Šta je novo?

Screenshot program

DeletedUser

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.07.2013
Poena
195
Pozdrav, da li neko ima ideju za sledeci program?

Treba mi vrlo prost program koji ce da slika ekran, tacnije tabelu u excelu, tako da nisam siguran da li se za ovo koristi neka funkcija iz excela ili ce morati region ekrana (izrazeno u pikselima) i onda vrsi output tamo gde ja hocu, u obliku slike naravno. Ima vec dvadesetak ovakvih, ali meni ovo treba za komercijalnu upotrebu, i glupo mi je da placam cak i 50 dolara za nesto ovako da kazem prosto.
Ja znam sam kako da napravim program koji ce jednostavno da prepozna promenu i clipboard-u, odnsosno windows ce da ga obavesti nakon pritiska na PrtScr, i onda ce on samo da paste-uje sliku iz clipboard-a tamo gde ja hocu, ali ovo mi nije dovoljno, treba mi da uzima odredjeni deo ekrana.
Jos da dodam, uvek ce biti isti deo ekrana, odnosno to ce biti nepromenjivo.

Probaj Greenshot. Može da snimi sliku u neki folder i da hvata samo određeni deo ekrana.

Ne znam da li je potrebno gotovo rešenje ili treba da se isprogramira. Ako je ovo drugo, onda evo primera u Delphiju. Prilično je jednostavno.
Kod:
procedure ScreenShotPart(x1,y1,x2,y2 : Integer; var Bitmap: TBitMap);
var
  c: TCanvas;
  r,r2: TRect;
begin
  c := TCanvas.Create;
  c.Handle := GetWindowDC(GetDesktopWindow);
  try
    r := Rect(x1, y1, x2, y2);
    r2 := Rect(0, 0, x2-x1, y2-y1);
    Bitmap.Width := x2-x1;
    Bitmap.Height := y2-y1;
    Bitmap.Canvas.CopyRect(r2, c, r);
  finally
    ReleaseDC(0, c.Handle);
    c.Free;
  end;
end;

Veliko hvala obojica, oba rade posao. Prvih nekoliko dana cu da koristim ovaj greenshot, taman da se malo pozabavim ovim kodom :)

Zasto ne mogu da editujem post? Nisam bas pratio, je l ima neko vremensko ogranicenje ili?

Anyways, obojici*, typo...

Nazad
Vrh Dno