Šta je novo?

SE k750i

Darko1290 je napisao(la):
Ma zvuk je sasvim ok...

naravno da je ok ;) ...nego ovi "audiofili" :) samo nesto filosofiraju i porede neuporedivo :,,: :banana: :,,: :banana: :,,:

I ja sam slusao MRZ na Z1010 od mog ortaka.Utisci-nista posebno.Zvuk je daleko ispod zvuka mog discmana (Sony DEJ-750) ali za telefon definitivno OK.Ono sto mi se mnogo svidelo je da moze da radi i preklopljen.Tada se informacije (izvodjac i naziv pesme) ispisuju na spoljasnjem ekranu a prebacivanje pesama se vrsi duzim pritiskom na tastere +/-.Takodje,izlaz je 2.5 (za razliku od K700) tako da ko hoce moze da kupi 2.5 to 3.5 mm adapter i koristi neke bolje sluske s cim bi se sigurno dobilo na kvalitetu (ovo nisam probao).E,da,nije bas mnogo glasan.

Da li neko zna kakav ce jack za sluske imati W800?

Poslednja izmena:
ja mislim da ce se K750i prodavati od kraja proleca/pocetka leta,pretpostavljam po ceni za koju sam ja letos i uzeo K700(cca 350 eur).Ali u svakom slucaju sumnjam da cu uzeti bilo koji od ta 2 telefona,posto od kada koristim 6630 sumnjam da cu se ikada vratiti na neki telefon koji nema operativni sistem...

A kako to nema operativni sistem? Naravno da ga ima. Jedino ako mislis na to da nema Symbian. E, sad ti meni objasni, sta to symbian nudi a sto jedan obican telefon ne nudi meni kao obicnom korisniku koga totalno ne zanima npr. da li moze da cita pdf na telefonu. Ne znam cemu to velicanje symbiana...

inace prodaja pocinje sredinom aprila(k750i).

Jedva cekam ovaj k750i ili kako vec... Fino izgleda - moj sledeci fon!

Darko1290 je napisao(la):
A kako to nema operativni sistem? Naravno da ga ima. Jedino ako mislis na to da nema Symbian. E, sad ti meni objasni, sta to symbian nudi a sto jedan obican telefon ne nudi meni kao obicnom korisniku koga totalno ne zanima npr. da li moze da cita pdf na telefonu. Ne znam cemu to velicanje symbiana...

inace prodaja pocinje sredinom aprila(k750i).

...secam se prosle godine i mog ovakvog stava kao sto ti imas sada,kada sam ja rekao sto uzeti 6600 kad moze 6230 ima iste funkcije+radio a lepsi i manji,i secam se Delimira i ByMax-a koji su me ubedjivali da je symbian-syimbian,i da ni jedan klasican telefon(bez symbiana ili drugog OE) ne moze da se uporedjuje sa syimbian...imao sam taj stav koji sam imao dok nisam pregledao sve te mogucnosti symbian telefona(recimo citanje .pdf,doc,xls fajlova i mnooooogooo toga jos sto sa obicnim telefonom nisammogao da sanjam).Nisam imao casha za novi symbian pa sam letos uzeo K700i posto mi je on izgledao kao najbolji non-symbian telefon u tom trenutku,ali sam jarko zeleo sto pre da uzmeme prvo Nokiu 7610 pa 6670,pa sam onda imao ponudu za P900 polovnu,ali sam ipak u decembru uzeo Nokiu 6630 cim se pojavila kod nas na trzistu...nadam se da ce i svi drugi moji buduci telefoni imati neki napredni operativni sistem.
pozdrav

Poslednja izmena:
Slazem se........i ja bih voleo da SE k750i ima Symbian OS. To je ipak jedna kvalitativna razlika vise. Ja sam neko ko zeli da tehnicke spravice podesi po svom ukusu i doda im sto vise mogucnosti, koliko je to moguce naravno. Ta dva telefona su trenutno u klasi cenom (mislim na 6600 i k700) ali ne i mogucnostima.....svakako je za te novce Nokia bolji izbor ako zelis da citkas neku *.pdf knjizicu dok si na putu ili cekas u redu i slicno.....potrosis vreme nekako pametnije. K750 je ipak vise okrenut zabavi i to je jedna velika razlika, ujedno upravo ona zbog koje se jedni odlucuju za Symbian OS a drugi za tel sa mogucnostima tipa k750. Sa te strane razumem cinjenicu da nekim ljudima ne treba OS......i to jednostavno stoji.
Naravno novi top modeli sa Symbian OS-om ce imati vecinu ako ne i sve mogucnosti K750 ali razlika u ceni ce tada biti drasticna (mislim na kvalitet ekrana kao i 2 mp fotoaparat sa blicem i autofokusom).

Pre svega steta je sto nema vise telefona sa Symbian OS-om u ponudi tj. treba tek da dodju. Uvek se nadje neki fon koji kada izadje predstavlja nizu klasu a nudi vise nego tadasnji top modeli ostalih firmi. Sve definisu potrebe korisnika-kupaca. I to vecito nadmudrivanje i borba za svako coshe ljudskih zelja i potreba. 3660 je bio super (sem velicine i baterije) a recimo nije bio preskup. Mnogo mogucnosti a znatno prihatljivije novcano nego 6600 u tom trenutku. Zato je toliko ljudi i imalo (ima) taj fon.

P.S. Ako ste citali onaj intervju sa nekim glavonjom iz SE, skapiracete da su ovi iz SonyEricsson-a dobro proracunali period u kome ce K750 biti best bay, kao sto je to jedno vreme bio T610. A to je najbitnije, prodati.

Ma nisam ja nista novo rekao.............samo je "mudroser" iz mene progovorio u ove bludne sate...........hehehe

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
upravu si.Pretpostavljam da ce na ovom Cebitu izbaciti neki P1000 ili tako nesto sa symbianom.Mada ce cena tog cuda verovatno duze vreme biti "ne prihvatljiva"

Gresis Hajli, i ostatak koji misli da ce W800 da ponudi bolji kvalitet zvuka od K750i. Istih su dimenzija, ekrani su isti, sve je isto, osim sto W800 stize sa karticom od 512MB, a K750i sa 64MB. Oba dolaze sa istim sluskama (bar prema infou na mobileburnu), moguce da ce nesto namerno biti disableovano na K750i, ali je unutra sve to isti hardver, kao 7610 i 6670. Ovo je prvi put da sam pozeleo da imam SE telefon. I k750i, pogotovo W800 su lepi telefoni (mada i 6680 sada ima ok dizajn, hvala bogu da su u nokiji prestali da eksperimentisu), imaju mogucnost rada sa MSN/ICQ servisima, POP3 i par igrica, a sto je najvaznije, W800 se prodaje pod Walkman brendom sto znaci da mora da pruzi zadovoljavajuce dobar zvuk, sony se sa tim stvarima ne zayebava. Ako se kod 6680 sluske budu kacile na pop port i budem osudjen na one nokijine bubice, preostaje mi da idem na W800. Smor je nositi mp3 plejer sa sobom stalno, ovako lepo imam sve u telefonu!

Citao sam negde da prve reakcije ljudi koji su probali W800 nisu bas sjajne. Medjutim, prituzbe su vise isle na kapacitet kartice nego na specifikacije i mogucnosti. Treba sacekati jos i "iTunes Motorola-u". Jos kada bi kod Motorole mogao da se preko bluetooth-a aktivira "iTunes music share" opcija, kao u PC ili Mac verziji ovog programa, to bi bio fenomenalan proizvod! Do sada je Moto pravio dobre MP3 telefone - jedini problem su one specijalne kartice, ali ni SE po tom pitanju sa SonyMSDuo karticama nije u prednosti. Meni deluje pomalo cudno sto Nokija i sa ovim konceptom, koji budi veliko interesovanje, kasni, a posle ce se cuditi zasto gube trziste. Skoro isto kao u slucaju uvodjenja kamerica na telefonima u cemu su predjacili korejanci, a Nokia i Motorola su se kasnije ceskali po glavi...

Meni licno se W800 jako dopada. Kombinacija narandzaste i silver boje mi deluje osvezavajuce - samo smara sto nije na preklop. Sa preklopom i komandama oko spoljasnjeg ekrana kao kod novog Samsunga iz E serije telefon bi bio pun pogodak.

Ostaje pitanje cene, jer onaj MS Duo i 2MPix kamerica sigurno podizu cenu u nebesa. Medjutim, do sada sam sa sobom kada negde putujem nosio - MP3 plejer, telefon i fotoaparat. Kapiram da vecinu mladih ljudi kada su gedzeti u pitanju te tri stvari prvesntveno interesuju, pa su onda kamerica od 2 Mpix i napredni MP3 plejer u kombinaciji sa telefonom bogatih mogucnosti pogodak u centar.

W800 has a powerful battery that will play for 15 hours if the phone is switched on, or up to 30 hours if it is not. Weighing in at less than 100g, the W800 also offers a 2 Megapixel camera complete with autofocus, picture light, active lens cover and digital still camera interface. There are useful accessories such as the MMC-60 Music Cable which connects the device to play out on a stereo hi-fi, and the HCA-60 Advanced Car Handsfree which allows music to be played through car speakers.

www.gsmarena.com

Autonomija od 30 sati, shije mnoge MP3 plejere sa Flash memorijom iz IRiver-a ili Creative-a, a o HDD MP3 plejerima i da ne pricamo (iPod ili iRiver H3x0 serija)

Da kamerice na mobilnim telefonima mogu da budu veoma kvalitetne pokazuje npr. ovaj link (obavezno pogledajte sample slike!) a SE je uvek imao solidne kamerice u svojim telefonima...
http://www.mobile-review.com/review/nokia-6630-camera-en.shtml

Sve u svemu, vise nego interesantno. Ne znam kako ranije nije bilo svega toga...

Poslednja izmena:
A za sta se to bune ljudi za W800? Razmazeni zapadnjaci koji su navikli na iPod i milion giga muzike? 512MB je meni bas dovoljno, a ako bude Transcend Duo kartica, lako cu kasnije uzeti i neku od 2 giga... Da, planiram da uzmem SE telefon. :) Pogledacu ga na CeBit-u, zamolicu nekoga i da mi pusti malo neku pesmu, pa ako se odlucim za njega kad dodje kod nas (a ocekujem da cena brzo padne na 350e)...

byMaX je napisao(la):
A za sta se to bune ljudi za W800? Razmazeni zapadnjaci koji su navikli na iPod i milion giga muzike? 512MB je meni bas dovoljno, a ako bude Transcend Duo kartica, lako cu kasnije uzeti i neku od 2 giga... Da, planiram da uzmem SE telefon. :) Pogledacu ga na CeBit-u, zamolicu nekoga i da mi pusti malo neku pesmu, pa ako se odlucim za njega kad dodje kod nas (a ocekujem da cena brzo padne na 350e)...

Pa tako nekako. Najbolje mi je kada citam review iPod shuffle-a koji jeinace sav manjkav, a oni slabijem modelu kao manu nadju - mali kapacitet. Slazem se da je 512 MB vise nego dovoljno. Mozda bi Robinzon Kruso voleo da ima iPod :) ali ja svratim ponekad kuci tako da mogu da promenim sadrzaj plejliste kada god hocu. Mozda je problem sto ce se fotografije skladistiti na tih 512 MB, ali ionako ne slikam nesto previse tako da bi mi ovaj W800 bio prava stvar. Ali da ne pravim vise off, ipak je ovo thread od K750i :)

Poslednja izmena:
delimir je napisao(la):
Da kamerice na mobilnim telefonima mogu da budu veoma kvalitetne pokazuje npr. ovaj link (obavezno pogledajte sample slike!) a SE je uvek imao solidne kamerice u svojim telefonima...
http://www.mobile-review.com/review/nokia-6630-camera-en.shtml

Sve u svemu, vise nego interesantno. Ne znam kako ranije nije bilo svega toga...

e a ovde nisam nasao fotke sa W800.
Ovde ima fotki nacinjene "mojim" telefonom,a ne od K750/W800

Nego sta mislite da li su povecali rezoluciju video zapisa i eventalno smanjili kompresiju,kako bi snimak bio iole "upotrebljiv"

Stefan1 je napisao(la):
e a ovde nisam nasao fotke sa W800.
Ovde ima fotki nacinjene "mojim" telefonom,a ne od K750/W800

Nego sta mislite da li su povecali rezoluciju video zapisa i eventalno smanjili kompresiju,kako bi snimak bio iole "upotrebljiv"

Da sa 6630 su. Napisao sam da kemrice mogu biti dobre i da oto kao primer. Dakle, da ne treba odnah reci - kamerice na telefonima su shit.

@Stefan

Ja se apsolutno slazem sa onim sto si ti rekao. Pricao sam o mom ukusu. Hocu telefon+mp3player+kamera i sve ostalo me totalno ne zanima. Zato ne volim kad mi neko kaze, taj telefon je ****** jer nema symbian. Totalno mi se @#$@ za symbian. Sve je stvar ukusa. Nadam se da razumes sta hocu da kazem.

Inace k750 i w800 sigurno nece ici sa istim slusalicama. To pise na mobile-review i na jos dosta site-ova a i po slikama se moze videti.

Evo slika slikanih ovom kamerom, ako neko nije video:

http://www.t610.org/k750i/cam_samples/

Poslednja izmena:
byMaX je napisao(la):
Gresis Hajli, i ostatak koji misli da ce W800 da ponudi bolji kvalitet zvuka od K750i. Istih su dimenzija, ekrani su isti, sve je isto, osim sto W800 stize sa karticom od 512MB, a K750i sa 64MB. Oba dolaze sa istim sluskama (bar prema infou na mobileburnu), moguce da ce nesto namerno biti disableovano na K750i, ali je unutra sve to isti hardver, kao 7610 i 6670. Ovo je prvi put da sam pozeleo da imam SE telefon. I k750i, pogotovo W800 su lepi telefoni (mada i 6680 sada ima ok dizajn, hvala bogu da su u nokiji prestali da eksperimentisu), imaju mogucnost rada sa MSN/ICQ servisima, POP3 i par igrica, a sto je najvaznije, W800 se prodaje pod Walkman brendom sto znaci da mora da pruzi zadovoljavajuce dobar zvuk, sony se sa tim stvarima ne zayebava. Ako se kod 6680 sluske budu kacile na pop port i budem osudjen na one nokijine bubice, preostaje mi da idem na W800. Smor je nositi mp3 plejer sa sobom stalno, ovako lepo imam sve u telefonu!
pazi, k750i ce izaci u aprilu, a w800 tek 3 meseca posle. Ako budu isti za reprodukciju zvuka, ko ce onda da cheka 3 meseca za nov telefon, koji kad izadje ce opet biti skuplji od k750 (kod nas pogotovu, cene svih novih malo boljih telefona izuvaju). A i shto kazes, probacemo na cebitu :D

Vrh Dno