Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Postojala je druga opcija za Interstellar, Nolanov brat je hteo da kraj bude mnogo "mračniji" za ljude na Zemlji, i da se izbegne ta "umetnička sloboda" vezana za crnu rupu i te scene nakon prolaska kroz event horizon ;).

Uriel:

jahanje mrtva magarca.skot nastavlja prometeja,tako da on ima moju paznju.

Prometej sam iščekivao mesecima.
Ok je film. Uživao sam gledajući ga ali samo očekivao mnogo više.
Moraću da obnovim gradivo ovih dana. :)

Prometej je ok film ako ne ocekujes nista ili eventualno solidan sf hororcic. Ako ga posmatras kao deo celine, onda je djubre.

Jedan sam od retkih koji smatraju da su filmovi Neill Blomkampa tezak trash. Cenim sto obradjuje socijalne teme, nejednakost i tako to ali filmovi su mu uzasni.

Aliena treba da radi Gareth Edwards, koji je radio Monsters i novu Godzillu.

Edit: Izgleda da Gareth Edwards radi neki novi Star Wars (scenarista George Lucas). Rogue One se zove projekat.

Poslednja izmena:
ne treba niko da radi alien-a,eventualno da remasteruju sa originalnih traka prva dva dela,malo dorade neke budjavije kadrove (kojih ima vise u dvojci,logicno jer je veca produkcija) i da svi potisnemo da su se 3ka i 4ka uopste desile (koliko god postovao fincera,sam je kriv sto je uzeo onaj scenarij da radi).

prometej je kul mali spinof,lepo je to ridli smislio,dovoljno veze da privuce fanove a dovoljno daleko da ne ulazi striktno u kanon,tako da moze film da se gleda kao zaseban mali sajfaj filmcic i ovce site i vukovi na broju.

apsolutno isto sto rekoh za alien-a vazi i za terminatora,kul bi bilo da neko ozbiljan uradi neki spinoff u istom juniverzu ali samoj fransizi su pucali sacmarom sa 10 santimetara u glavu sa svim nastavcima posle dvojke,da je i to mrtvo magare.srecom,verovali ili ne,uspeo sam da odolim i cak ni trojku nisam gledao,ni serije,a o ostalim nastavcima necu ni da pricam,tako da je za mene kraj kad sara odjase sa "djipom" u horizont i cao zdravo.

Ali Prometej nije spin-off, u tome je problem. Sve sto se obradjuje u filmu je deo Alien kanona. To sto je film truba i sto je jedan strip (Aliens: Apocalypse - The Destroying Angels) odakle su uzeli ideje za Prometeja, puno bolji to je Ridlijev problem i glumaca koji su omanuli.

tvoja definicija spinoff-a i to sto je tebi film truba je problem,i to licno tvoj.nje film epsko remek delo i to je fakat,kao da su i igre i stripovi bastion kvaliteta u fransizi posle dvojke,ali i ovakav kakav je je svetlosnim miljama bolji od svega sto je deo fransize posle dvojke sto se tice filmova,samim tim zavredjuje barem moju paznju kao fana.sta ce sledece holivud da smucka i da nalepi brend me ni najmanje ne tangira,kamoli blomkampov tejk,ne bi me cudilo da ubaci i komediju u sve to.

edit: da malo prekinemo ovo bulaznjenje oko filmova,jedan interesantan clanak:

http://www.iflscience.com/space/what-would-happen-your-body-space-without-spacesuit

Poslednja izmena:
Neill Blomkam- juznoafricki Uwe Boll
Ridley Scott - Od Black Hawk Down pa na vamo samo redja krseve od filmova. Da Prometej nije hajpovan kao "naslednik" Aliena (zato ga je uopste neko i gledao)a u stvari je besmislen krs.

Alien franšiza je po meni trebalo da se završi nakon trećeg dela i da se tako kompletira triologija.

Od ta tri dela, svaki film je drugačije smišljen i ima svoju čar. Prvi deo je survival horror, drugi je akciono napucavanje dok je treći psihološki triler/horor.
Iako najdinamičniji, drugi deo ima najmanju umetničku vrednost.

Prometeus-a sam opet odgledao pre neki dan, da evaluiram otiske. Ne mogu da kažem da je loš film ali mi nije ostavio utisak celine i nadasve mi deluje nedovršeno, počevši od polovine filma.
Možda ga je trebalo razvući na dva dela da bi se dobila dinamika i razradila priča. To se posebno oseti nakon dela u filmu posle istraživanja piramide i oluje. Sve mi na dalje deluje previše nabacano, kao i gotovo celi 4. deo Alien-a.

Prometeus je meni bio bezvezan film koji sam brzo zaboravio... ništa pametno i zanimljivo za pamćenje. Alien 4 mi je ostao u boljem sećanju; kloniranje, vojni Hangar 18 u svemiru, eksperimenti na ljudima, Ripli kao mama Aliena...

Ovaj novi deo Aliena me isto podseća na neki eksperimentalni, izolovan pod zemljom hangar, ali vidim da su dovukli ceo brod u njega:trust:... Isto tako ona maska za Ripli više podseća na imitaciju lobanje Aliena nego na Space Jockey masku.
1 (2).jpg
Možda nisu pomerali brod nego su podigli hangar oko broda.

..btw:

:p

Poslednja izmena:
Sama ideja Prometeja nije losa, ali posle scena sa heftalicom, sekirom ili onaj biser kada brod padne... i ko zna sta sam sve jos i zaboravio.

Moze da se odradi neki remake, da se prica posredi jer je mnogo razbacana. Cak je i Alien vs Predator ubacen u pricu. :)

Predator je spin-off.

Cetvorka koju je pomenuo Uruk ne bi bila toliko losa da nije onog bejbi hibrida koji je sigurno najgore koncipirano i izvedeno cudoviste u istoriji kinematografije.

Mada ni onaj prdavac koji se pojavljuje na kraju Prometeja nije daleko od toga. U stripu kada alien "impregnira" space jokey-a iz njega izadje hibrid koji najvise lici na klasicnog ksenomorfa ali ima jedno 20 metara i agresivan je prema obicnim alienima. Takvu scenu bi bilo zanimljivo videti na filmu a ne ono hrvanje sa kraja Prometeja...

Ružna ti bebica??
resident-evil-monsters-vs-movie-monsters-19-427-75.jpg

Pa vidi mu samo te okice, kako možeš da kažeš da je najgore. :D

Ali moram priznati da mi nije bilo svejedno kad je ubilo kevu. Jeziva kreatura.

Hmmm, pokusao sam na forumu da nadjem gde bih mogao da ovo postavim , pa aj da probam ovde, ako je pogresna tema neka moderatori obrisu post. Naime pre par dana sam konacno zavrsio policu sa akcionim figurama (predator/terminator/joker) . S'tim da je jos sve sveze I jos nije sve gotovo ima jos gomila detalja da se sredi/odradi/sakupi , pa evo da podelim sa fanovima termike / predatora ovu lepotu :) . Posto su u pitanju high end figure I top topova iz tog sveta sto bi se reklo :).

Ovo sam snimio neki mini clip od 1min cisto da vidite o cemu se radi

evo par fotografija

img1487.jpg

img1490.jpg

img1427.jpg

img1434.jpg

img1433.jpg

img1430.jpg

img1410.jpg

img1403.jpg

kao sto rekoh sve je u pripremi jos, ali to je to za sad , bice jos uskoro ( berserker pred., Royce, falconer, t1 2x kom itd. )

ako sam promasio topic mod. neka brisu slobodno da ne zatrpavam temu bzvz

Nazad
Vrh Dno