a zasto polazis od ideje unistenja, zato jer ljudi tako rezonuju...mozda u kontaktu dve napredne civiliyacije nastane hibridna koegzistirajuca civilizacija...ako si napredan toliko onda nema nacionalizma rasizma i ideje o velicini sopstvene rase i slicno tome...toga nema u takvim glavama a sukob je verovatno poslednja opcija...ako glava uopste postoji na tom stupnju :d
Kakva vrsta treba da bude da bi osvojila tolike razdaljine i imala takvu tehnologiju da putuje medju galaksijama i opstaje? Sigurno nije balavi alien sa kopljem koji bljuje vatru i slicno tome sto je plod klaustrofobije malog ljudskog mozga i strahova koje covek ima...Da bi napravio takvu tehnologiju mora prvo da napravis aliene sposobne za tako nesto a to podrazumeva: odsustvo sukoba, hiljadugodisnji mir i prosperitet, zadovoljstvo i sve sto ide uz tako visok nivo...ratovi, sukobi, strahovi od bliznjeg i daljnjeg, i slicna stanja nemaju mesta u takvoj civilizaciji...dakle alien mora da ima i psihofizicki preduslov da bi bio toliko napredan sto nas dovodi do odgovora sta bi radili kada bi naleteli na nas...nista...malo proucavali i produzili dalje ili ako ima bas nesto treba uradili bi to bez narusavanja naseg opstanka i bezbednosti...
Mislim da to nije obavezno, vrlo pozeljno da, ali ne obavezno, meni su civilizacije kao Klingonska i Romulanska sasvim realne, sistem kasta u kom se svako brine za svoj deo i postoji i razvoj tehnologija ali i rat za resurse...
Nego, vecina vas pise AKO bi vanzemaljci dosli, zar ne misli niko da su vec bili ovde? Mozda malo tripujem pod utiskom Ancient Alien serijala ali meni neke stvari iz istog deluju tacne, pogotovo kad vidite neke gravure ocigledno neljudskih figura sa ocigledno nekakvim letelicama, ili neke civilizacije koje su jos u kamenom dobu ali imaju ceremonije molitvi bogovima u kojima nose "odela bogova" od trske i kojecega koja su pljunuti skafander!!
Postoji druga mogucnost koju niko ne razmatra, da to uopste nisu bili vanzemaljci (jer izgledaju isto kao mi u vecini slucajeva, a mozda tu dolazi ono "bog stvori po svom liku"...) a to je da su te napredne tehnologije bile ustvari napredne zemaljske civilizacije, meni licno nije logicno da je jedno ostrvce (Santorini bese) od par kvadratnih kilometara bilo steciste Atlantide jer ipak neki staroegipatski i grcki izvori govore o planinama i dolinama i naseljIMA, mnozina, ne samo grad Atlantida, o Lemuriji se jos manje zna sem da su bili protivnici Atlantidjana u stilu USA vs USSR!
Mozda deluje nelogicno da je neko bio na tom civilizacijskom razvoju dok su ostali oko njega bili na nivou paleolita i neolita (prve kuce i prva stalna naselja, orudje od metala itd...), ali kako onda objasniti veoma napredna znanja nekih civilizacija i veoma slicne gradjevine civilizacija koje deli okean (neko rece piramida je piramida pa se moze samo sminkati drugacije, ali nije bas tako) a jos manje je objasnjivo to da SVI isto tvrde da im je dosao nekakav BELI bog Kukulkan i njemu slicni i doneo to znanje odnekud sa istoka, ili u slucaju Azijskih civilizacija sa zapada?
Ko nece o tome, da li je pored toga spreman da kaze koju o filmu Skyline, poceo sam gledanje pre vise od mesec dana, odbi me losa gluma i malo akcije na pocetku pa sam prekinuo, juce odgledah ceo, i bas me cudi onako slaba ocena na imdb, film je prilicno solidan uprskos slaboj glumackoj ekipi i nekim ovecim rupama u scenariju i zapletu, a posebno sa budzetom od 10 milja US$ od cega je na snimanje otislo citavih $500 000...
Kraj je posebno dobar posto se ove godine ocekuje nastavak, bas me zanima kako ce ga nastaviti, hoce li biti jos onakvih situacija kao na kraju sa ostalim otetim, sta mislite da ce biti do kraja filma, negde sam nacuo da se ocekuje cak 4 dela pa mozda bude opet onakav nedovrsen kraj?