvalitet" mp3-a u pristojnim okvirima.

Evo sta bih ja voleo da taj fon stvarno ima (ostalo nabrojano je vise nego dovoljno).....
Ja ne znam kako funkcionise software za neke tel prilikom kopcanja na PC i da li ima mogucnost exporta, editovanja imenika i ponovnog importa u tel.
Recimo meni je to jako vazno a ne znam da li neki od telefona ima tu opciju.
Jedno je backup tel imenika a drugo je editovanje i ubacivanje u novo kupljeni mobilni telefon istog proizvodjaca. To bi bilo lepo jer bi vezali jedan deo korisnika za sebe.
Zamislite imate 500 kontakata sa adresama, mail-ovima, sa po dva broja telefona, a tu su i godisnji i dnevni podsetnici.......itd
Koliko je vremena potrebno da se ponovo to upise u neki novi tel. aparat. Naravno javlja se problem ako je tim telefonima pripisana i fotografija vlasnika broja.
Lepo bi bilo da ima neki export zar ne?
Recimo da se napravi da bude po principu *.csv dokumenta..........za podatke barem, ne moraju fotografije vlasnika telefona i slicno. Mada bi se i to moglo izvesti.

Eto toliko od mene..........
Pozdrav

Poslednja izmena:
Highl1 je napisao(la):
ako pustite mp3 preko k700 i slushki, videcete da je kvalitet zvuka krshina nevidjena,

zvuk na K700 i Z1010 nije uopste krshina!!! cak sta vise odlican je za reprodukciju MP3-ja na mobilnim tel.
a poredjenje sa Ipod-om necu da komentarisem ...

poz A :-devil-:

Alister je napisao(la):
zvuk na K700 i Z1010 nije uopste krshina!!! cak sta vise odlican je za reprodukciju MP3-ja na mobilnim tel.
a poredjenje sa Ipod-om necu da komentarisem ...

To sto se pusta preko mobilnog ne menja cinjenicu da je zvuk los. Drugo je sto je to sasvim solidno za mp3 na telefonu

Mladen je napisao(la):
To sto se pusta preko mobilnog ne menja cinjenicu da je zvuk los. Drugo je sto je to sasvim solidno za mp3 na telefonu

ma jel si ti cuo uopste taj "los" zvuk na ova 2 tel. ???

Mozda nisu stavili sundjercice :) koji su stvarno neophodni.

Alister je napisao(la):
ma jel si ti cuo uopste taj "los" zvuk na ova 2 tel. ???

Imam k700 3 meseca i pored njega iriver ifp880, cuo sam vrlo dobro.
inace stavio sam sundjercice naravno

Nazad
Vrh Dno