Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Fringe je raspad. Pratim ga redovno ali uvek ostanem razočaran. U poslednjim epizodama primetio sam dosta product placement-a, moguće je da ih to još održava u životu.
Što se SF tiče nikad nije bilo gore vreme :(

Ja igram Star Trek Online i sjajno se zabavljam :p

Odgledao sam ove tri BluRay remasterovane epizode STTNG-a, pa sam u iskušenju da odgledam opet sve Star Trek serije :D

Ja igram Star Trek Online i sjajno se zabavljam :p

Odgledao sam ove tri BluRay remasterovane epizode STTNG-a, pa sam u iskušenju da odgledam opet sve Star Trek serije :D

Odgledas ponovo Star Trek Voyager, zbog Seven of Nine (Jeri Ryan), ne treba ti veci razlog.

Što se SF tiče nikad nije bilo gore vreme :(
Primetna je tendencija Follywood-a da se sve manje bavi savremenim temama na progresivan nacin a sve vishe stancuje otvorenu religioznu propagandu. SF deli istu sudbinu kao i sve ostalo. Sto ne treba da iznenadjuje. Follywood-ski studiji su dinosaurusi koji velikim delom stoje iza ACTA, SOPA i PIPA ... :mad: / :wall:

>

Izgleda da ce Darren Aronofsky, posto je odustao i od Robocop-a i od Wolverin-a, da se prihvati rezije Machine Man-a od Max Berry-ja, koji je prosle godine dobio reeditovano izdanje.

Scientist Charles Neumann loses a leg in an industrial accident. It’s not a tragedy. It’s an opportunity. Charlie always thought his body could be better. He begins to explore a few ideas. To build parts. Better parts.

Prosthetist Lola Shanks loves a good artificial limb. In Charlie, she sees a man on his way to becoming artificial everything. But others see a madman. Or a product. Or a weapon.

Ovo obecava :D

[YOUTUBE]Py_IndUbcxc[/YOUTUBE]

Da, nemci se vracaju, ne sa biciklima nego cepelinima sa meseca. Ako ovo nije SF/komedija onda ce biti najveci fail ikada.

Nazis from the dark side of the moon... ovo ce biti epic win u svakom smislu! Jedva cekam april!

To sto je ocigledno iz trejlera da je pokusaj komedije u pitanju, ne menja cinjenicu da nece biti smesno i da ce sve jedno fejlovati. Jedine SF komedije koje sam mogao da progutam su Galaxy Quest, Space balls i mozda eventualno MiB...mozda... I to najvise zbog toga sto je MiB sf komedija koja je uspela da bude komedija u okviru svog univerzuma a ne kao neka parodija.

Sara Pejlin preCednik, a Mit Romni potpreCednik (??), koji win:D Svakim novim trejlerom sve su bolji bogami:)

Paul, Mars Attacks, Coneheads, ...

sta sa tim? Prosek i ispod, u istom kosu sa My Stepmother Is an Alien na pr., Paul je ok.
Cacoon, Bill & Ted's Excellent Adventure,Innercosmoss, Mel Bruksov Frankestajn ili noviji Hot tub time machine cu pamtiti kao filmove sa daleko vise duha - humora u sebi od prethodno navedenih. Da ne spominjem ultimate Back 2 the future ili mozda Truman show koji takodje spada ali u neku usamljenu kategoriju ozbiljne sf komedije. Mada realno, o ovakvom zanru nema sta puno da se prica...

Kad smo vec kod SF komedije, vredi li gledati seriju Red Dwarf?

Vredi ako imas ukusa za njihov humor, meni je isti dobrano gotivan pa sam i gledao seriju, nisam se odusevio naravno, 5/10, ali eto da kazem da za UK komendiju/seriju nije losa...

Nesto novo u Kjubrikovom stilu...

[YOUTUBE]C-X1hz_oNyc[/YOUTUBE]

Zasto mislis da je u Kjubrikovom stilu? Mozda zbog dizajna enterijera i mode koja se provlacila u njegovom "sci-fi" periodu? :)

Simpa muzika, deluje poremećeno i liči na one promo snimke za FEAR:) Odgledao bih ovo vrlo rado! Jel' izašlo negde?

Poslednja izmena:
Ima li nade za neki od najavljivanih Stargate filmova, najavili da ce Atlantis da zavrse filmom, kao sto su Stargate SG-1, i kao odlaze se, isto rekli za Universe, i isto kao odlaze se, kako im nije zao publike da onako zavrse serije i najave takve bombe (obracun sa Wraith-im, pronalazak "signala" boga) a onda nista!!

Nema nista od toga. SGU je pokopao franshizu.
Posto Follywood pre ili posle ima da uradi neki remake ili sequel originalnog filma, moze se desiti da tada dodje i do neke serije ali ce to biti sa drugim glumcima od onih koji su bili.
Licno mislim da ce najpre da se desi da neki fan napravi neki indie film na temu stargate-a; ima veoma dobrih fan novela na tu temu.

Posle Firefly i Earth 2, ove serije su mi naj******skije okoncale, sa puno obozavalaca i "cliff hanger" krajem...

Jel moze neko da mi razjasni u Fringe-u nesto, trenutno sam zavrsio 13-u epizodu cetvrtog serijala..

Sta im sad znaci "different timeline", nisu univerzumi u pitanju vec, "timeline", svima koji su znali Peter-a su izbrisali secanja, jel tako, sad mi uopste nije jasno da li su Walter, Olivia itd, i dalje "njegovi" Walter i Olivia, samo sa izbrisanim secanjem, ili je nesto drugo u pitanju..

Jel moze neko da mi razjasni u Fringe-u nesto, trenutno sam zavrsio 13-u epizodu cetvrtog serijala..

Sta im sad znaci "different timeline", nisu univerzumi u pitanju vec, "timeline", svima koji su znali Peter-a su izbrisali secanja, jel tako, sad mi uopste nije jasno da li su Walter, Olivia itd, i dalje "njegovi" Walter i Olivia, samo sa izbrisanim secanjem, ili je nesto drugo u pitanju..

Evo ovako malo, laički. Nadam se da neću da spoilujem ništa specijalno.

Nisu izbrisali nikome sećanja, već su izbrisali Pitera iz te vremenske linije, tako da niko sećanja na Pitera nema. U ovoj vremenskoj liniji posmatrač nikada nije izvukao Pitera iz ledene vode kada ga je Walter ukrao od Walternativa i on je tu umro. Pa prema tome, sećanja na Pitera ne postoje posle Raiden jezera.

Piter je svestan da ne pripada tu i želi sa Walterom da osposobi mašinu da se vrati u vremensku liniju kojoj pripada. Inače postoji beskonačno mnogo vremenskih linija, zbog toga i postoje izgleda "posmatrači", da bi osigurali svoje postojanje takvim kakvo jeste.

Odgledaj sledeću epizodu, dosta se objašnjava ko su posmatrači.

Poslednja izmena:
>

Nova crowdsourced web serija L5:

L5 :: Official Site

[YOUTUBE]PtHgj8Z-F_Y[/YOUTUBE]

Odakle poceti, pokusacu da budem blag...
Gluma LOSA, animacija osrednja sa izletima ka lose u pojedinim trenutcima (skinuo HD epizodu), trajanje smesno, bacim giga i kusur prostora za 27 minuta od cega 2 minuta reklama i uvoda i 5 minuta cestitki i pozdrava, verovatno i tetkicama koje su im kuvale kafu, mamama sto su ih rodile... A u onih 20 minuta smo videli jedno veliko nista, ne kapiram cemu seckanje Pilot epizode na X delova mizernog trajanje i bez radnje!!
A premisu radnje su digli iz Pandorum, brod iz Odiseje u svemiru, svemirsku stanicu iz Babylon 5 (enterijer je bas kopija 100%), medjunarodna ekipa sastavljena od Amera, Skota i Iraca je vrlo uverljiva naravno, taman posla da bi Rusi, Francuzi ili Kinezi imali nekog udela u svemirskom programu buducnosti, to su samo Star Trek bajke, a od one cice sam i ja bolja riba!!
Sve u svemu, s obzirom na nepoznata imena (meni) koja stoje iza ovog dela, i sa mogucnoscu da se stvari malo poprave dok izadje cela pilot epizoda, recimo da ima nade za bude nesto prosecno, vise od toga ne verujem...

^

Web serije tipicno imaju veoma kratke epizode. Epizode serije The Guild su 3-9 min. 20 min je u tom kontekstu extra dugo. Gluma je, slazem se, na amaterskom nivou (ali, cesto se desava i u profesionalnim TV serijama da je gluma u pilotima na katastrofalnom nivou). CGI mi se svideo. Izgled funkcionalnog O'Neill habitata ne mozhe imati mnogo varijacija.

Inace, epizoda je uradjena na budzetu od 10k$, i od te sume jedna cetvrtina je otisla na space suits.

>

Promo za Fringe S04E15 (23. marta):
[YOUTUBE]eaWmFe7XraA[/YOUTUBE]

Postoje glasine da bi moglo da se desi da Fringe dobije 'skracenu' 5. sezonu.

Ima li nade za neki od najavljivanih Stargate filmova, najavili da ce Atlantis da zavrse filmom, kao sto su Stargate SG-1, i kao odlaze se, isto rekli za Universe, i isto kao odlaze se, kako im nije zao publike da onako zavrse serije i najave takve bombe (obracun sa Wraith-im, pronalazak "signala" boga) a onda nista!!
Verujes da mi je SG Atlantis najbolja serija sto sam ikad gledao i mnogo mi je krivo sto je nisu nastavili iako su imali solidnu gledanost predpostavljam ponestalo im ideja :d i ako ne planiraju da je nastave bilo bi lepo da je zavrse filmom :)

Nažalost i Fringe je podlegao tipičnom slučaju 'silovanja' scenarija, tj. razvodnjavanju i širenju priče da bi se izvukla svaka kap zarade na talasu popularnosti. Otvaranju previše pitanja na koja neće biti odgovora jer je teško dati smisleni kraj kad ni sami scenaristi ne znaju kad sledi isti, samo će dobiti 'naređenje' da u sledećoj epizodi završe sa serijom kako znaju i umeju, tkz. 'Lost' sindrom. Još bolji primer: 'Lost Room' - tako *****an i na brzinu skelpan kraj nije skoro viđen.

[YOUTUBE]caHdpmkIvHM[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno